Text de cerca: Resultats trobats: 179
Etiqueta: Sanitat Ordre

Sánchez ha defensat el nou Hospital de Viladecans avui.

Raquel Sánchez “demano als qui em van votar que confiïn en Iceta” El PSC assegura que són "la única opció de progrés per superar l’immobilisme d’uns i altres" i resoldre els temes claus per la gent com la millora de la sanitat pública

El PSC de Gavà ha volgut defensar la sanitat pública i de qualitat i l’ampliació de l’hospital de Viladecans en l’acte de campanya d’aquest dijous. La primera secretària de la formació i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, després de recordar que “aquesta campanya ha estat centrada en un sol tema que nosaltres no hem defugit i per això ens presentem com la única opció no immobilista, cosa que no poden dir ni PPC, ni C’s, ni la llista de Mas”, ha dit que també volen “afrontar els temes rellevants que afecten la ciutadania, i especialment a Gavà”. En aquest sentit, s’ha referit a la necessitat de “disposar d’un hospital en condicions” tot recordant que “des del 2011 ha patit importants retallades per part d’un govern que ha estat insensible”.Sánchez exigeix que “el nou govern que surti de les eleccions de diumenge, que esperem que sigui socialista, mantingui el compromís adquirit de materialitzar l’ampliació del centre al 2019” i que, “mentrestant, s’incrementin els recursos humans i materials per escurçar les llistes d’espera i acabar amb situacions inadmissibles des del punt de vista de la qualitat humana”.

 

Sánchez ha fet una crida perquè “la gent pensi en tot allò que els afecta. Necessitem un govern que faci fora Artur Mas perquè és inaudit que, ni en aquests moments, passi comptes de la seva gestió. Volem un altre país on es millori la relació amb Espanya amb diàleg, per això demano a la ciutadania que a les passades municipals em va donar suport que ara voti per Miquel Iceta”.

Sánchez, amb la samarreta del programa FitJove

Gavà és un dels 4 municipis barcelonins on s’ha implantat el programa FitJove La iniciativa pretén incidir en la prevenció d’hàbits no saludables entre els joves mitjançant la pràctica de l’esport

Gavà és un dels 4 municipis barcelonins on s’ha implantat el programa FitJove, que pretén incidir en la prevenció d’hàbits no saludables entre els joves mitjançant la pràctica de l’esport. Es tracta d’una experiència pilot que a Gavà es va activar el passat divendres 7 de març i que també es porta a terme a L’Hospitalet, Terrassa i Badalona. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presidit aquest matí la presentació de FitJove tot destacant que “nosaltres sempre hem entès la pràctica de l’esport com un element essencial i fonamental en tota la trajectòria vital d’una persona, i aquí radica la necessitat d’aquest programa”. Sánchez, a més, ha recordat que “amb aquest programa es dona l’oportunitat de que puguin ser ells els que confeccionin el projecte, que detectin les necessitats que s’haurien de cobrir, ja que en definitiva la seva participació en el disseny del programa ha de ser un element motivador”.

El programa FitJove vol promoure l’exercici físic adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO de centres públics i concertats adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola. A Gavà es desenvolupa en els dos instituts de la nostra ciutat, l’Institut de Bruguers i l’Institut El Calamot, i a la Zona Esportiva Diagonal. El programa definitiu s’estructura en dues grans fases, la primera seria eminentment escolar i la segona més orientada a la pràctica de l’esport. A la primera, que es desenvoluparia entre l’octubre i el desembre i dins de l’horari del curs escolar, està prevista una sortida a la zona esportiva escollida a cada població per tal que els alumnes facin un petit tastet de diverses activitats esportives adaptades a la seva edat i al seu nivell, amb una dificultat tècnica molt simple. Passada aquesta primera fase, entre el gener i el juny, als alumnes se’ls hi oferirà la possibilitat de participar, ja en horari extraescolar, de la pràctica de diversos esports de manera dirigida a la zona esportiva que van visitar a la primera fase. Aquestes activitats es farien coincidir amb les dues tardes lliures a la setmana que tenen els alumnes dels instituts. De moment però, aquesta prova pilot s’estendrà ara de febrer a abril durant uns quants divendres simulant la primera fase, i després de l’abril al juny simulant la segona fase del projecte.

El director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha destacat la transversalitat d’aquest programa ja que “en una situació especialment complicada com l’actual, crec que és important poder visualitzar la col·laboració entre equips interdepartamentals, en aquest cas entre Salut i Esports de la Generalitat, i també entre institucions públiques, ajuntaments i govern català, i a més una feina en equip públic-privada, ja que aquestes institucions treballen en aquest programa amb una fundació privada”. Figueras ha posat de manifest que aquesta col·laboració ha permès “detectar un problema, establir una necessitat, crear un programa, i tirar-lo endavant sense que hi hagués un sol protagonista sinó que el que en destaqui sigui la feina compartida”.

De la seva banda, el subdirector general de Drogodependència del Departament de Salut, Joan Colom, ha recordat que l’esport “sabem i tenim molt clar que és un factor protector, i sempre amb els nostres adolescents intentem ampliar les seves motxilles amb el màxim de factors de protecció i el mínim de factors de risc, i tenim molt clar que l’esport i l’exercici físic és un factor de protecció de primer nivell”.

 

L'alcalde de Gavà explica les necessitats de la ciutat a la diputada socialista Eva Granados Joaquim Balsera destaca prioritats en matèria educativa, sanitària, i de promoció economica

La diputada socialista al Parlament de Catalunya Eva Granados ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, per tal de "recuperar i actualitzar les iniciatives i prioritats que Gavà té de cara a aquesta noves legislatura", en paraules de la mateixa Granados. La diputada ha criticat la decisió d'Artur Mas de tornar a confiar en dos pesos pesants de l'anterior govern com són Irene Rigau i Boi Ruiz, ja que d'aquesta manera "es mantenen les preocupacions dels nens i les famílies de Gavà ja que sabem que no han tirat endavant amb la intensitat que caldria els projectes que necessita Gavà", i per tant Granados avisa que el grup parlamentari socialista "estarà molt amatents per tal que els pressupostos de 2013 reflecteixin les inversions que necessita Gavà".

Balsera precisament li ha explicat a Granados quines son aquestes inversions que Gavà necessita de manera urgent. L'alcalde gavanenc ha fet un repàs dels "temes que la ciutat té pendents amb el govern de la Generalitat amb la intenció d'utilitzar la via parlamentària per tal de que ens ajudin a assolir aquests objectius". El batlle entén "els problemes que el govern català té degut a la conjuntura econòmica", però al mateix temps recorda que "totes les administracions tenim la mateixa conjuntura econòmica i anem complint els nostres objectius". Balsera ha posat de manifest davant Granados, doncs, les tres prioritats que en aquest sentit té la ciutat de Gavà: en matèria educativa, la construcció del nou Institut, un compromís encara no assolit "malgrat que té projecte executiu"; en matèria sanitària, la reivindicació de que l'Hospital de Viladecans "tingui una injecció econòmica tal i com s'havia anunciat, perquè volem que sigui l'hospital de referència per a tota la zona a que dona cobertura", i també la construcció del tercer ambulatori, davant del qual Balsera demana un "posicionament clar des del punt de vista de quina és la intenció de la Generalitat en aquest aspecte"; i finalment, en matèria de promoció econòmica, Balsera ha explicat el sector productiu d'Els Joncs per tal de veure quin recolzament pot aconseguir el grup parlamentari socialista.

La visita s'emmarca dins d'una ronda de reunions que Granados està fent per diverses poblacions del Baix Llobregat, circumscripció per la qual ella és diputada, ja que el grup parlamentari socialista comença la nova legislatura "amb moltes energies i moltes ganes de treballar el que són les necessitats de la Catalunya real".

ICV-EUiA de Gavà demanarà en el ple de gener que la Generalitat no apliqui més retallades sanitàries La declaració política que presentarà la formació rebutja l'euro per recepta i sol·licita al Departament que compleixi els seus compromisos amb Gavà

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra unida i Alternativa presentarà en el ple municipal de gener una declaració política on rebutja les retallades sanitàries aplicades els darrers dos anys pel govern de la Generalitat de Catalunya. El text es refereix explícitament a la polèmica mesura de l'euro per recepta i demana al Govern català que no presenti al·legacions contra la seva suspensió i que, de fet, deixi definitivament sense aplicació aquesta iniciativa. La declaració també demana al Departament de Salut que no apliqui més retallades pressupostàries en salut per garantir l'accés universal a la sanitat publica, i més concretament exigeix que es compleixin els compromisos amb Gavà que en aquesta matèria encara estan per implementar.

 

La portaveu de la formació ecosocialista a Gavà, Emma Blanco, considera que la suspensió de l'euro per recepta decretat pel Tribunal Constitucional és "una gran victòria de la mobilització ciutadana perquè els diferents moviments socials han sortir al carrer denunciant que aquesta mesura afectava a un dret fonamental, el de la salut, i havien demanat que es retirés". Blanco entén que aquest és "un fet important" i que la Generalitat "ha d'estar a l'alçada de les demandes ciutadanes i per aquest motiu no ha de presentar al·legacions contra aquesta suspensió". La regidora justifica també la petició de que es compleixin els compromisos sanitaris pendents a Gavà atès que "estava planificat un Centre d'Atenció Primària, ens han deixat sense urgències nocturnes en el municipi, i no tenim en el casc urbà cap farmàcia d'urgència les 24 hores".

 

ICV-EUiA presentarà aquesta declaració política en el ple municipal de gener que es celebrarà el proper dijous 31 a la tarda.

Vídeo: Juanjo Carrasco/ Marc Farré
 
El Ple demana al Govern de l'Estat que continuï finançant el servei de teleassistència Més d'un miler de persones es beneficien d'aquest servei considerat com a bàsic i prioritari per l'Ajuntament

La primera sessió plenària de l'any 2013 va tenir com a punts destacats de debat tres declaracions polítiques que tenien com a fill conductor l'aposta decidida per la continuïtat del servei local de teleassistència, que és paralitzin les retallades sanitàries per part del Govern i que deixi sense aplicació l'euro per recepte i  les prioritats en matèria educativa i sanitària que Gavà demana al Govern de la Generalitat. Els grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC i C's van votar sí a les tres declaracions polítiques. El PPC va votar sí en el tema de l'euro per recepta i es va abstenir a les altres dues i CiU va votar en contra en la declaració de l'euro per recepte i va donar el seu vot favorable a les altres dues.

 

La primera de les declaracions va ser presentada per la portaveu del Grup Municipal Socialista, Raquel Sánchez. En ella es defensa la continuïtat i qualitat del Servei Local de Teleassistència que dóna cobertura a les persones dependents que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat. Fins ara, aquest dispositiu que atén a Gavà a 1.007 persones es nodria, segons va precisar Raquel Sánchez "de les administracions locals, amb el 42% de l'aportació, la Diputació de Barcelona, amb el 29% i l'IMSERSO, amb el 29% restant". A partir d'ara, va explicar Sánchez "l'IMSERSO es desvincula del compromís, com així ho ha anunciat, amb la qual cosa la quantia restant haurà de ser assumida per nosaltres i la Diputació, i això ens genera una situació d'extrema gravetat i feblesa perquè les economies locals ens trobem en un moment molt difícil". En concret l'Ajuntament haurà d'aportar uns 90.000 euros. "L'Ajuntament ha tingut que incrementar la seva aportació econòmica perquè nosaltres sí que estem convençuts que aquest és un servei bàsic de la cartera de serveis socials que s'han de donar, absolutament imprescindible i no volem posar-ho en risc. Considerem imprescindible que l'IMSERSO i el govern de l'Estat es replantegin aquesta mesura i que es tornin a comprometre a finançar la seva part", va dir Sánchez. Per això en el text de la declaració política "s'exigeix al Govern de l'Estat que mantingui la corresponent aportació pressupostària vers el Servei Local de Teleassistència, ja que aquest és un servei bàsic i essencial de la cartera de serveis dels serveis socials municipals".

 

La Declaració va ser aprovada amb els vots a favor de cincs dels grups municipals representats al Ple (PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i C's), mentre que el PP es va abstenir al·legant que es tracta d'una competència de la Generalitat.

 

El primer en donar a conèixer el seu posicionament sobre aquesta Declaració va ser el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez. "Considerem el servei de teleassistència com no prescindible i per això votarem a favor per sol·licitar que l'IMSERSO continuï amb les seves aportacions pressupostàries de manera que les persones dependents puguin continuar amb aquest servei sense que això signifiqui una càrrega per a les arques municipals".

 

Per a la portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, Emma Blanco "aquest és un servei que el que fa es dotar de contingut això que sempre dient: fer efectiu els drets socials per als ciutadans i les ciutadanes". Blanco va afegir que "les administracions locals cada vegada estem assumint més serveis que en principi no son de prestació pròpia i estem assumint aquests serveis perquè la resta d'administracions no estan complint amb les seves obligacions, que és dotar-los de recursos i finançament".

 

També per al portaveu del grup municipal d'ERC, Andreu Pérez Lorite, el servei de teleassistència és necessari i ha de rebre els recursos perquè no és paralitzi. "Donem suport ja que considerem que és vital i imprescindible que la gent gran que està a casa necessitada i sola com a mínim tingui la companyia d'aquest aparell que li permet una certa seguretat i confiança en si mateix", va dir.

 

Ramon Castellano, portaveu del grup municipal de CiU va lamentar "que per part del govern estatal no es tingui en compte ni es valori suficientment el servei de la teleassistència" i va destacar "l'esforç que els ajuntaments i la Diputació han fet en els darrers anys per garantir el servei. S'ha de continuar pressionant perquè el govern espanyol continuï aportant la seva part".

 

El regidor del grup municipal del PPC, Sergi Engli, va defensar l'abstenció del seu partit per no tractar-se d'una competència del govern espanyol sinó de la Generalitat. "La competència dels serveis socials a Catalunya està en mans de la Generalitat segons l'Estatut i la llei de Serveis Socials. La té de manera exclusiva i així la va sol·licitar i la va cedir en part als ajuntaments, en concret per al tema de la teleassistència". Engli va explicar que el seu partit està d'acord amb aquest servei, però discrepa sobre qui té que finançar-lo. "Considerem que és essencial per a la gent que és depenent però entenent que l'argument dirigeix els seus tiros erròniament vers al ministeri quan aquest només pretén racionalitzar els serveis i determinar clarament els òrgans competencials".

 

La segona Declaració Política que es va debatre al Ple va ser presentada ICV-EUiA. Una Declaració què es refereix explícitament a la polèmica mesura de l'euro per recepta implantada per la Generalitat. Aquesta iniciativa ha estat suspendre temporalment durant cinc mesos pel Tribunal Constitucional i en el text de la Declaració es "demana al Govern de la Generalitat que no presenti al·legacions i que deixi sense aplicació definitiva l'euro per recepta". La declaració també demana al Departament de Salut que no apliqui més retallades pressupostàries en salut per garantir "l'accés universal a la sanitat publica", i també que "compleixi els compromisos amb Gavà".

 

La portaveu de la formació, Emma Blanco, va explicar durant la presentació de la Declaració que la suspensió de l'euro per recepta decretat pel Tribunal Constitucional és "una gran victòria de la mobilització ciutadana perquè els diferents moviments socials han sortir al carrer denunciant que aquesta mesura afectava a un dret fonamental, el de la salut, i havien demanat que es retirés". Blanco entén que aquest és "un fet important" i que la Generalitat "ha d'estar a l'alçada de les demandes ciutadanes i per aquest motiu no ha de presentar al·legacions contra aquesta suspensió". La regidora justifica també la petició de que es compleixin els compromisos sanitaris pendents a Gavà atès que "estava planificat un Centre d'Atenció Primària, ens han deixat sense urgències nocturnes en el municipi, i no tenim en el casc urbà cap farmàcia d'urgència les 24 hores".

 

La Declaració va ser aprovada amb els vots favorables de cinc grups municipals (PSC, PPC, ICV-EUiA, ERC i C's) mentre que CiU va votar en contra en considerar que, segons va explicar el regidor convergent Antoni Rafanell, "l'euro per recepte s'ha mostrat útil i eficient en el manteniment de la qualitat de la sanitat" i "a més significarà 100 milions d'euros d'ingressos i 40 d'estalvi l'any".

 

Finalment es va debatre la Declaració presentada per ERC, que va incloure esmenes del grup municipal d'ICV-EUiA sobre les prioritats que hauria de tenir el nou Govern de Catalunya en relació a Gavà i la seva ciutadania, i que es centren en set equipaments i serveis de salut i educació,

 

El portaveu del grup d'ERC-EV-IxG, Andreu Pérez i Lorite va presentar la Declaració que enumera com a actuacions prioritàries el manteniment del projecte d'ampliació de l'hospital de Viladecans, la construcció del tercer ambulatori, la reobertura del dispensari del barri de Gavà Mar o, en el seu defecte, la implantació d'un nou ambulatori a la zona de Gavà Mar-Castelldefels Platja, la reobertura del servei d'urgències mèdiques nocturnes en cap de setmana, la construcció del nou IES Bruguers, la planificació i creació d'un nou institut-escola per al barri de Gavà Mar i el manteniment del CEIP Joan Salamero. En la declaració es puntualitza que "tan bon punt es disposi de recursos per reactivar la despesa pública, aquestes han de ser les prioritats del nou govern de la Generalitat per a Gavà". Unes prioritats que ja han estat aprovades, "en diverses ocasions, al Parlament de Catalunya durant la IX legislatura".

 

Tampoc aquesta Declaració va obtenir l'aprovació unànime del Ple. En aquesta ocasió també va estar votada favorablement per 5 grups municipals (PSC, CiU, ICV-EUiA i C's), mentre que el PPC es va abstenir.

 

A la primera sessió plenària del 2013 també es va aprovar L'Adhesió de l'Ajuntament de Gavà a la carta-agenda de drets humans a la ciutat.

La construcció del tercer CAP de Gavà arriba al Parlament Les diputades socialistes Marina Geli i Eva Granados demanen al Govern si pensa construir aquest equipament sanitari i, en cas afirmatiu, en quin termini

La portaveu del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez, és conscient "de les dificultats econòmiques que el govern català té degut a la conjuntura econòmica perquè nosaltres com a administració local també les patim, però nosaltres anem complint els nostres objectius". Però té molt clar que quan s'aprovin els pressupostos per al 2013, "la Generalitat inclourà inversions i nosaltres volem prioritat per a Gavà, que el govern català no s'oblidi dels compromisos que va assolir amb la nostra ciutat".

 

La construcció del tercer CAP, del nou institut Bruguers, de l'institut escola de Gavà Mar i altres inversions de caire econòmic centren les prioritats més immediates i urgents. "Un dels compromisos de la Generalitat, concretament, el va assumir el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, va ser la construcció del nou Centre d'Assistència Primària de Gavà a la zona de ponent". Un cas semblant va ser la construcció del nou institut Bruguers, "un equipament absolutament indispensable per a la ciutat, per a la dignitat i qualitat de l'educació a Gavà. En matèria educativa també s'ha de donar una solució a l'institut escola de Gavà Mar".

 

Una d'aquestes prioritats, la construcció del tercer CAP de la ciutat, ha arribat al Parlament a través d'una pregunta de les diputades socialistes Marina Geli i Eva Granados. En l'escrit es demana al Govern si pensa construir aquest equipament sanitari i, en cas afirmatiu, en quin termini. Aquesta acció es produeix després de la reunió que van mantenir a Gavà l'alcalde Joaquim Balsera i Eva Granados; una reunió en què l'alcalde va manifestar les prioritats de la ciutat en matèria sanitària, educativa i de promoció econòmica.

ERC proposa al Parlament que prosperi l'ampliació de l'Hospital de Viladecans La petició pretén bloquejar qualsevol temptació de reduir el centre sanitari a un simple ambulatori en el futur

A iniciativa d'ERC-Gavà, el grup parlamentari d'aquesta formació ha presentat al Parlament una proposta de resolució per tal de "mantenir dins de la programació el projecte d'ampliació de l'Hospital de Viladecans", i que es prioritzi aquesta ampliació "tan aviat com les possibilitats pressupostàries ho permetin".

 

Aquesta proposta parlamentària respon al compromís adquirit pel grup municipal d'ERC-Els Verds-Independents per Gavà davant dels representants dels treballadors de l'hospital, a la reunió que van mantenir a finals d'any. ERC pretén amb aquesta iniciativa a la cambra catalana, que quedi consolidat el compromís de fer realitat el projecte dissenyat el 2008, pel qual l'Hospital de Viladecans ampliaria els seus serveis actuals en fase aguda de malaltia, un centre d'hemodiàlisi i 18 llits d'UCI, i es posi fre definitivament a la temença d'una involució dels seus actuals serveis, i passar a ser només un hospital lleuger o gran ambulatori.

 

El portaveu municipal d'ERC Andreu Pérez ha subratllat que aquesta proposta de resolució "demostra el compromís d'ERC per una sanitat pública, de qualitat i el més pròxima possible a la ciutadania", recordant que aquest hospital dóna servei a prop de 200.000 persones, entre Gavà, Castelldefels, Begues, Sant Climent de Llobregat i el mateix Viladecans.

Xerrada sobre el sistema sanitari públic Professionals de la sanitat, representants de la plataforma de defensa del Hospital de Viladecans i de la Junta de Personal d'aquest centre i ciutadania debaten sobre un dels pilars de la societat del benestar

Dins dels espais 08850, el PSC de Gavà ha organitzat una xerrada col·loqui, al Casal Sant Jordi amb el títol El sistema sanitari públic en perill que va tenir com a ponents a professionals vinculades amb el món de la sanitat a Gavà, a representants de la plataforma de defensa del Hospital de Viladecans, com el president de l'Associació de Veïns Bòbiles-Diagonal, Manuel Gómez i a la presidenta de la Junta de personal d'aquest equipament sanitari,

 

"La sanitat pública i en concret les retallades que s'estan aplicant és un dels temes que més preocupen la ciutadania i voliem tenir els punts de vista de persones que estan molt estretament vinculades a aquest món", va explicar la primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sánchez, sobre els motius que va portar al PSC a escollir aquesta temàtic pel seu espai de debat. Sánchez es va mostrar molt crítica davant el que ella considera "un desmantellament del sistema nacional de salut i no només per part del govern estatal sinó també amb les mesures que s'estan prenent des de fa temps per part del govern de la Generalitat". Per això considera important "debatre sobre aquests temes, que la gent conegui l'abast d'aquestes mesures i sàpiga quin són els drets que té reconeguts, perquè hi ha drets que estan reconeguts i que a vegades els usuaris tampoc coneixen i tampoc els exerceixen".

 

La directora del Centre d'Assistència Primària 2 de Gavà, Dolores Ruiz va explicar la seva percepció de com està la sanitat a Gavà i sobretot com es troben els usuaris. "Detectem que estan mot irritables, dolguts, enfadats en relació a les grans retallades. Els hi ha afectat molt el tema d'aportacions, l'euro per recepte que ara ha estat retirat. A la part de l'assistència no ho noten tant perquè els professionals sanitaris estem fent un gran esforç per compensar les altres mancances. Penso que l'usuari encara està mot satisfet de la sanitat pública a la ciutat". Ruiz va tenir un gran reconeixement a la tasca dels treballadors dels ambulatoris de Gavà, que estan patint greus restriccions en les seves condicions laborals: "Tot el personal sanitari i no sanitari de les àrees bàsiques tenen un gran mèrit perquè estan aconseguint que l'usuari pràcticament, per la part de l'atenció, no noti que hi ha aquestes restriccions tant importants per a ells com retallades salarials, mancances de personal, etc."

 

Després de la intervenció dels ponents es va obrir un torn de paraules en què majoritàriament els assistents van posar en evidencia, tal com deia el títol de la conferència, el perill de la sanitat pública, degut a una mala gestió dels governs estatal i autonòmic.

El PSC de Gavà respon a ERC que el pla del tercer CAP ja està compromès i no es pot endarrerir més La primera secretària dels socialistes gavanencs, Raquel Sánchez, adverteix que Gavà Mar s'ha de dotar d'equipaments però no a costa d'altres actuacions

El PSC de Gavà ha respost a la proposta de resolució que ha presentat ERC al Parlament de Catalunya a instàncies de l'agrupació local gavanenca en relació a les previsions del mapa sanitari de la nostra ciutat. La primera secretària del PSC de Gavà, Raquel Sánchez, s'ha mostrat "molt sorpresa en el sentit negatiu de la paraula" ja que el que proposa ERC és "deixar sense efecte o posar en risc un equipament que ja estava previst en el mapa sanitari de Gavà, com és el CAP 3". Sánchez recorda que aquest centre sanitari "està acceptat pel govern de la Generalitat i fins i tot hi havia un compromís del conseller Boi Ruiz de començar a construir-lo el 2014", i ara el que demanen els republicans és "que això es deixi sense efecte i que es facin nous estudis per substituir aquest equipament per un altre que estigui ubicat a la zona de Gavà Mar i que doni servei compartit a aquest barri i a Castelldefels platja".

 

Sánchez assegura que el PSC de Gavà "no entén aquest joc d'ERC en el que a esquenes dels interessos de la nostra ciutat posen en qüestió un equipament compromès i el que fan es dir que s'estudiï fer un altre en un altre indret i a més quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin". La portaveu socialista assegura que "si els republicans entren en aquest joc al final el que aconseguiran per la ciutat és que no tinguem garantit el CAP 3 ni tampoc atendre les necessitats de Gavà Mar".

 

La primera secretària dels socialistes gavanencs puntualitza que "ha de quedar molt clar" que el seu grup "està a favor d'atendre totes les necessitats de tots els barris de la ciutat", i per tant "el que no es pot fer és que una actuació vagi en detriment d'una altra" perquè d'aquesta manera "al final això el que suposa és deixar en el calaix equipaments e inversions que són essencials per la nostra ciutat". En aquest sentit, Sánchez avança que el seu grup presentarà una altra proposta de resolució en el Parlament de Catalunya demanant precisament això, que no es sacrifiquin inversions per fer-ne d'altres.

 

Preocupació dels alcaldes de la zona d’influència de l’Hospital de Viladecans davant el futur del centre Els batlles de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Begues i Sant Climent han mantingut una trobada amb el conseller Boi Ruiz

Els alcaldes de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat s’han desplaçat aquest matí fins a la seu del Departament de Salut de la Generalitat per mantenir una trobada amb el conseller, Boi Ruiz. El motiu d’aquesta reunió era parlar del futur de l’Hospital de Viladecans, molt afectat per les retallades que el govern d’Artur Mas fa temps que està efectuant a la sanitat pública. De fet, els alcaldes han fet explícita al conseller la demanda de conèixer el mapa de serveis de la comarca, de manera que sigui possible saber exactament quina serà la carta de serveis que oferirà l’Hospital de Viladecans i, per tant, el seu futur. Segons han explicat els batlles, Ruiz s’ha compromès a donar a conèixer aquesta carta de serveis en un temps màxim de 15 dies. Però les declaracions dels batlles de Gavà i de Viladecans a la sortida d’aquesta reunió no han estat gaire positives ja que tots dos veuen amb incertesa el futur de l’Hospital de Viladecans.

 

Pel que fa a l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha assegurat que la seva impressió és que “hi ha un replantejament respecte a la construcció i ampliació de futur de l’hospital”. Balsera entén que aquesta nova previsió estigui basada en “el sistema sanitari i en anàlisis”, però al mateix temps adverteix que “si l’hospital no té les previsions de creixement que tenia, adequades a les noves necessitats i pactades amb el territori si es vol, però si hi ha una desestimació d’apostar per l’Hospital de Viladecans, òbviament estarem en contra”. Balsera també ha recordat que “és el tercer cop que venim aquí a reivindicar l’hospital i avui sí que hem vaig una mica més preocupat d’aquesta reunió perquè s’han desenvolupat el conjunt d’hospitals de la nostra zona però el de Viladecans no”. El batlle gavanenc també ha destacat que “venim d’un procés molt llarg de reivindicació, i es que per la ciutat de Gavà i pel conjunt del territori l’Hospital de Viladecans és molt important”. Balsera no s’ha oblidat dels centres d’atenció primària i ha destacat també la seva importància dins del territori tot recordant que “encara tenim la primària per desenvolupar en el nostre territori i tots els municipis tenim algun CAP pendent desenvolupar-se”.

 

De la seva banda, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, també ha assegurat sentir-se “més preocupat ara que abans d’entrar a la reunió”. Ruiz valora positivament el compromís del conseller de donar a conèixer el mapa de serveis sanitaris del Baix Llobregat, però al mateix temps adverteix que “se’ns ha fet un plantejament d’aquest mapa d’estructures sanitàries de la comarca que d’alguna manera podria insinuar que no es preveu una ampliació de l’Hospital de Viladecans”.

 

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, s’ha mostrat “igual de preocupat que els alcaldes de Gavà i Viladecans perquè no volem que es perdi cap servei dels que actualment tenim a la nostra comarca”. Reyes ha defensat l’Hospital de Viladecans perquè “els ciutadans hagin de fer els menors desplaçaments possibles”, i ha recordat, igual que ho ha fet l’alcalde de Gavà, que “els centres d’atenció primària són també necessaris a les nostres ciutats”.

 

De la seva banda, l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, ha afirmat que “tots els alcaldes del territori han demanat que el nivell de serveis que presta l’Hospital de Viladecans no ha de disminuir sinó més aviat al contrari, s’ha de mantenir un servei de qualitat que és un servei de referència en el territori i que no pot minvar ni un gram”.

 

Qui no ho veu exactament igual que la resta de batlles és l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, que ha assegurat directament que ella no està preocupada i ha recordat també que ara no són els millors moments per fer obres.

 

Pancartes reivindicatives a la façana de l'Hospital de Viladecans.

El Govern municipal referma el rebuig per pèrdua de serveis de l’Hospital de Viladecans La Junta de Govern Local ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament al comunicat emès per la Plataforma en defensa de l’Hospital que reivindica que continuï sent el centre sanitari comarcal de referència

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Gavà ha manifestat novament el seu absolut rebuig a la decisió de la Generalitat de Catalunya de degradar l’Hospital de Viladecans, amb un pla que preveu la reducció dels serveis que ofereix actualment i que el relega a ocupar el paper d’hospital “bàsic” i perdre la condició d'hospital de referència. Això, a més de la pèrdua de prestacions que comporta, obligaria el centre sanitari a derivar pacients i cartera de serveis a l’hospital concertat de Sant Boi, que passaria a ser l’hospital de referència de la zona.

 

El comunicat emès dimecres passat pel Departament de Salut, que ve a confirmar les informacions que el director del CATSalut va traslladar el 19 de juny als alcaldes dels municipis afectats, rebutja les principals reivindicacions del territori: que l’Hospital de Viladecans segueixi sent el centre sanitari de referència de la zona donant serveis generals a prop de 200.000 persones, i que es tiri endavant el projecte d’ampliació del mateix, acordat en el seu moment amb el govern de la Generalitat.

 

Davant de la constatació que la Generalitat no vol apostar per aquest hospital públic, la Junta de Govern Local ha aprovat un acord en què mostra el seu absolut rebuig a la disminució dels serveis de l’Hospital de Viladecans i la seva conversió en un hospital bàsic. El document manifesta l’adhesió de l’Ajuntament al comunicat emès per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans, un comunicat que recull que la decisió del govern autonòmic menysprea un dels factors més valorat pels veïns i veïnes, la proximitat del centre als cinc municipis als quals presta servei, i no té en compte l’impacte social i econòmic que representaria el desplaçament fins a Sant Boi. La Plataforma també insisteix en el tracte discriminatori cap al territori quant a l’escassetat i limitació dels recursos sanitaris abocant-lo a nivells inacceptables de massificació i decliu de l’atenció sanitària pública.

 

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest acord després que el passat ple es rebutgés tramitar d’urgència al Ple Municipal una proposició presentada per PSC i ICV-EUiA, i una altra de Ciutadans, ambdues en defensa de l’Hospital de Viladecans. Els vots en contra del grup municipal de Convergència i Unió van impedir-ho, atés que la tramitació d’urgència ha de ser recolzada per la unanimitat del Plenari.

El BEG ja es va adherir dimarts al multitudinari acte

El BEG recull firmes aquest dissabte contra les retallades a l’Hospital La formació política gavanenca també convida tothom a signar per l’ILP a favor d’una renda ciutadana garantida

El Bloc d’Esquerres Gavanenc (BEG) es mobilitza tots els dissabtes del mes de juliol, de 18 a 20 hores, a la plaça de la Pagesia per recollir signatures contra el desmantellament de l’hospital de Viladecans i per defensar una sanitat pública i de qualitat. D’aquesta manera, aquesta formació política local se suma a l’anhel de desenes d’entitats, partits i institucions, com l’Ajuntament de Gavà, que reclamen que “l’equipament no passi a ser només un ambulatori, sense hospitalització, i que passem a ser derivats a Sant Boi”.

 

Segons elBloc d’Esquerres Gavanenc “el que toca, en aquests temps, no és només lluitar per la cariat, sinó lluitar pels drets de la ciutadania. No podem tolerar aquests atacats a l’estat social que estableix la tan defensada Constitució i molt menys quan ens estem assabentant de com han estat i estant vivint els governants, molt per sobre de les possibilitats del país”.

Aquesta formació defensa que “és el moment que la ciutadania participi, amb totes les eines democràtiques que tenim, per defensar l’herència dels drets aconseguits”.

De la seva banda, els qui vulguin també podran firmar a favor de tirar endavant un Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una renda ciutadana garantida.

El Bloc d’Esquerres Gavanenc (BEG) es mobilitza cada dissabte.

Recollida de firmes del El BEG per defensar l’Hospital de Viladecans La plaça de la Pagesia va ser l’espai on aquesta formació política va recollir signatures contra les retallades a l’Hospital i per l’ILP a favor d’una renda ciutadana garantida

Aquest dissabte, i tots els que resten aquest mes de juliol el Bloc d’Esquerres Gavanenc (BEG) es mobilitza, de 18 a 20 hores, a la plaça de la Pagesia per recollir signatures contra el desmantellament de l’hospital de Viladecans i per defensar una sanitat pública i de qualitat. D’aquesta manera, aquesta formació política local se suma a l’anhel de desenes d’entitats, partits i institucions que reclamen que “l’equipament no passi a ser només un ambulatori, sense hospitalització, i que passem a ser derivats a Sant Boi”.

 

Segons el Bloc d’Esquerres Gavanenc “el que toca, en aquests temps, no és només lluitar per la cariat, sinó lluitar pels drets de la ciutadania. No podem tolerar aquests atacats a l’estat social que estableix la tan defensada Constitució i molt menys quan ens estem assabentant de com han estat i estant vivint els governants, molt per sobre de les possibilitats del país”.

 

Aquesta formació defensa que “és el moment que la ciutadania participi, amb totes les eines democràtiques que tenim, per defensar l’herència dels drets aconseguits”.

 

De la seva banda, els qui vulguin també van poder firmar a favor de tirar endavant un Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una renda ciutadana garantida.

Ramon Castellano, portaveu de CiU a Gavà.

CiU demana els partits que no “angoixin” qüestionant el futur de l’Hospital El portaveu d’aquest grup municipal, Ramon Castellano, ha fet “una crida al seny perquè les forces polítiques deixin de confondre la gent utilitzant la sanitat”

El portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Gavà Ramon Castellano ha volgut criticar els partits que “estan utilitzant un tema tan sagrat, com la sanitat, per confondre i angoixar la gent”, referint-se, bàsicament, a les reivindicacions existents des de fa mesos per evitar les retallades a l’Hospital de Viladecans. Castellano afirma que el conseller Boi Ruiz “ja s’ha pronunciat amb claredat sobre aquest assumpte” i ha dit que “el centre mantindrà les seves funcions. Seguirà essent un hospital bàsic , perquè no ha estat mai un hospital de referència i no ho serà”. Tot i això, sí que ha precisat que “hi haurà una reestructuració del mapa sanitari, com la que s’està fent en altres àmbits com la seguretat i l’educació, per tal d’adequar-nos a la situació econòmica”.

 

Castellano també ha criticat el PPC perquè “col·labora en què les retallades a Catalunya es mantinguin i, fins i tot, siguin més profundes, a la qual cosa el President Mas ja ha respost que s’ha tocat os” i els ha demanat que també “vagin a Madrid a reivindicar que pagui allò que ens deuen perquè les finances de la Generalitat i les dels ajuntaments puguin anar més relaxades”.

 

Sobre ERC, Castellano titlla els seus discursos de “demagògics” perquè “tant bon punt estan dins del Govern, com fora” i els ha demanat que “presentin idees sòlides i no utilitzin posicionaments segons els convé”.

 

Respecte a altres partits com C’s i ICV-EUiA que per a Castellano “sempre han tingut nul·la o mínima quota de poder”, els ha demanat “coherència i comprensió vers als qui sí tenen la responsabilitat de governar, perquè la perfecció no existeix, som humans, i en les decisions preses hi han encerts i desencerts.”

Marina Geli, exposant la seva proposta en la comissió

El Parlament de Catalunya aprova la construcció del tercer CAP a Gavà sense decidir la seva ubicació El govern municipal reitera la seva opció per Can Ribes com el barri que creixerà en població

La comissió de salut, celebrada ahir al Parlament de Catalunya, va debatre entorn dos centres sanitaris amb afectació directa a Gavà: el tercer CAP encara per construir a la nostra ciutat i l’Hospital de Viladecans.

 

Respecte al tercer Centre d’Assistència Primària, pel que l’Ajuntament de Gavà ja fa temps que va reservar una dotació d’espai al barri de Can Ribas, la comissió va decidir aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mentre que en va rebutjar la presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per 10 vots a favor i 11 en contra (CiU i ERC). Tot i que “molt similars”, tal i com reconeix la diputada del PSC Marina Geli, les propostes d’ERC i PSC presentaven un matís important, ja que la del grup republicà ubicava la construcció del tercer CAP al barri de Gavà Mar mentre que la del PSC el situa al barri de Can Ribas. El matís es va resoldre finalment aprovant la ubicació del tercer CAP “d’acord amb la distribució de la població actual i a mitjà termini”. Geli no acaba d’entendre el fet de que “hem aprovat una proposta d’ERC perquè Convergència i Unió volia votar-la i en canvi una nostra idèntica en molts punts ha estat rebutjada per Convergència i per Esquerra”. No ho veu igual la diputada d’ERC Anna Simó, que argumenta que “si hi ha uns diners reservats per fer el tercer CAP a Gavà, no té cap sentit que es faci en un lloc on hi viu ningú, per tant el que nosaltres demanàvem era una reconsideració d’aquesta planificació en funció de l’estructura de Gavà per barris en el curt i mitjà termini, i en aquest sentit nosaltres partim de la base de que Gavà Mar necessita un servei sanitari que no té ja que el dispensari està tancat”.

 

Tot i aquesta qüestió de matisos, Geli va mostrar la seva satisfacció ja que “el més important és que avui els grups del PSC i d’ERC al Parlament hem aconseguit arrencar del govern un compromís ferm que s’ha de fer un tercer CAP a Gavà”. La proposta aprovada no només no defineix exactament el lloc on aniria el tercer CAP de Gavà, sinó que tampoc estableix cap termini per la seva construcció. Geli comenta que “no tenim debat de pressupostos del 2013 i crec que això es debatrà ja en els pressupostos de 2014, on haurem de treballar municipalment i parlamentàriament en diverses iniciatives de planificació de recursos sanitaris i en la creació d’un pla plurianual d’inversions”.

 

Fonts del govern municipal de Gavà han comentat que no entenen el posicionament manifestat per CiU i ERC, ja que si es tracta de preveure creixement de població, la zona on això es produirà a mig termini és el nou barri de Can Ribes, a la zona de Ponent, on de fet ja s'ha previst la propera construcció dels primers 144 habitatges. En aquest sentit, el govern municipal ha fet notar que el Parlament de Catalunya hauria de respectar les decisions sobre la planificació aprovada i vigent a Gavà, que en el cas del CAP3 inclou el terreny cedit per a la seva construcció. Així mateix, han afegit que aquesta opció de futur no té perquè anar en detriment de garantir l'atenció al barri de Gavà Mar, una posició que el govern municipal ha defensat també en tot moment en manifestar la seva oposició al tancament del dispensari.

 

Tant el PSC com ERC també van proposar replantejar els serveis sanitaris al barri de Gavà Mar, o bé reobrint el dispensari que es va tancar fa uns mesos (proposta d’ERC) o bé construint un nou CAP que doni servei tant a Gavà Mar com a Castelldefels Platja (PSC). Així mateix, ambdós partits reclamaven la necessitat d'incorporar un servei de radiologia a algun dels centres d'atenció primària de Gavà. Els republicans també van presentar una altra proposta, aprovada tanmateix per unanimitat, en la que s’insta al govern de la Generalitat a prioritzar la reobertura del servei d’urgències nocturnes del CAP Gavà 1 tan aviat com les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

 

L’Hospital de Viladecans, de la seva banda, va generar un debat molt complex degut a l'existència de quatre propostes molt similars presentades per quatre partits polítics diferents, PSC, ERC, Partit Popular (PP), i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA). Finalment es va decidir garantir que aquest centre sanitari de referència al Baix Llobregat no es degradarà en cap cas de categoria per convertir-lo en un hospital lleuger, que era un dels principals temors del personal que hi treballa. Geli ha assegurat que “avui és un dia molt important ja que s’ha aprovat per unanimitat que el projecte fet el 2008 per l’anterior govern, quan jo era consellera, és el projecte bàsic que ens servirà per fer l’ampliació de l’hospital, amb els retocs que siguin necessaris però en cap cas mai serà un hospital lleuger sinó que serà un hospital bàsic per la població de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Begues, i Sant Climent”. Tot i que no s’ha aprovat cap termini per l’inici de les obres d’ampliació de l’hospital, Geli creu que “el tema està tancat i no hi ha cap marxa enrere, ja que fins i tot CiU ha hagut d’assumir que no té cap suport ni tan sols per part municipal”. Geli també ha posat de manifest que el que s’ha aprovat “és allò que es va acordar en una reunió entre el conseller Boi Ruiz i els alcaldes de Gavà i de Viladecans, i ara haurem de vigilar que es mantingui l’activitat actual de l’Hospital de Viladecans”.

 

Simó, de la seva banda, s’ha mostrat també satisfeta amb l’acord assolit i ha volgut destacar que “és importantíssim que, d’acord amb el personal i amb els alcaldes, pugui haver-hi un diàleg a partir del coneixement real per planificar l’ampliació de l’hospital, de manera que potser no sigui necessari fer tota l’ampliació de llits planificada en el seu moment degut a l’augment de l’atenció ambulatòria, però és evident que calen més habitacions a l’Hospital de Viladecans perquè gairebé tots els 110 llits estan en habitacions de 4 i de 6 llits, i jo gosaria a dir que no hi ha cap hospital a Catalunya amb aquesta ràtio de llits per habitació”.

 

Herrera ha destacat la importància de fer-se una revisió

L’Ajuntament subvenciona als gavanencs les revisions mèdiques al Centre de Medicina de l’Esport El consistori hi destina més de 50.000 euros a una iniciativa amb la que pretén incentivar entre la ciutadania aquest tipus de revisions

L’Ajuntament de Gavà atorga subvencions per tal que els gavanencs es facin una revisió mèdica al Centre de Medicina de l’Esport. Aquestes revisions tenen com a objectiu determinar l’aptitud per a la pràctica fisicoesportiva, valorar l’estat general de la salut i detectar problemes o lesions que puguin interferir en aquesta pràctica o que facin contra indicar determinades activitats. Els descomptes van des dels 5 fins el 20 euros, depenent del tipus de revisió, i serà aplicable a qualsevol revisió duta a terme entre l’1 de novembre passat i el 21 de desembre de 2014. La tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, ha destacat que la intenció d’aquesta iniciativa és “garantir la salut en la pràctica esportiva dels nostres ciutadans, ja que tots els ciutadans que estiguin empadronats a Gavà podran gaudir d’aquest descompte en les seves revisions mèdiques”. Herrera ha posat en valor aquestes revisions ja que “és important abans de practicar un esport tenir garantida la salut per la pràctica d’aquest esport”.

 

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases que regulen la sol·licitud dels ajuts amb motiu de l’entrada en vigor d’un nou contracte del Centre de Medicina de l’Esport, on l’empresa adjudicatària passa a cobrar directament de l’usuari del servei. Per obtenir la subvenció cal que la persona sol·licitant estigui empadronada a Gavà i es faci una revisió mèdica del tipus A (menuda), B (iniciació), o C (estàndard). La sol·licitud de l’ajuda s’entendrà efectuada en el moment d’inscriure’s per a alguna de les tres revisions objecte de la subvenció i l’empresa adjudicatària del Centre de Medicina de l’Esport aplicarà directament els descomptes als preus de les revisions mèdiques. Aquests descomptes seran de 5 euros en el cas de la revisió menuda, de 18 euros en la revisió d’iniciació, i de 20 euros en la revisió estàndard. Per a aquesta convocatòria l’Ajuntament de Gavà destina una partida de 6.000 euros, corresponent a l’exercici de 2013 (novembre-desembre) i de 45.000 euros per a 2014.

El Parlament insta al Govern a planificar l'ampliació de l'Hospital de Viladecans  La Generalitat haurà d'elaborar també el pla funcional de l'equipament sanitari abans del proper estiu perquè es pugui planificar abans del 2018

El Govern de la Generalitat haurà de garantir la continuïtat de l'Hospital de Viladecans com a hospital de referència per als municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent amb l'actual cartera de serveis i nivell de complexitat; i haurà de planificar en el període 2015-2018 l'execució de l'ampliació del centre sanitari.

Així consta en la proposta de resolució que s'ha aprovat avui en la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, a instàncies del PSC. La proposta, a més, obliga al Govern a garantir, a través del contracte de centre, la suficiència financera anual per a la continuïtat de la cartera de serveis actuals i el seu increment futur, així com la capacitat futura d'aconseguir la demanda assistencial del territori (mèdica i quirúrgica).

La Generalitat haurà d'elaborar també el Pla Funcional de l'Hospital de Viladecans abans d'aquest proper estiu i planificar en el període 2015 a 2018 l'execució de l'ampliació del nou Hospital de Viladecans d'acord amb aquest pla funcional per garantir l'adequada prestació de la cartera de serveis i la cobertura de les necessitats de la població de referència.

D'altra banda, la proposta aprovada avui demana mantenir l'aliança estratègica entre l'Hospital de Viladecans dins de l’ICS i la cooperació amb Bellvitge, i informar als alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent, així com a les entitats i agents implicats, dels plans director i funcional de l'hospital .

El Govern haurà de valorar també la ràtio mèdic-pacient de cadascun dels centres de salut d'aquests cinc municipis, les llistes d'espera de l'hospital, dels centres d'atenció primària i del centre d'especialitats, i dotar-los d'aquells recursos humans facultatius i materials necessaris per cobrir les possibles deficiències dels centres indicats. I tot això en funció de les disponibilitats pressupostàries, però, en tot cas, amb una variació mai inferior a la mitjana del conjunt del sistema hospitalari català.

Façana de l'Hospital de Viladecans.

Rectificació de la notícia sobre la proposta parlamentària de l’Hospital de Viladecans En la notícia apareguda en aquest mitjà digital el passat 7 de febrer s’informava, imprecisament, que en la comissió de Salut del Parlament es va aprovar una proposta de resolució a instàncies del PSC

A instàncies del portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Gavà, Andreu Pérez Lorite, publiquem la següent rectificació:

 

En la notícia apareguda en aquet mitjà digital el passat 7 de febrer, en una informació referent a l’Hospital de Viladecans, es deia que en la comissió de Salut del Parlament de Catalunya es va aprovar una proposta de resolució a instàncies del PSC que, entre altres aspectes, instava la Generalitat a elaborar, abans de l’estiu, un Pla Funcional del centre sanitari.

 

La informació correcta és que aquesta proposta parlamentària va ser promoguda per cinc grups (PSC, PP, ICV-EUiA, CUP i C's) i va ser aprovada després d'incloure esmenes presentades per CiU i ERC.

PSC

Díaz atenent la premsa local.

El PSC defensarà l’ampliació de l’hospital de Viladecans al Ple La proposta, que es presentarà en forma declaració política, insta la Generalitat a considerar aquesta inversió com a prioritària i a executar les obres al 2016

El grup municipal el PSC a Gavà presentarà, al proper Ple, una declaració política defensant l’ampliació de l’hospital de Viladecans. Per a la formació local, “la sanitat pública universal i de qualitat és essencial” i per això insta la Generalitat de Catalunya a considerar aquesta inversió com a “prioritària”. El text demana que es presenti als alcaldes i alcaldesses de les poblacions de referència del centre sanitari, entre els quals es troba Gavà, als seus professionals i a les entitats ciutadans vinculades, “un nou Pla Funcional aquest darrer trimestre”

 

També exigeix que “s’aporti un pla d’actuació calendaritzat als ajuntaments dels municipis de referència que inclogui les gestions necessàries per materialitzar aquest projecte”, i s’insta a presentar “el projecte executiu i la reserva de dotació pressupostària l’any vinent, per poder iniciar les obres en el primer trimestre del 2016.”

 

La declaració política també demanda “recuperar totes les altes que formen part de la cartera de serveis de l’Hospital de Viladecans i que, actualment es deriven a altres centres”, i que “es garanteixin els recursos de material i personal”.

 

El portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, afirma que “la demanda es fa expressa ateses les nombroses mobilitzacions ciutadanes que ho reclamen i al compromís adquirit, el passat 6 de juny pel conseller de salut Boi Ruiz amb les alcaldies dels municipis de l’àrea d’influència de l’hospital, per tal de no retallar més serveis i a mantenir l’actual cartera d’atenció sanitària. També reclamem la seva ampliació perquè es tota una necessitat per la nostra comarca”.

Hospital de Viladecans.

El Parlament insta el Govern a iniciar l’ampliació de l’Hospital de Viladecans el primer trimestre del 2016 El Govern, a instàncies del PSC, ha de presentar als municipis, als professionals del centre i entitats ciutadanes vinculades el nou pla funcional abans d’acabar l’any

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat, a iniciativa del PSC, una resolució entorn a l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. Les mobilitzacions ciutadanes i reivindicacions per part dels ens locals al Baix Llobregat entorn el manteniment dels serveis de l’Hospital de Viladecans han estat, en els darrers temps, permanents, així com les reiterades resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya en aquest sentit.

 

El passat 6 de juny el conseller Boi Ruiz, reunit amb els alcaldes dels municipis de l’àrea d’influència de l’Hospital de Viladecans, va adoptar el compromís de no retallar més serveis i mantenir l’actual cartera d’atenció sanitària, així com a mantenir l’Hospital de Viladecans com a centre de referència del Baix Llobregat. El grup parlamentari socialista ha defensat ara una proposta de resolució per donar cos a aquests compromisos.

 

D'aquesta manera, el Parlament va aprovar instar al Govern de la Generalitat a considerar com a inversió prioritària l’ampliació de l’Hospital, a presentar als municipis, als professionals del centre i entitats ciutadanes vinculades el nou pla funcional abans d’acabar l’any, i a aportar un calendari d’actuació de les gestions necessàries per l’execució de l’ampliació.

 

En la resolució aprovada, el Govern resta compromès a garantir partida pressupostària pel 2015 per l’ampliació de l’Hospital i a garantir els tràmits necessaris per tal d’iniciar les obres en el primer trimestre del 2016.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.