Text de cerca: Resultats trobats: 39
Etiqueta: Reis Ordre

La recollida de cartes serà de 17 a 20.30 hores

Els enviats dels Reis Mags recolliran les cartes dels infants els dies 2, 3 i 4 de gener al jardí del Museu Els carters reials arribaran, el 2 de gener, a l'estació de tren i pujaran en carrossa per la Rambla fins al campament reial

Els nens i nenes de Gavà ja compten els dies que manquen per a l'arribada dels Reis Mags d'Orient.

Dies abans de l'arribada de Ses Majestats, el 2 de gener, ho faran els carters reials. Enguany, com a no­vetat, arribaran a l'estació de Renfe cap a les 16.30 hores i pujaran en carrossa per la Rambla fins al campament instal·lat al jardí del Museu, on recolliran les cartes i els desitjos dels infants de Gavà. L'horari en què els nenes i nenes podran entregar les cartes serà de 17 a 20.30 hores els dies 2, 3 i 4 de gener. Durant aquests dies els infants també podran lliurar la carta als Reis a la Bústia Màgica que, com l'any passat, estarà instal·lada al cam­pament dels carters reials els dies 2, 3 i 4 en horari de matí i tarda.

Al campament reial aquest any també es farà l'activitat Pam i pipa al xumet, a càrrec de la Companyia General del Foc. El Mussolet, personatge de la imatgeria festiva gavanenca, recollirà els xumets de tots els infants que decideixin que ja són prou grans com per seguir-lo utilitzant. Amb tots els xumets que reculli, el Mussolet es farà un collaret que lliurà durant la cercavila de la Festa Major de Sant Pere.

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat el 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a  la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcalde la clau que obre totes les llars de la ciutat. A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat.

El dia 5 de gener, a partir de les 16 hores i a la plaça de Jaume Balmes, es podran recollir les llumetes que guiaran a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, en la seva arribada a la ciutat.

Durant la cavalcada es repartiran més de 2.000 kilos de caramels

El 5 de gener els Reis Mags arribaran a Gavà per portar joguines i il·lusió a tots els infants Es preveu que a la cavalcada participin prop de 200 voluntaris  i es reparteixin mes de 2.000 quilos de caramels, tots ells aptes per a celíacs

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat el 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a  la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcalde la clau que obre totes les llars de la ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat. Ses Majestats repartiran il·lusió pujats sobre llampants carrosses, totes ricament guarnides. Enguany seran 8 els vehicles que conformaran el seguici, que passarà pels carrers habituals, és a dir, l'avinguda de Diagonal, el carrer de Sant Lluís, la plaça de Catalunya, l'avinguda d'Eramprunyà, la rambla de Maria Casas, el carrer del Centre, el carrer de Sant Nicasi, el carrer de la Rectoria i la plaça de l'Església, on, com és tradició, Ses Majestats s'aturarant un instant per fer una ofrena a la imatge del nen Jesús. L'itinerari continuarà pel passeig de Joan Maragall, el carrer de Montflorit i el carrer de Sant Pere.

Es preveu que a la cavalcada participin prop de 200 voluntaris,  dels quals un nombre molt importants seran infants i que es reparteixin  mes de 2.000 quilos de caramels, tots ells aptes per a celíacs.

Aquest any, l'entitat La Rosa dels Vents i el seu grup de l'Escola de Dansa del Ventre NUZHA, participaran en la cavalcada dels Reis Mags per delectar-nos durant tot el recorregut i endinsar-nos en el món màgic d'aquesta festa destinada als més menuts. Igualment, el grup de percussió gavanenc Sonaquetomba, torna a participar a la Cavalcada, aportant animació i bon ritme durant tot el recorregut.

La solidaritat, valor principal de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis Coincidint amb les festes d'hivern, la nova plataforma Gavà Solidària impulsa la recollida d'aliments i la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines"

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha presentat la programació de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis, organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat. Unes festes on la solidaritat serà més present que mai.

En el marc d'aquestes dates, comença a caminar la plataformacat.pdf, impulsada per l'Ajuntament de Gavà i formada per entitats sense afany de lucre, col·lectius diversos i ciutadans i ciutadanes. L'alcalde, Joaquim Balsera, ha dit que "el nostre objectiu és donar suport a iniciatives socials que contribueixin a lluitar contra la pobresa i ajudar els gavanencs i gavanenques sense recursos a cobrir les necessitats bàsiques".

Un dels seus primers projectes serà "Aliments Gavà Solidaris", en què l'Ajuntament, juntament amb les entitats i els comerciants, recolliran les aportacions que faci arribar la ciutadania als diferents punts de recollida que hi haurà distribuïts per tot Gavà. Els aliments recaptats es portaran a una seu central des d'on es farà la distribució.

També de la mà de la plataforma Gavà Solidària, i pensant en els més petits, torna una nova edició de la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines". Fins al 30 de desembre,les joguines –que han de ser noves, no bèl·liques i sense embolicar- es poden lliurar als punts de recollida habituals: les dues piscines municipals, el Casal de Cultura American Lake, el Museu, la Casa Gran, el Casal Sant Jordi, els casals de la gent gran El Centre i can Tintorer, les entitats veïnals, les cases regionals o els centres educatius. Fins al 24 de desembre, altres punts de recollida seran les botigues de joguines adherides a la campanya: Somnis – Bazar el Niño, Papereria Sorolla i Molt Jouguet, i els dies 15 i 16 de desembre el Centre Comercial Barnasud. També es podran lliurar joguines el 14 de desembre al festival del Centro Cultural Andaluz; el 24 de desembre a La Gran Cagada del Tió, al Parc de la Torre Lluch, i el 29 de desembre als Pastorets Dansen, a l'Espai Maragall.

El programa de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis inclou un ventall de propostes per gaudir d'aquestes dates entranyables i en família fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Gavà i les entitats. Balsera ha dit que "es tracta d'un programa ajustat a l'actual situació de crisi econòmica actual", i la tinenta d'alcalde de l'àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, ha precisat que "el programa és un model reproduït de l'any passat que tothom coneix, amb activitats culturals i propostes d'aquest àmbit fent un reajustament del 33% respecte l'any anterior" que ompliran Gavà de diversió des de la festivitat de Sant Nicasi fins la Cavalcada de Reis amb activitats per a tothom, però sobretot per als més petits. La tiLa cercavila, amb la participació de les entitats Xerinolis; l'ofici solemne i el repartiment de panets beneïts; la mostra de puntaires; els tallers infantils i les sessions de l'Hora del conte són algunes de les propostes. També s'han programat muntatges teatrals, dansa, cinema, exposicions, concerts, un espectacle piromusical i visites al Parc Arqueològic. La gent gran també viurà amb intensitat aquestes dates amb la celebració de la seva festa, el festival artístic i la cita del Dia del soci.

La Cavalcada de Reis posarà el punt i final a les Festes. Prèviament a l'arribada de Ses Majestats, a partir del 2 de gener els carters reials instal·laran el seu campament al Jardí del Museu on recolliran les cartes i els desitjos dels infants. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18.30 h del 5 de gener a  la plaça de Jaume Balmes.

Un altre dels eixos de la campanya nadalenca és la promoció del comerç local. En  el marc del Pla de Promoció Econòmica de Gavà, que té el lema VINGAVÀ!", l'Ajuntament impulsa una campanya que, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Promoció Econòmica, Raquel Sánchez, "pretén dinamitzar les compres nadalenques en els comerços de Gavà, tot destacant els seus principals valors: qualitat, diversitat de productes, professionalitat i atenció personalitzada".

Una altra iniciativa adreçada a incentivar les compres a les nostres botigues és el Mercat de Sant Nicasi, que s'instal·larà a la Rambla i que, segons ha precisat Raquel Sánchez "enguany encabirà també a pessebristes i ampliarà fins la carretera Santa Creu de Calafell el nombre de parades. També s'allargarà un dia més, de manera que es podrà visitar els dies 14, 15 i 16 de desembre". El mercat també estarà amenitzat amb tallers infantils i animació al carrer. Una altra novetat és que els establiments tenen permís per obrir el 14 de desembre, tot i ser festa local per la diada de Sant Nicasi  A més, durant aquestes festes es podra gaudir de dues hores gratuïtes d'aparcament als pàrquings municipals.

Avui és l'últim dia que els enviats dels Reis Mags recullen les cartes dels infants al jardí del Museu Els carters reials van arribar dimecres a la tarda a l'estació de tren i van pujar en carrossa per la Rambla fins al campament reial

Els nens i nenes de Gavà ja compten els dies que manquen per a l'arribada dels Reis Mags d'Orient.

Però abans de l'arribada de Ses Majestats, el dimecres 2 de gener, ho van fer els carters reials. Enguany, com a no­vetat, van arribar a l'estació de Renfe cap a les 16.30 hores i van pujar en carrossa per la Rambla fins al campament instal·lat al jardí del Museu, on recullen les cartes i els desitjos dels infants de Gavà. Ara ja són a punt de marxar, però encara hi ha temps per anar a veure'ls: avui s'estaran per darrer dia al campament reial instal·lat al jardí del Museu de 17 a 20.30 hores. Aprofitant aquesta visita, els infants tenen una darrera oportunitat de lliurar la carta als Reis a la Bústia Màgica que, com l'any passat, està també instal·lada al cam­pament dels carters reials en horari de matí i tarda.

Al campament reial aquest any també es fa l'activitat Pam i pipa al xumet, a càrrec de la Companyia General del Foc. El Mussolet, personatge de la imatgeria festiva gavanenca, recull els xumets de tots els infants que decideixin que ja són prou grans com per seguir-lo utilitzant. Amb tots els xumets que reculli, el Mussolet es farà un collaret que lliurà durant la cercavila de la Festa Major de Sant Pere.

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat demà dissabte 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcalde la clau que obre totes les llars de la ciutat. A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat.

El dia 5 de gener, a partir de les 16 hores i a la plaça de Jaume Balmes, es podran recollir les llumetes que guiaran a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, en la seva arribada a la ciutat.

Etiquetes: Actualitat Nadal Reis

Els carters reials romandran al jardí del Museu fins el 4 de gener Enguany el Campament dels carters reials acollirà un basar amb tota la mena d’objectes per ser intercanviats per aliments

Els carters reials recolliran les cartes dels nens i les nenes de Gavà al campament instal·lat al Jardí del Museu per després lliurar-les a Ses Majestats En aquest espai els infants podran entregar les cartes als carters els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17 a 20.30 hores, i a la Bústia Màgica el dies 2 a la tarda i els dies 3 i 4 en horari de matí i tarda.

Al campament reial la Companyia General del Foc oferirà l’activitat Pam i pipa al xumet. Un dels personatges de la imatgeria festiva gavanenca, el Mussolet, recollirà els xumets de tots els infants que decideixin deixar d’utilitzar-los. Aquest any, com a novetat, el Mussolet participarà en la cavalcada de Reis. Enguany, a més el Campament dels carters reials acollirà un basar amb tota la mena d’objectes per ser intercanviats per aliments. L’Associació ARRI col·labora amb la campanya de recollida d’aliments de la plataforma Gavà Solidària mitjançant aquesta iniciativa: porta un kilo d’aliments i emporta’t un objecte.

Els Reis arribaran a les 18,30 h a la plaça de Jaume Balmes, on rebran de mans de l’alcaldessa la clau que obre totes les llars de la ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores del dia 5 de gener s’iniciarà la cavalcada pels carrers de la ciutat.

 

Els Reis Mags d’Orient arriben aquesta tarda a Gavà per portar il·lusió i regals A la cavalcada participaran prop de 200 voluntaris i es podrà veure en directe des de casa a partir de les 18 hores a www.streamvdn.com/embed/1c6fc189

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat avui, 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a  la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcaldessa, Raquel Sánchez, la clau que obre totes les llars de la ciutat. Durants aquests dies l’Herard s’ha encarregat de preparar la ciutat: ha engalanat els carrers, ha repartit cartes i llumetes, ha preparat la plaça. Ara necesita l’ajuda dels nens i nenes per contribuir a la màgia del dia. L’Herard els demana que portin les llumetes que s’han repartit a la visita a la Clau de la Ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat. Ses Majestats repartiran il·lusió pujats sobre llampants carrosses, totes ricament guarnides. Enguany seran 10 els vehicles que conformaran el seguici, que sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà per l’avinguda Diagonal i el carrer de Guifré el Pelós, girarà pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya, baixarà per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per tombar a l’alçada del carrer del Centre, seguirà pel carrer de Sant Nicasi i el carrer de la Rectoria per arribar a la plaça de l’Església on farà una parada. Després seguirà el seu itinerari pel Passeig de Joan Maragall, pujarà pel carrer de Montflorit i tombarà de nou pel carrer de Sant Pere.

 

Es preveu que a la cavalcada participin 180 voluntaris,  dels quals un nombre molt importants seran infants i que es reparteixin  mes de 2.700 quilos de caramels, tots ells aptes per a celíacs. A més hi hauran 70 participants de la Companyia General del Foc que portaran la carrosa amb el Musol i la de carbró; 20 participants de Sonaquetomba i 15 de Zahareth group.

 

 

Uns germans visitant la clau aquest matí

Els nens i nenes visiten la Clau de la Ciutat La clau màgica que obre totes les portes de la ciutat la rebran demà 5 de gener a la tarda els Reis Mags de mans de l’alcaldessa per tal de que puguin deixar els regals als infants de Gavà

Avui, 4 de gener  de 10 a 13.30 hores molts infants s’han apropat a l’Ajuntament per comprovar que la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat de Gavà existeix. Il·lusió, sorpresa al descobrir el tamany, i esperança es van dibuixar en el rostre dels nenes i nenes que anaven acompanyats pels pares i els avis.

La Clau tornarà a estar exposada dimarts, 5 de gener de 10 a 13,30. Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran a més una llumeta que s'encendrà durant la cavalcada.

A la tarda, abans de començar la cavalcada pels carrers de la ciutat, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, li entregarà a ses Majestats els Reis Mags d'Orient per tal de que puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat.

L’arribada dels Reis Mags a la plaça de Jaume Balmes està prevista per a les 18, 30 hores i l’inici de la cavalcada per a les 19,30 hores.

Joaquim Balsera: "Aquestes festes de Nadal han tingut un marcat accent solidari" L'alcalde de Gavà fa balanç d'aquestes festes i també de l'any 2012, un any dur on s'ha aconseguit mantenir els serveis bàsics municipals

Aprofitant la visita a la clau de la ciutat exposada a la Sala de plens de l'Ajuntament, l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha valorat positivament el marcat accent solidari que han tingut aquestes festes de Nadal que són a punt de terminar. Balsera ha destacat que "és el primer any que comença a caminar la Plataforma Gavà Solidària i els resultats estan sent molt òptims, així que agraeixo l'esforç i la col·laboració de tots els gavanencs i gavanenques en aquestes festes". Balsera entregarà aquesta clau que obre totes les portes de Gavà demà als reis Mags per tal de facilitar la seva tasca, i ha assegurat que "ara el Nadal entra en la seva part més emotiva pels infants amb l'arribada de ses majestats els Reis Mags".El batlle gavanenc no ha volgut deixar escapar l'oportunitat per fer també una valoració de l'any 2012 que ja s'ha acabat, un any que ha qualificat com "el més dur des del punt de vista de les restriccions econòmiques municipals i del patiment que aquesta crisi està provocant en les famílies". Balsera, però, s'ha mostrat satisfet perquè "s'ha aconseguit mantenir els serveis bàsics que la ciutat presta, fonamentalment tots els que tenen a veure amb drets de les persones com ara els relacionats amb esports, cultura, seguretat ciutadana, neteja o manteniment". L'alcalde no passa per l'alt que "en una conjuntura econòmica on la reducció d'ingressos municipals ha estat molt important cald estacar aquest esforç col·lectiu per mantenir els drets bàsics".Balsera aposta per un 2013 on es veurà "el treball que hem fet en planificació econòmica i urbanística", i recorda que "hem impulsat mesures que estan sent exitoses des del punt de vista de fer la nostra contribució a la millora de les perspectives econòmiques de la ciutat". Són mesures amb una efectivitat limitada, això si, ja que s'ha treballat molt per minimitzar els efectes de la crisi econòmica a Gavà però s'ha desenvolupat aquesta tasca "en la mesura de la nostra pròpia aportació, ja que òbviament no som l'administració amb més responsabilitat en la crisi ni en les mesures per resoldre-la".

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, recomana que aquestes festes es consumeixi a la nostra ciutat per incentivar l'economia local La ciutat es prepara per gaudir d’activitats per a tothom a les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis de Gavà

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, i la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, han presentat el programa de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis. Les activitats es concentren entre el dilluns 9 de desembre i el dilluns 6 de gener de 2014. L’alcalde gavanenc ha volgut destacar que del que es tracta en aquestes festes és de “tenir durant uns dies il·lusió, ganes de participar i ganes de fer cultura”, i també de manera molt especial “ganes de fer comerç i economia a la ciutat, i en aquest sentit faig especial èmfasi en la crida a que fem un consum a la ciutat de Gavà i d’aquesta manera fem també solidaritat a Gavà”.

 

Enguany, com a punt fort d’aquesta programació, en destaca la gran festa que se li dedicarà a l’Home del Mil·lenni el 14 de desembre amb motiu del deu desmuntatge per participar en l’espectacle de cap d’any que organitza la ciutat de Barcelona. Així ho ha destacat Balsera en assegurar que “hem d’intentar incorporar aquest element que esperem que es pugui repetir durant els anys”, una festa que comptarà amb la direcció artística de La Fura dels Baus, “la vinculació dels quals amb Gavà és un element de qualitat per la nostra ciutat i és una oportunitat també per les entitats gavanenques que vulguin participar en aquest espectacle, ja que des d’aquest punt de vista ens pot anar bé a tots i aquest treball conjunt pot esdevenir una festa que es consolidi en el temps”.

 

El batlle gavanenc ha fet una crida per tal que aquestes festes “siguin el màxim de participatives possible, que la gent gaudeixi aquest dies de la ciutat i que ho faci d’una manera oberta, el que és la voluntat de l’Ajuntament de Gavà”. L’aspecte solidari de les festes també és, segons Balsera, un dels pilars d’aquestes festes amb la Plataforma Gavà Solidària i la seva recollida d’aliments que, des del Nadal de l’any passat, té caràcter permanent. Aquesta entitat gavanenca “desenvolupa una feina que gairebé sempre és no visible ja que treballa amb famílies que ho estan passant malament, i ena quest sentit novament fem una crida per participar tant en la seva campanya de recollida d’aliments com en el tradicional A Gavà cap infant sense joguina”.

 

Evidentment, un altre dels punts forts, en aquest cas ja de caràcter clàssic, serà la visita dels Reis Mags a la ciutat de Gavà el 5 de gener a partir de les 18:30h. En aquest acte, el batlle gavanenc rebrà a ses majestats a l’Ajuntament i, com ja és tradicional, els farà entrega de la Clau de la Ciutat que obre totes les portes de totes les llars gavanenques. De fet, aquesta Clau estarà exposada a la Sala de Plens de l’Ajuntament els dies 2 i 3 de gener, i tothom que vulgui podrà veure-la abans que sigui entregada als Reis Mags. Balsera ha advertit que “intentarem innovar en aquest acte d’arribada dels Reis Mags, que és un dels més importants i participatius que fa la ciutat en aquestes festes, i per tant fem una crida a tothom per tal que vingui a donar la benvinguda als Reis Mags i que participi en aquesta nit màgica perquè hi haurà novetats importants a la plaça de Jaume Balmes”.

 

De la resta de l’ampli ventall de propostes que s’han programat aquests dies de festa en podríem destacar, per exemple, el Mercat de Sant Nicasi (dies 13, 14 i 15 de desembre), amb parades de venda de productes artesans; les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà (14 i 15 de desembre); i el Parc de Nadal (del 20 de desembre al 5 de gener), on els més petits podran gaudir de jocs de fusta gegants, inflables, i jocs infantils, entre d’altres. Apolonia Herrera ha volgut destacar que bona part de les activitats que conformen aquest programa de festes s’ha preparat amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, i en aquest sentit “l’Ajuntament torna a agrair a aquestes entitats la seva col·laboració per tal de fer possible l’èxit de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis”.

 

Blanco ha presentat avui la campanya

L’Ajuntament de Gavà demana que aquest Nadal no es faci un ús sexista de les joguines La campanya s’ha portat a terme en anys anteriors i la intenció és educar en valor als infants

L’Ajuntament de Gavà engega un Nadal més una campanya de sensibilització per tal de que no es faci un ús sexista de les joguines que es regalin en aquestes dates. Segons la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, “pensem que aquest és un bon moment perquè és el moment en el que els nostres infants reben més regals i és un moment en el que els adults podem continuar educant en aquesta construcció de la ciutat en igualtat”. Mitjançant aquesta campanya es repartiran per les botigues de joguines de Gavà diversos materials gràfics com ara flyers, adhesius o pòsters.

 

Blanco destaca en referència al missatge que vol transmetre la campanya que “les joguines no són sexistes per sí mateixes, però sí el fet de que a l’hora d’educar als infants limitem que un nen o una nena jugui amb allò que vol i li assignem una joguina o una altra o li diem que determinades joguines no són apropiades per ell o ella”. La campanya es recolza en unes imatges divertides per tal de transmetre el seu missatge, i pretén fer-se visible no només en el moment en el que els infants obren els seus regals de Nadal, sinó també en algunes de les tradicions més importants de la ciutat, ja que “aquest any el Caga Tió vol sumar-se a aquesta campanya i incorporarà en els seus regals tant el comerç just com aquesta visió de les joguines no sexistes, i també sabem que els Reis d’Orient son prou compromesos i també incorporaran aquesta visió de les joguines”.

 

La Sala de Plens exposarà la Clau de la ciutat Tothom qui ho vulgui podran anar-la a veure els dies 2,3 i 4 de gener de 10 a 13 hores, i també el dijous de 16.30 a 18.30 hores

La Clau de la Ciutat que obre les portes de totes les cases de Gavà i que, un any més, utilitzaran ses majestats els Reis d'Orient per entrar ales llars i deixar els regals als nens i nenes la nit del 5 de gener es poden anar a veure els propers dies a l'Ajuntament. L'esmentada Clau restarà exposada a la Sala de Plens els dies 2, 3 i 4 de gener de 10 a 13 hores i també el dijous 3 de gener de 16.30 a 18.30 hores. L'entrada és lliure, tot i que es convida tothom a col·laborar en la campanya "Gavà Solidària" aportant aliments a la recollida que, durant aquests dies, es porta a terme a diferents punts de la ciutat per repartir entre les famílies i persones amb menys recursos del nostre municipi.

Els nens i nenes que vagin a veure la Clau, les proporcions de la qual són considerables però la seva màgia resideix en que s'adapta a tots els panys de totes les portes de Gavà, rebran també les llums per guiar el recorregut dels Reis d'Orient el dia de la cavalcada, la tarda del 5 de gener.

Etiquetes: Actualitat Nadal Reis

 

Els Reis Mags reparteixen il·lusió Ses majestats els Reis Mags d'Orient han estat rebuts a Gavà per centenars de persones

Melcior, Gaspar i Baltasar van ser rebuts de manera multitudinària a Gavà. Ses Majestats van aparèixer de  forma espectacular a la plaça de Jaume Balmes, i després de rebre la clau màgica de la ciutat de mans de l'Alcalde, Joaquim Balsera, van recórrer els carrers de la ciutat en cavalcada.

Els interessats s'han d'inscriure a l'Ajuntament abans del 29 de novembre.

L’Herald busca col·laboradors per a la cavalcada de reis Els infants i joves que vulguin col•laborar en la cavalcada del 5 de gener han de comunicar-ho a l’Ajuntament abans del 29 de novembre

L'Herald ens ha fet saber, com ja és tradició per aquestes dates, que té l’encàrrec de fer que la cavalcada de Reis sigui més lluïda i participativa que mai. És per això, que fa una crida a infants i joves per col·laborar en la cavalcada.

 

Els infants nascuts entre el 2002 i el 2007 podran donar un cop de mà a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient acompanyant-los en les carrosses de la cavalcada del dia 5 de gener. Els nens i nenes que hi participin hauran d’anar acompanyats per una persona adulta, que haurà de fer el recorregut a peu de carrer.

 

En cas que hi hagin molts voluntaris inscrits, es farà un sorteig per escollir els col·laboradors que podran cooperar amb els Reis d'Orient el proper 5 de gener.

 

Les persones interessades poden inscriure’s a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Gavà, de l’11 al 29 de novembre, en horari d’atenció. Podeu demanar més informació al Departament de Cultura trucant al 93 263 91 36.

Un nen observant la clau que obre totes les portes de Gavà, avui al matí a l'Ajuntament

La clau que obre totes les portes de Gavà es pot visitar els dies 2 i 3 de gener Es tracta de la clau màgica que l'alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera, entregarà als Reis Mags per tal de que puguin deixar els seus regals

SI algun infant es pregunta cóm és possible que els Reis Mags entrin a totes les llars per deixar els seus regals, la resposta la poden visitar a l'Ajuntament de Gavà el dijous 2 i el divendres 3 de gener. Es tracta de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat de Gavà i que l'alcalde, Joaquim Balsera, entregarà a ses Majestats els Reis Mags d'Orient el proper diumenge, 5 de gener, revetlla del Dia de Reis, per tal de que puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals (o el carbó, segons correspongui). Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran a més una llumeta que s'encendrà durant la cavalcada.

 

La clau està rebent de moment un degoteig constant de nens que, en veure la clau, pregunten amb curiositat com pot ser que una clau tan gran obri tots els panys de les portes de Gavà. La resposta és senzilla: la clau, com que és màgica, es fa gran o petita segons el pany, i adopta la forma exacta per poder encaixar a dins i obrir la porta. Però que ningú tingui por de que es pugui fer un mal ús: aquesta clau només la saben fer servir ses Majestats d'Orient, i cap altre persona podria fer-la anar encara que ho provés.

 

La clau màgica resta exposada a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Gavà i es pot visitar dijous 2 i divendres 3 de gener, en horari de 10:00h. a 13:30h. i de 16:30h. a 18:30h.  

Els carters, arribant a l'estació de trens de Gavà

Els carters reials de ses Majestats els Reis Mags d’Orient ja han arribat a Gavà El campament reial, instal·lat als jardins del Museu de Gavà, serà el lloc on durant tres dies recolliran les cartes de tots els infants gavanencs

Els carters reials de ses Majestats els Reis Mags d’Orient han arribat aquesta tarda a Gavà. Quan mancaven pocs minuts per la cinc de la tarda, han aparegut a l’estació de trens de la ciutat envoltats d’un veritable mur sonor de percussió musical a càrrec del grup gavanenc SonaQueTomba. Els nens s’han llençat allà mateix per fer entrega de les seves cartes on han fet el llistat de tot el que volen que els hi deixin la propera Nit de Reis. Poc a poc s’han obert pas fins a les seva carrossa, al damunt de la qual han pujat Rambla amunt fins arribar a la Torre Lluc. Allà els hi esperaven encara molts més infants gavanencs que feien cua feia ja molta estona també per entregar les seves cartes que ells faran arribar als reis Mags. Els tres carters reials s’han instal·lat al Campament Reial, que com cada any resta ubicat als jardins del Museu de Gavà, i allà, sense perdre més temps, han començat ja a rebre a tots els infants.

 

Just abans de que comencin a rebre als infants hem aconseguit parlar un moment amb el carter reial de sa Majestat el Rei Melcior, que ens ha confessat la seva satisfacció perquè “ha estat un rebuda molt espectacular, hi havia molts nens, com cada any, i nosaltres estem molt contents”. El carter reial ha assegurat que els propers tres dies rebran a tots els nens i “parlarem directament amb ells a veure com s’han portat aquest any, perquè si s’han portat malament igual els hi deixem carbó, tot i que nosaltres esperem que tots s’hagin portat bé”. El carter també ens ha explicat que ells no només entreguen les cartes als Reis Mags, sinó que de fet “cada nit quan pleguem del Campament Reial les llegim per classificar-les i així poder anar més ràpid la Nit de Reis”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha rebut als carters reials i ha destacat que “han tingut una merescuda recepció per part de la ciutadania gavanenca i especialment per part dels més petits, que els han rebut amb tota la il·lusió del món”. Díaz ha posat de manifest la importància del Campament Reial que “diu el millor de tota la il·lusió d’aquesta ciutat pel futur i pel 2014”, i ha recordat que l’Ajuntament “intenta contribuir a que ses Majestats d’Orient rebin tot l’escalfor d’una ciutat que els espera amb molta il·lusió, una ciutat que viu la cultura i que viu tradicions tan boniques com aquesta”.

Els carters reials de ses Majestats els Reis Mags d’Orient recolliran les cartes de tots els infants, a banda d’avui, el divendres i el dissabte dies 3 i 4 de gener, de 17:00h. a 20:30h, en el Campament Reial que, a més, es pot visitar els mateixos dies d’11:30h. a 13:30h., tot i que en aquest horari de matí cal recordar que no hi haurà recollida de cartes per part dels carters reials.

Un moment de la cavalcada de l'any passat

Els Reis Mags d’Orient arriben a Gavà el diumenge 5 de gener per portar il·lusió i regals Els infants podran guiar-los fins a Gavà gràcies a les llums que es repartiran a la tarda

Els Reis Mags d’Orient arribaran a Gavà el diumenge 5 de gener a la tarda. Carregats d’il·lusió i de regals, és previst que ses Majestats d’Orient siguin rebuts a les 18:30h. a la plaça de Jaume Balmes per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, que els farà entrega de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat. Abans, però, a partir de les 16:00h. a la mateixa plaça de Jaume Balmes es repartiran les llumetes que han de guiar a ses Majestats en la seva arribada a la ciutat de Gavà. Els infants gavanencs hauran de fer aquesta tasca, tot i que l’Herald ja s’haurà encarregat de tenir tota la ciutat a punt per l’arribada dels Reis Mags i s’hauran engalanat els carrers amb llums, inclosa la plaça de Jaume Balmes. Cal recordar que, enguany com a novetat, la rebuda de ses Majestats d’Orient acabarà amb un espectacle pirotècnic.

 

A partir de les 19:30h. iniciarà el seu recorregut la cavalcada reial que sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà per l’avinguda Diagonal i el carrer de Guifré el Pelós, girarà pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya, baixarà per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per tombar a l’alçada del carrer del Centre, seguirà pel carrer de Sant Nicasi i el carrer de la Rectoria per arribar a la plaça de l’Església on farà una parada. Després seguirà el seu itinerari pel Passeig de Joan Maragall, pujarà pel carrer de Montflorit i tombarà de nou pel carrer de Sant Pere.

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, entregant la clau de la ciutat a ses Majestas

Els Reis Mags d’Orient van portar il·lusió, regals i molts caramels als infants de Gavà L’arribada a la nostra ciutat de ses Majestats d’Orient es va celebrar per primer cop amb un espectacle de circ i focs d’artifici

Els Reis Mags d’Orient van portar il·lusió, regals i molts caramels als infants de Gavà el passat diumenge. L’arribada de ses Majestats d’Orient va estar precedida per un espectacle on es combinava teatre i circ i que va ser molt celebrat per una plaça de Jaume Balmes que estava plena de gent fins a la bandera. Després, l’Herald de Gavà va donar pas als tres Reis Mags que van aparèixer a l’escenari ajudats per les llumetes que tothom va encendre i que els havien guiat fins a Gavà. A l’escenari van saludar a tota la població i van provocar la histèria de tots els assistents, especialment dels més petits que n’esperaven molts regals. L’Herald, però, ens va confessar abans de l’inici de l’acte en referència a la qüestió dels regals que “tot i que aquesta nit es presenta molt especial ja que la Nit de Reis és la més màgica de l’any, ses Majestats m’han comentat que hi hauran regles i bons propòsits per tothom però també hi haurà una mica de carbó”.

 

Després de la seva aparició a l’escenari, els tres Reis Mags van pujar fins al balcó de l’Ajuntament enmig d’una explosió de focs d’artifici. Allà, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, els va fer entrega de la clau màgica que obre totes les portes de Gavà i el Rei Mag Gaspar va parlar en nom de ses Majestats. La gran novetat de l’acte de rebuda d’enguany és que va acabar amb un castell de focs artificials que es van llençar des de la teulada de l’Ajuntament.

 

Acabat l’acte, Melcior, Gaspar i Baltasar van travessar la plaça de Jaume Balmes en direcció a les seves carrosses. Va ser un recorregut curt però intens, ja que els Reis Mags van avançar envoltats de tota la gent que volia demostrar-lis el seu afecte. Just abans de pujar a la seva carrossa vam poder parlar breument amb sa Majestat el rei Gaspar, que ens va assegurar que els infants de Gavà “s’han portat molt bé, la veritat és que estem molt contents de com s’han portat tots els nens de Gavà i aquesta nit tindrem molta feina i estem segur que farem realitat la majoria d’il·lusions dels infants gavanencs”.

 

L’alcalde de Gavà es va mostrar també molt content d’haver lliurat un any més la clau màgica de la ciutat als Reis Mags que “han arribat de nou a Gavà per portar joguines als nens i nenes de Gavà que s’han portat bé durant tot l’any, i estic segur que enguany tots i totes tindran joguines gràcies també a la solidaritat de Gavà”.

 

Una vegada els tres Reis Mags van poder pujar a les seves respectives carrosses, va donar inici la cavalcada reial que va travessar boina part de la ciutat i en la que es van llençar milers de caramels a la multitud que es va concentrar al llarg de tot el recorregut.

 

Fins a 361 infants van atansar-se a veure la Clau Màgica.

361 infants van visitar la Clau de la Ciutat La Sala de Plens va mantenir exposada, els dies 2 i 3 de gener, la Clau Màgica que obre les portes de totes les cases de Gavà i que els Reis d’Orient fan servir per poder entrar i deixar els regals

Un any més, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà va ser l’indret on els passats dies 2 i 3 de gener va restar exposada la Clau Màgica de la ciutat que obre les portes de totes les llars, i que l’Alcalde, Joaquim Balsera, va lliurar a Ses Majestats els Reis d’Orient perquè poguessin entrar a deixar els seus regals.

Durant els dos dies, els degoteig de visites va ser constant arribant a un total de 361. Dijous al matí, van passar per l’Ajuntament 105 infants i a la tarda 83. Divendres la xifra es va enfilar fins les 173 (114 al matí i 59 a la tarda).

 

 

Durant aquest anar i venir constant de nens i nenes, molts preguntaven amb gran curiositat com és possible que una clau tan gran obri tots els panys de les portes de Gavà. La resposta és senzilla: la clau, com que és màgica, només en mans del Reis Mags, es fa gran o petita, segons el pany, i adopta la forma exacta per poder encaixar i obrir.

El successor del tron, el príncep Felip, i el seu pare, el rei Joan Carles I

Raquel Sánchez: “El rei va tenir un paper fonamental en la transició espanyola” L’alcaldessa de Gavà elogia la figura del monarca espanyol i assegura que el seu fill hauria de tenir un paper determinant en la transformació de l’estat espanyol

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha elogiat la figura del rei d’Espanya Joan Carles I un dia després de la noticia de la seva propera abdicació en el seu fill, el príncep Felip. Sánchez ha manifestat el seu “respecte per aquesta decisió anunciada ahir, que és el que correspon institucionalment”. A més, l’alcaldessa no s’oblida del seu comportament després de la mort del dictador Francisco Franco tot destacant “el seu paper fonamental en el procés de transició d’una dictadura a una democràcia”, i recordant que va contribuir “a la calma i a que aquest procés es desenvolupés en tranquil·litat i amb respecte a la pluralitat política que hi havia en aquell moment al nostre país”. Per tot això, Sánchez valora “la tasca que el rei va fer per consolidar el procés de la transició espanyola”.

Sánchez no ha dubtat també en reconèixer que la institució reial “és molt discutida a l’actualitat ja que hi ha hagut comportaments que no es corresponen a una societat avançada del segle XXI i al que demana la societat espanyola”. L’alcaldessa ha emmarcat aquesta discussió dins de “la crisi econòmica que vivim, que també és una crisi institucional i una crisi política on es qüestiona la institució de la monarquia, però jo confio que la monarquia sàpiga adaptar-se a aquest moment que estem vivint i que, en qualsevol cas, aquesta abdicació serveixi per encetar un nou procés de transició cap a un nou model d’estat en el que capiguem tots”. Sánchez ha refermat la seva confiança en el fill de Joan Carles I, que regnarà sota el nom de Felip VI, per tal que “tingui un paper determinant en aquest procés de transformació i de renovació de l’estat espanyol”.

El rei i el seu fill, en un acte del Dia de la Hispanitat

Sergi Engli: “El rei ha comés errors, però és humà i té dret a equivocar-se” El regidor del Partit Popular es mostra molt agraït per la feina que el monarca ha desenvolupat per tots els espanyols durant el seu regnat

El regidor del Partit Popular de Gavà, Sergi Engli, ha mostrat el seu agraïment al rei Joan Carles I tot just després de l’anunci de la seva propera abdicació. Engli ha anunciat que “davant l’abdicació del rei Joan Carles del seu càrrec com a rei de tots els espanyols, des del Partit Popular volem agrair-li tota la feina feta per a tots els espanyols, especialment certs fets però en realitat tot el que ha fet durant 39 anys”. El regidor popular també ha recordat que “està molt clar que ha comés errors, però és humà i com a tal té dret a equivocar-se sempre que ho reconegui, lògicament”, i ha posat per sobre d’aquests errors “la tasca tan important, essencial, que ha fet per la unitat de tots els espanyols, i per tant nosaltres l’hem de recolzar i li estem agraïts profundament”.

D’altra banda, Engli ha aprofitat per mostrar el seu “profund rebuig dels actes que es van produir el mateix dia de l’anunci de l’abdicació a la plaça de Jaume Balmes de Gavà”. Engli vol aclarir que no es refereix a la manifestació en si mateixa, ja que aquest “és un dret democràtic i lliure”, sinó per “l’actuació de cert regidor d’aquest ajuntament que mitjançant la mentida, i posant en perill el lloc de treball d’un treballador de l’Ajuntament, va aconseguir accedir al balcó del mateix per aprofitar-se d’unes instal·lacions públiques per un acte privat”. El regidor popular assegura que “això és totalment reprovable i no sé fins a quint punt pot ser fins i tot il·legal, així que considerem que aquesta persona hauria d’estudiar molt seriosament el que ha fet i plantejar-se si va obrar bé o no”.

<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.