Text de cerca: Resultats trobats: 9
Etiqueta: Neus Pino Ordre

Bars és una iniciativa de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i l’Ajuntament

Programació d’exposicions a bars i restaurants Les persones interessades en el projecte poden fer la inscripció, del 2 al 16 de maig a artistesplasticsgava@gmail.com

Barts és una proposta conjunta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i l’Ajuntament de Gavà per  fomentar la difusió i promoció de projectes artístics amb la finalitat que la cultura i l’oci comparteixin espai i temps. La proposta es concreta en la programació d’un cicle d’exposicions que s’ubicaran en diferents locals, bars i restaurants de la ciutat.

 

Del 2 al 16 de maig els locals interessats a participar en el projecte podran inscriure-s’hi i per fer-ho només han d’enviar un correu electrònic a artistesplasticsgava@gmail.com.

 

Per ser local col·laborador i formar part del circuit i de la programació estable d’exposicions, caldrà garantir que es disposa d’un espai adequat per acollir el projecte artístic (paret per penjar-hi quadres o espai per a ubicar-hi escultures o altres instal·lacions) i/o que es permetrà fer un mínim de manipulació de l’espai per tal d’adaptar-hi l’obra.

 

Les exposicions tindran una durada d’1 mes i mig i serà la comissió de selecció, que estarà formada per membres de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i de l’Ajuntament, qui decidirà els projectes artístics que s’exposaran a cada local.

 

Acollir una exposició no comportarà cap despesa per al local col·laborador i el format dels projectes artístics anirà en funció dels espais disponibles d’exposició.

 

Finalment cada bar o restaurant tindrà la possibilitat de posar el seu logo en tots els suports que s’utilitzin per fer-hi la difusió del projecte, fent constar el nom del local com a establiment col·laborador.

 

Sánchez i Pino parlen d'una de les pintures

Retroart’50 ens proposa un viatge temporal per gaudir de l’art dels anys 50 L’exposició és una proposta dels alumnes del Taller de Pintura de Neus Pino

La Biblioteca Josep Soler Vidal acull fins el 14 de maig Retroart’50, una exposició col·lectiva de pintura i art vintage que ens retrotrau a l’època dels anys 50. La mostra sorgeix dels alumnes del Taller de Pintura Neus Pino i és una proposta que ja va sorgir fa dos anys, tot i que fins ara no s’havia pogut materialitzar. Pino ens explica que “la idea original era fer una exposició de pin-ups, però a mi em semblava que quedaria una exposició massa saturada de noies, així que com que parlàvem dels anys 50 al final es va decidir que cadascú tries algun tema o estil d’aquesta dècada”. Finalment la mostra ha quedat molt més enriquida ja que als anys 50 “a banda de portar-se les pin-up, que després de la guerra van tenir un auge molt important, començava el pop-art i sobre tot la il·lustració, que feia força en la bellesa de la dona, a més del cinema que en aquella època tenia molta potència i havia actrius molt icòniques”.

La inauguració va estar presidida per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va destacar que les obres que es poden veure “no només representen una expressió de l’art i de la representació gràfica de l’època, sinó que també permeten a tothom conèixer una mica més el que passava als anys 50 i conèixer una mica més la historia de la nostra societat a través de l’art”.

La mostra estarà instal·lada a la biblioteca fins el 24 de juliol.

L’alumnat del taller de Neus Pino exposa les seves obres La sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal acull la mostra titulada “Mitologia” que es podrà visitar fins el 24 de juliol

L’alumnat del taller de pintura de Neus Pino presenta aquests dies les seves creacions artístiques en la mostra titulada “Mitologia” a la biblioteca Josep Soler Vidal on es poden admirar tot d’obres relacionades, segons ha explicat la pròpia Neus Pino, “amb la mitologia de diferents èpoques i cultures, com la japonesa, l’americana, l’egípcia, la romana i sobretot la grega, que sembla que ha estat la més triada”. Pino lamenta que “no hi hagi cap obra vinculada amb mites catalans com poden ser les dones d’aigua o les fades”, però tot i això assegura estar “molt satisfeta amb el resultat. Tenim quadres d’estils molt diferents, des de realistes, fins a més abstractes, com ara unes Tres Gràcies molt conceptuals”.

 

La trentena de quadres que es poden veure, fins el proper 24 de juliol, han estat fets amb tècniques molt diverses, com oli, acrílic, aquarel·la o pastel i, també hi podem trobar algunes escultures.

El Circuit d’Arts omple d’expressió artística la Festa Major de Sant Pere Tres punts diferents de la ciutat acullen iniciatives per apropar l’art a la ciutadania

Apropar l’art a la ciutadania. Amb aquest objectiu, la programació de la Festa Major de Sant Pere de Gavà acull avui l’anomenat Circuit Arts, en el que l’expressió artística s’instal·la d’una banda, al CMC American Lake, on l’Acadèmia de Belles Arts Francisco Valderrama ha organitzat una jornada de portes obertes. D’altra banda, a la Fundación Hervás Amezcua, on també s’ha fet una altra jornada de portes. I per últim, a la Torre Lluc, on l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i Aaron ha organitzat una exhibició i taller de grafiti.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i Miquel Àngel Díaz, contemplant el treball d'un pintor

El Circuit d’Arts omple d’expressió artística la Festa Major de Sant Pere Tres punts diferents de la ciutat acullen iniciatives per apropar l’art a la ciutadania

Apropar l’art a la ciutadania. Amb aquest objectiu, la programació de la Festa Major de Sant Pere de Gavà acull avui l’anomenat Circuit Arts, en el que l’expressió artística s’instal·la en tres punts diferents de la ciutat. D’una banda, al Casal Municipal de Cultura American Lake, on l’Acadèmia de Belles Arts Francisco Valderrama ha organitzat una jornada de portes obertes. D’altra banda, a la Fundación Hervás Amezcua, on també s’ha fet una altra jornada de portes obertes amb un taller de dibuix al natural amb figura humana. I per últim, al passeig de les acàcies de la Torre Lluc, on l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i Aaron ha organitzat una exhibició i taller de grafiti.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha destacat que aquest circuit d’art “està molt consolidat i arrelat a la nostra festa major i demostra les ganes i la voluntat de les escoles d’art gavanenques de participar en aquesta festa i fer que el component artístic surti al carrer per trobar-se amb els veïns de la ciutat”. Díaz ha aprofitat també per recordar a tots els gavanencs que avui “és un dia gran de festa major en  el que la ciutat ens prepara tot un ventall d’activitats per tots els gustos i per totes les edats tant a la tarda com al vespre i a la nit, i per tant animo a tothom a fer-se la festa seva i a sortir al carrer amb la família i els amics per viure aquesta Festa Major de Sant Pere”.

A les tres entitats artístiques que han fet possible aquest Circuit Arts s’han mostrat molt satisfets d’aquesta iniciativa. Antonio Hervás Amezcua ha destacat que a la Fundación ha vingut gent que no té cap relació amb ell per participar en aquesta sessió oberta de dibuix al natural, i ha afegit que aquest fet “és interessant que es tingui aquesta experiència personal tant si s’ha dibuixat abans com si no”. L’artista gavanenc ha posat de manifest que amb iniciatives com aquesta “volem donar veu a la pintura, que és una de les parcel·les de la cultura que menys altaveu té per donar-se a conèixer, i no perquè no hi hagi molta gent que pinti sinó perquè cadascú pinta en el seu estudi i no s’estableix aquesta relació social que històricament sempre hi ha hagut entre el pintor i la societat, així que ara estem bastant necessitats d’aquests tipus d’activitats”.

De la seva banda, la directora de l’Acadèmia de Belles Arts Francisco Valderrama, Araceli Carreño, ha volgut destacar que amb aquesta jornada de portes obertes la gent pot veure que el mètode d’ensenyament d’aquesta acadèmia “és únic, perquè des de que ens vam establir a Gavà l’any 1981 el que vam fer és teoria a la pràctica, és a dir, en lloc de donar classes de teoria generals on els alumnes escolten, el que fan ells es anar pintant mentre nosaltres els ensenyem la teoria, ja sigui de colors com de perspectiva com de composició”. Carreño també ha volgut destacar que “Gavà és una ciutat que està molt oberta a l’art perquè des de l’any 1981 sempre hem tingut alumnes, i veiem que la gent a Gavà està molt oberta a la cultura”.

Per últim, l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i Aaron han ensenyat a tothom que ho ha volgut a fer grafitis. Neus Pino ens ha explicat que “no és molt complicat fer grafitis, al principi potser una mica mentre tires esprai i no t’hi acostumes, però després és senzill”. Pino també ens ha volgut destacar una altra iniciativa que porta a terme la seva associació, el Circuit Barts de la Festa Major 2015. Amb aquest circuit, un total de 8 bars de la ciutat exposen pintures en una mena d’exposició a la qual s’hi han apuntat tant membres de l’associació com gent que no hi està apuntada. Aquesta exposició es pot visitar fins el proper 24 de juliol.

Els castellers, preparant una actuació

Els Castellers de Gavà demanen més suport ciutadà L’entitat fa una crida per tal que la gent interessada s’apunti als assajos

Els Castellers de Gavà fan una crida a la ciutadania per tal que els donin més suport. El president de l’entitat, Carles Artola, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació locals que “a Gavà hi ha una colla castellera, per si algun veí de Gavà encara no ho sabia, i ens cal gent perquè les colles castelleres es nodreixen de gent principalment, i quanta més gent siguem més bons castells podrem fer”. En aquest sentit, Artola recorda que “és una qüestió de números ja que si tenim bones pinyes hi ha confiança, hi ha bons troncs, i llavors podrem tirar endavant aquest projecte per tal que Gavà torni a tenir una colla castellera d’un nivell bo”.

Neus Pino, que és cap de colla dels Castellers de Gavà, incideix en què “és importantíssim tenir més gent, volem fer construccions més grans i volem portar aquesta tradició a Gavà, a més tenim a Gavà a la primera dona enxaneta, així que tenim història”.

La gent que es vulgui apuntar als Castellers de Gavà pot assistir directament a un dels seus assajos que tenen lloc tots els divendres al rocòdrom de la nova piscina municipal de 19:00h. a 22:00h. També és possible contactar amb ells a través del seu Facebook o via e-mail a l’adreça castellersdegava@gmail.com. Segons Pino, els Castellers necessiten “en principi gent de totes les edats però sobretot gent molt alta i també famílies perquè és un lloc on tota la família pot estar-hi, de fet apart dels assajos fem sortides i activitats en família així que tothom s’ho passarà molt bé”.

Sánchez i Hervás Amezcua, aquest matí

La Festa Major de Gavà s’obre a les arts Diverses escoles artístiques de la ciutat conformen l’anomenat Circuit Arts obert a tothom

Una part important de la programació de la Festa Major de Sant Pere de Gavà és, com ho ve sent els darrers anys, la part que protagonitzen els escoles d’arts de la nostra ciutat. Algunes d’elles prenen part de la festa en l’anomenat Circuit Arts, en el que organitzen activitats obertes a tothom de manera gratuïta per tal d’apropar el món de l’art als que hi tinguin interès.

Un dels centres que conforma aquest Circuit Arts és la Fundación Hervás Amezcua, que aquest matí ha organitzat una sessió oberta de dibuix al natural amb models. L’activitat s’ha allargat durant dues hores i s’ha repartit en dues parts diferents, tal i com ens ha explicat Antonio Hervás Amezcua: “una model canvia de posició cada cinc o deu minuts, per la qual cosa l’alumne no pot pintar la figura en sí sinó que es fixa en la posició, en l’anatomia en quant a proporció, i en no gaire més ja que no té més temps però és un exercici que ensenya bastant a captar la figura”. L’altra part es porta a terme amb una model fixe que es mou cada 30 minuts, i en aquest cas l’alumne “ja pot pensar que ha de fer proporció, ha d’encaixar bé el dibuix en el paper, tenir en compte que hi ha una proporció del paper i també del model que està dibuixant, i llavors ja pot posar tons diferenciats amb materials senzills però que permeten la fluïdesa que té el dibuix natural”.

Antonio Hervás Amezcua ha volgut destacar la importància d’aquesta activitat de dibuix natural ja que “el dibuix al natural, ja sigui amb figura o sense, és la base de l’aprenentatge, és el que ens mostra la capacitat que hom té per captar la realitat i la imaginació, després ja l’autor quan desenvolupa la seva obra busca el seu camí amb els materials que vol”.

Un altre dels centres artístics que s’hi ha volgut sumar a la Festa Major de Sant Pere és el Taller d’Art de Neus Pino. Des d’aquesta escola, a banda de sessions de portes obertes per a tothom, s’ha treballat en dues exposicions: d’una banda l’exposició col·lectiva d’art als balcons de l’Illa “Nens, joves, art i balcons”, i de l’altra banda l’exposició de pintures als bars CircuitBars, que arriba a la seva tercera edició coincidint amb la Festa Major de Gavà.

La mateixa Neus Pino ens ha explicat la seva implicació en aquesta festa: “jo soc filla de Gavà i m’encanta estar aquí, així que qualsevol moment i qualsevol hora és bona per poder promocionar l’art a la meva ciutat”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha atansat a alguns dels punts d’aquest recorregut artístic per saludar als seus responsables. A banda dels ja mencionats, també en forma part del Circuit Arts l’escola Belles Arts Francisco Valderrama, que al matí ha mostrat al seu local les tècniques d’aprenentatge i de creació plàstica amb què treballen al llarg de l’any i a la tarda s’han traslladat a la Torre Lluc per plantejar una escola de pintura al carrer. A banda d’això, Circuit Arts s’ha expandit amb altres col·laboracions no menys importants. D’una banda, ADISGA ha organitzat una exposició d’art de persones amb discapacitat intel·lectual que formen part de l’entitat. I d’altra banda, també en forma part de Circuit Arts tant l’exhibició de grafitis que s’ha pogut gaudir a l’Street Fest de l’skate park del parc del Calamot.

Pino li ensenya a Sánchez les obres de l'exposició

Inaugurada l’exposició col·lectiva “Tradicions vives” Es tracta d’una mostra realitzada pels alumnes del taller artístic de Neus Pino

Aquest matí s’ha inaugurat al Museu de Gavà l’exposició col·lectiva “Tradicions vives”. Es tracta d’una mostra que han portat a terme els alumnes del taller de Neu Pino en la que han plasmat les tradicions populars catalanes en un conjunt de manifestacions artístiques com ara els castellers o els gegants. Les peces tenen diversos formats: hi ha olis, acrílics, aquarel·les i terracota, entre d’altres materials emprats.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha estat l’encarregada de presidir aquesta inauguració i ha destacat que “amb aquesta exposició s’aglutinen el llenguatge artístic i la difusió, la divulgació i el coneixement de la cultura tradicional i popular, això sobretot enfocat en aquelles tradicions que hem recuperat a la nostra ciutat”. Sánchez no ha passat per alt que aquesta “és una exposició molt familiar perquè moltes obres són dels més petits de la casa i per tant la mostra té aquest atractiu afegit”, i finalment ha convidat a les famílies a que s’atansin al Museu per gaudir d’aquesta exposició i a l’hora per “tenir l’oportunitat de recuperar les tradicions, els actes de cultura tradicional i popular que hi ha arreu del país però sobretot aquí a la nostra ciutat”.

L’exposició segueix un itinerari que comença amb el Nadal i els Tres Tombs, passant després per altres focus culturals d’interès com ara la Quaresma, la Diada de Sant Jordi o els balls populars. La mostra també repassa manifestacions culturals típiques gavanenques com ara els Diables o la llegenda de la campana de Sant Pere.

Neus Pino ha volgut posar de manifest que “la gent no coneix les tradicions d’aquí de Catalunya o les de Gavà, sí que coneixen moltes tradicions que venen de fora però les que són nascudes a Catalunya res de res, així que hem intentat fer una petita exposició de la cultura de Gavà”. Pino també destaca que “es podien haver tractat més manifestacions culturals, però he decidit deixar llibertat als alumnes que al final han acabat plasmant en les seves obres allò que més els hi ha agradat de la nostra cultura”.

L’exposició “Tradicions vives” es podrà visitar fins el proper 29 de gener de 2017.

Els castellers de Gavà, carregant un castell aquest migdia

Gran diada castellera de la Festa Major de Gavà Els Castellers de Gavà han comptat amb la col·laboració de dues colles convidades

El Castellers de Gavà tampoc han volgut perdre’s la Festa Major de Gavà i aquest migdia han celebrat la seva tradicional Diada Castellera a la plaça de Josep Tarradellas. Aquest matí s’hi han aplegat uns 100 castellers que han comptat amb la col·laboració de dues colles convidades: els Matossers de Molins de Rei i els Passadors de Sant Adrià de Besòs. Neus Pino, cap de colla dels Castellers de Gavà, ens explicava abans de l’actuació que la seva intenció era que la colla “fes el 4 de sis amb agulla, el 3 de 6, i el 4 de 6”.

Pino ha destacat que aquestes castells estan bastant assajats però que “avui estrenem dosos noves, que són nenes més joves, i també tenim acotxador i enxaneta nova, i arrisquem una miqueta, si no fem castells més grans no és perquè no es pugui sinó que és perquè volem estrenar gent que ve als assajos i que volem que tinguin la seva recompensa”.

Pino recorda que “Gavà és una ciutat de més de 50.000 persones i crec que no ens coneixen ni la meitat de la població, així que aquest dia és molt important per nosaltres perquè és una manera de sortir i que ens vegin”. La cap de colla fa una crida per tal que la gent s’hi apunti a la colla de castellers de Gavà: “no sé com fer perquè la gent vingui perquè realment l’ambient i el que comuniquem és molt més que només els castells, és amor, és un valor, és un sentiment que no es pot explicar fins que no ho fas”.

L’actuació ha estat seguida per dotzenes de ciutadans entre els quals no hi ha faltat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha anat acompanyada del tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz.

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.