Text de cerca: Resultats trobats: 49
Etiqueta: Biblioteca Marian Colomé Ordre

La ciutadania pot enviar fotografies fins el 5 de febrer

Fotografies, poemes, conferències, contes i ball per recordar la nevada de 1962 Durant els mesos de gener i febrer es duran a terme activitats complementàries a l'exposició "Gavà 1962. L'any de la nevada"

El Museu de Gavà acull fins el 3 de març la mostra que ens recorda que va passar, com van viure i com va afectar la nevada de fa 50 anys la ciutat i als seus habitants, prop d'uns 15.000 en aquella època. Coincidint amb el període en què romandrà oberta l'exposició s'han organitzat diferents activitats en les dues biblioteques i altres equipaments municipals en què la participació ciutadana és, com sempre, peça clau.

Aixi fins els 5 de febrer amb el lema La nevada de la meva vida es demana a les persones que van viure la nevada del 62 a compartir la seva vivència portant una fotografia a la Biblioteca Josep Soler Vidal o explicant-la al Facebook de la biblioteca (esdeveniment: La nevada de la meva vida).

Entre tots els que hi participen, se sortejarà un lot de llibres i un abonament anual per al Parc Arqueològic Mines Prehistòriques de Gavà.

Una altra activitat que es perllongarà fins el 23 de febrer és Poemes nevats. La Biblioteca Marian Colomé exposarà aquells poemes que gavanencs i gavanenques enviïn parlant de la neu.

Però a més s'ha programat per al dijous 24 de gener de 2013, a les 19.30 h al Museu de Gavà la conferència Canvis i mobilització social als anys seixanta. El despertar de la ciutadania a càrrec de José Fernández i Elionor Sellés. Aquests historiadors i experts coneixedors de la història més recent ens aproparan al Baix Llobregat dels anys seixanta, al context econòmic i polític i els moviments socials que es produeixen en oposició al règim franquista.

Setmanes després, el 14 de febrer, i també al mateix lloc i hora tindrà lloc la xerrada col·loqui Records dels anys 60 que permetrà reviure el Gavà de fa cinquanta anys a partir del record de gavanencs i gavanenques.

Per altra banda, algunes de les activitats habituals de les biblioteques, com les hores del conte, exposicions bibliogràfiques i els clubs de lectura, tindran com a fil conductor el tema de la nevada i l'any 1962.

Fi de festa al jardí del Museu

El colofó a tota aquesta programació es posarà amb una festa de cloenda amb balls i ritmes dels 60. En aquella època el ball social amenitzat per orquestres era una de les principals distraccions. En festes majors o sales, joves i adults ballaven al ritme de pasdobles, valsos, foxtrots i bugui-buguis. Al jardí del Museu gaudirem d'una demostració a càrrec de Gavadance i tothom podrà posar a prova les seves habilitats. Serà diumenge 24 de febrer de 2013, a partir de les 12 h

El termini de recepció d'obres clourà el 10 d'abril

Convocat el concurs literari de microrelats "Ciutat de Gavà" El termini per presentar els escrits en el certament, que arriba enguany a la seva quarta edició clourà el proper 10 d'abril

Ja és obert el termini per participar en la quarta edició del concurs literari "Microrelats Ciutat de Gavà", convocat per l'Ajuntament amb la col·laboració de les Biblioteques de Gavà. L'objectiu del certamen és promoure l'escriptura entre la població adulta, que haurà d'ambientar els seus escrits a la ciutat.

 

Les bases, que ja es poden consultar al web de les biblioteques i a la plana municipal, marquen l'extensió màxima de les obres a una pàgina mida DIN-A4 impresa a una sola cara, a espai 1,5 i lletra a 12 punts (aproximadament 350 paraules) i en format word. Les obres poden ser escrites en català o castellà.

 

Els participants han de fer arribar els seus microrelats a la biblioteca Josep Soler Vidal a través de la direcció de correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat en format PDF. La data límit de presentació és el 10 d'abril a les 23.30 hores.El guanyador del primer premi rebrà una tauleta, i els dos accèssits un e-book.

 

El jurat estarà format per les directores de les dues biblioteques, Alfons Guri, Responsable de l'especialització de microrelats de la biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Valles i Cati Rivera, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua i moderadora del Club de Lectura Fàcil en català. El veredicte es donarà a conèixer el dia 26 d'abril, durant els actes de celebració de la setmana de Sant Jordi.

 

Vídeo: Juanjo Carrasco

Gavà celebra el Dia Mundial de la Poesia Per commemorar l’efemèride, el Servei Local de Català de la ciutat va organitzar un taller a la biblioteca Josep Soler i Vidal

El Servei Local de Català de Gavà ha volgut celebrar, per segon any consecutiu, el Dia Mundial de la Poesia. Així, la biblioteca Josep Soler i Vidal va acollir un taller guiat per la poetessa de Viladecans Raquel Serra amb l’objectiu d’explicar algunes de les formes poètiques que existeixen i centrar-se en una de les més senzilles, els acròstics en què les primeres lletres de cadascuna de les línies dels poemes formen una nova paraula. Segons Cati Rivera, que és coordinadora del Voluntariat per la Llengua de Gavà “aquest és el nostre granet de sorra per celebrar aquest dia i esperem que, a partir d’aquest taller, la gent li perdi la por a la poesia i comenci a agafar llibres de la biblioteca i després a comprar-los”.

 

La poetessa Raquel Serra precisa que “encara que siguem pocs hi han moltes espurnes de poesia per tot Catalunya i entre tots intentem fer pinya i gaudir d’aquests dies. El més maco de tot és poder compartir sentiments”.

 

A l‘acte també es van llegir poemes dels presents i d’autors coneguts, especialment de Salvador Espriu, del qual es commemora el seu centenari aquest 2013.

 

Nascuts per llegir i els Superlectors són altres iniciatives de la biblioteca molt ben acollides i valorades

Nou club de lectura en anglès a la biblioteca Marian Colomé L’equipament també ha posat en marxa activitats en anglès per a infants de 6 a 10 anys

El 30 d’abril, la Biblioteca Marian Colomé estrenarà un club de lectura en anglès, Book Club BMC, que s’unirà a la iniciativa que ja es fa a la Biblioteca Josep Soler  Vidal.

La tertúlia serà conduïda per Jane Eddy, directora de l’Escola d’Idio­mes Kids&Us Gavà, i els requisits per formar-ne part són tenir un nivell d’anglès mínim, equivalent a l’Intermedi (B2), i ser major de 16 anys.El Book Club BMC es reunirà l’últim dimarts de cada mes, a les 18.30 hores.

 

El dia de l’estrena, el 30 d’abril, es comentarà el llibre The Road, de Cormac MacCarthy. Les persones interessades s’hi po­den inscriure de manera presencial al c/ Rafael de Casanova, 2; per telèfon, 936 383 661; per correu electrònic, b.gava.mc@diba.cat, o a través del Facebook.

 

Anglès per a infants

Però aquesta no és l’única novetat que ha impulsat la Biblioteca Marian Colomé.

L’altra oferta està destinada als infants entre 6 i 10 anys i es fa els matins dels dissabtes. Es tracta d’una iniciativa plena d’activitats en anglès: lectura de contes de la Biblioteca, manualitats, jocs, cançons, etc.

El projecte té com a objectiu principal aprendre anglès d’una manera diferent, utilitzant el material que proporciona la Biblioteca i apropar la lectura als infants a través d’activitats lúdiques.

Els interessats poden adreçar-se a la Biblioteca presencialment, per telèfon, correu electrònic o facebook per formalitzar-ne la inscripció. El cost de l’activitat és de 25 euros al mes

Vídeo: Josep A. Moreno

Conte contra l'homofòbia L’activitat s’ha fet aquest dimarts a la biblioteca Josep Soler i Vidal i es repetirà, aquest dijous a la tarda, a la Marian Colomé

Coincidint aquest dimecres amb la celebració del Dia de la Família i amb la commemoració, divendres del dia contra l’homofòbia, la biblioteca Josep Soler i Vidal ha acollit, aquest dimarts, una Hora especial del Conte dedicada a aquesta temàtica. La contacontes Gemma Pérez va ser l’encarregada de narrar als més petits la història de la Marina, una nena que pateix la prohibició del seus pares d’anar a casa del seu amic perquè té dues mares. Segons Pérez “amb relats com aquest volem que els petits creixin sense prejudicis amb la sexualitat, de manera subtil, parlant, sobretot, de les famílies. Volem que no els resulti estrany veure que un infant pot tenir dues mares o dos pares i que tampoc ho sigui més endavant l’homosexualitat”.

 

L’hora del conte especial, amb la història: “M’ho va dir la Lluna” es repetirà aquest dijous a la biblioteca Marian Colomé, a partir de les 18 hores.

Anna Monreal estarà aquest dimarts a Gavà

Anna Monreal visita la biblioteca Marian Colomé La jove escriptora d’“Olives picants” assistirà, aquest dimarts, a la darrera sessió del Club de Lectura d’aquest curs

La jove autora de la novel·la “Olives picants” visita, aquest dimarts, a les 17.30 hores, la biblioteca Marian Colomé de Gavà per participar del Club de lectura, concretament en la seva darrera sessió d’aquest curs.

Nascuda a Barcelona el 1976, Anna Monreal va obtenir el XIII Premi de Narrativa El Lector de l'Odissea, corresponent a l’any 2011, que convoca la llibreria l’Odissea de Vilafranca. Es va presentar al premi amb el títol Mediocritats que després va canviar pel d’Olives picants al ser publicat per l’editorial Proa. Va competir amb altres vint-i-vuit obres. Segons la dinàmica d’aquest premi, les obres passen per dues fases de lectura i selecció per part dels integrants del Consell dels Cent Lectors. D’aquesta manera el públic forma part del jurat, a més de contribuir econòmicament (3.000€) en la dotació del premi. Els 10.000€ restants del premi els aporten Edicions Proa i l’Ajuntament de Vilafranca.

 

Olives picants és una novel·la plena de situacions divertides, a partir de persones que estan buscant l’amor per sentir la joventut o senzillament per sentir alguna cosa que no han experimentat mai. Només cal dir que la principal protagonista té seixanta-cinc anys i porta una parada d’olives i bacallà al mercat, una altra busca desesperadament treure’s la virginitat de sobre i una altra es debat entre la malaltia del fill i la recerca de l’home “adequat”. Totes tres tindran les seves oportunitats, amb una important presència de les tecnologies de la comunicació que cadascuna utilitzarà a la seva manera, però que els donarà bons resultats".

 

La novel·la manté un ritme àgil i demostra una fina observació de caràcters i situacions per part de l’autora.

El Jardí de la Lectura acollirà aquesta activitat

Tornen els “Contes a la Fresca” El Jardí de la Lectura es converteix en un espai per escoltar narracions diverses tots els dimecres d’aquest mes de juliol

Aprofitant la bonança del temps d’estiu, les biblioteques de la nostra ciutat traslladen algunes de les seves activitats a l’aire lliure, una d’elles són “Els Contes a la Fresca” al Jardí de la Lectura tots els dimecres d’aquest mes de juliol.La primera sessió serà justament aquest dimecres a les 20. 30 hores a càrrec de Cesc Serrat i les seves “Històries a una veu”, un període de somni en què es recullen narracions de diferents èpoques i països.

 

El proper 17 de juliol, serà el torn de Jordi Biosca que amb el títol “Gawain i el cavaller verd “, una novel·la del segle XIV protagonitzada pel nebot del rei Artús que va ser adaptada per JRR Tolkien.

 

El dia 24 de juliol, Sandra Rossi, serà la narradora convidada per explicar “Cuinant Històries” mentre que el darrer dia, el 31 de juliol, la sessió s’avança a les 19.30 hores per escoltar les històries a “L’ombra del garrofer” per a tota la família a càrrec del Cargol Barbut.

Cesc Serrat, durant la sessió de contes a la fresca de dimecres passat.

Aquest dimecres més “Contes a la Fresca” El Jardí de la Lectura es converteix novament en un agradable espai per escoltar narracions diverses aquest mes de juliol

Aprofitant la bonança del temps d’estiu, les biblioteques de la nostra ciutat traslladen algunes de les seves activitats a l’aire lliure, una d’elles són “Els Contes a la Fresca” al Jardí de la Lectura tots els dimecres d’aquest mes de juliol. Si la setmana va ser el torn de càrrec de Cesc Serrat i les seves “Històries a una veu”, un període de somni en què es recullen narracions de diferents èpoques i països, aquest dimecres, també a les 20.30 hores, serà el torn de Jordi Biosca que atansarà la història de “Gawain i el cavaller verd “, una novel·la del segle XIV protagonitzada pel nebot del rei Artús que va ser adaptada per JRR Tolkien.

 

El dia 24 de juliol, Sandra Rossi, serà la narradora convidada per explicar “Cuinant Històries” mentre que el darrer dia, el 31 de juliol, la sessió s’avança a les 19.30 hores per escoltar les històries a “L’ombra del garrofer” per a tota la família a càrrec del Cargol Barbut.

 

Algunes de les narracions es faran a les biblioteques de Gavà.

Arriba a Gavà el festival “Un munt de mots” Es tracta de la quarta edició de certamen de narració oral de Barcelona que es viurà a les biblioteques de la nostra ciutat del 22 al 24 d’octubre

El IV Festival de Narració Oral de Barcelona “Un munt de mots” aterra també a Gavà. Així,  des d’aquest dimarts i fins dijous a les nostres biblioteques hi hauran sessions de conta contes. Aquest 22 octubre, a les 17.30 hores el camerunès Samuel Mountoumnjou explicarà, a la biblioteca Josep Soler i Vidal, “¡Hahula hula! érase una vez....” centrada en les seves nits d’infantesa a l’Àfrica. Dimecres 23, en aquest equipament, la mexicana afincada a Barcelona des de fa 20 anys, Martha Escudero presenta “Un cistell de contes” amb narracions d’animals, princeses, contes nous i altres antics.

 

La darrera de les sessions a Gavà es farà dijous, a partir de les 18 hores, a la biblioteca Marian Colomé. Aquí, Mònica Torra explicarà “Alicia Patapam”, l’adaptació del conte de Gianni Rodari, que explica la història d’una nena que cau als contes que més li agraden i comparteix les aventures dels seus personatges. Aquesta sessió és molt interactiva i participativa. El públic aprendrà una cançó i en algun moment ajudarà, sortint a escena si és necessari, a resoldre l’embolic que ocasiona la protagonista.

Entrevista a Ràdio Gavà

Care Santos.

L’escriptora Care Santos visita Gavà L’autora estarà aquest dimarts a la biblioteca Marian Colomé per compartir reflexions amb els lectors i lectores de la seva darrer obra “L’aire que respires”

L’autora mataronina Care Santos visita aquest dimarts, a les 18.30 hores, la biblioteca Marian Colomé per parlar de la seva darrera novel·la “L’aire que respires”, un llibre que ens submergeix en la Barcelona de fa dos segles, una ciutat convulsa a punt d'enderrocar la muralles i obrir-se al món.

 

El rerefons de la narració són els llibres, que durant el període que abasta l’obra , el segle XIX, van ser testimonis de les grans convulsions polítiques del país. La història parteix de la mort del llibreter Antoni Rogés fa que la seva filla Virgínia s'encarregui del negoci que el pare tenia al barri vell de Barcelona. Mentre fa inventari per modernitzar la llibreria, troba tres carpetes amb un munt de papers que en Rogés guardava com un tresor. Convençuda que aquesta paperassa no interessa a ningú, la Virgínia li proposa a una novel·lista famosa -una antiga amiga que fa anys que no veu- que hi doni un cop d'ull per si li poden fer servei. Però aquelles tres carpetes en realitat amaguen un seguit d'històries que es remunten a la Barcelona de començament del 1800: la de la tragèdia de l'”adúltera” Carlota Guillot, la del fill que li van prendre, la del marit -que és qui la va denunciar-, la del llibreter Brancaleone... o la del destí incert de tretze llibres eròtics desats en una arqueta que tothom vol aconseguir.

 

Tal com diu l’autora a l’entrada del seu bloc, els llibres són els veritables protagonistes de la novel·la, que presenta a través d’una teranyina d'històries travades de manera magistral sobre les passions, la cobdícia, l'odi i la venjança, i també sobre l'amor als llibres.

Cada any, per aquestes dates, la biblioteca Marian Colomé lliura els premis als Superlectors.

Récord de participació als Superlectors 2013 En el certamen, que ha sumat enguany la seva divuitena edició, hi han pres part una seixantena d’infants que han llegit 1583 llibres

El concurs dels Superlectors de Gavà ha conclòs una nova edició, i ja en van 18, amb el tradicional acte de lliurament d’obsequis als infants i joves participants. La biblioteca Marian Colomé ha estat, novament, l’escenari d’aquest esdeveniment on pares, mares, avis i àvies han pogut aplaudir la constància dels petits lectors que, des d’octubre fins ara, han llegit 1583 llibres. Enguany, han participat en el certamen 60 infants distribuïts en tres categories, segons l’edat. Així hi ha el grup dels més petits, amb infants de fins a 5 anys, on hi prenen part els encara prelectors, de manera que són els seus familiars els qui els expliquen el conte. La segona categoria encabia nens i nenes de 7 a 10 anys i la tercera d’11 a 13 anys.

 

La directora de la biblioteca Marian Colomé, Isabel Martín, admet que “enguany ha pujat el nombre de participats, i s’han llegit més llibres que l’any passat, per tant estem contents”. Martín també destaca “la qualitat de la lectura i el fet que els petits no han llegit amb afany competitiu. Estem satisfets pel que entenem que és una lectura sana”.

 

En l’acte de reconeixement dels Superlectors, la tinenta d’alcalde de l’àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, va voler “felicitar als petits per la feina feta” i a les seves famílies i a la biblioteca per “l’afany de voler inculcar-los el gust per la lectura des de la infantesa”.

Façana de l'entrada principal de la biblioteca Josep Soler Vidal.

Les biblioteques de Gavà, compromeses amb l’educació Durant aquest mes de gener i febrer s’oferiran activitats diverses, com ara xerrades i presentacions de llibres pensades per donar suport a famílies i docents en la tasca educadora

Les biblioteques de la ciutat inicien amb el nou any un projecte de suport a la tasca educadora. Es tracta d’una iniciativa que s’allargarà durant aquest mes de gener i febrer que planteja un calendari d’activitats, que es duran a terme tant a la biblioteca Josep Soler Vidal com a la Marian Colomé, amb l’objectiu de donar suport i acompanyar les famílies i els docents en aquesta tasca educadora.

 

Així durant el mes de gener, la biblioteca Josep soler Vidal organitzarà les activitats següents:

- Divendres 24, el Centre Kumon de Gavà oferirà un taller infantil de creació d’un conte, alhora que n’explicarà el mètode als pares i mares.

- Dimecres 29, la psicòloga Montserrat García parlarà sobre les dificultats en la lectura i el mètode Glifing.

 

Per finalitzar el cicle, el dijous 6 de febrer a la biblioteca Marian Colomé es  presentarà el llibre La alegría de educar, de Josep Manel Marrasé, que oferirà claus pràctiques per millorar els resultats a l’aula i, per tant, la satisfacció personal i professional de l’educador.Aquesta presentació es fa en col·laboració amb Plataforma Editorial i l’Escola Bressol El Guirigall.

 

Totes les activitats tindran lloc a les 18 hores i són gratuïtes. Únicament en el cas del taller cal inscripció prèvia.

Josep Manel Marrasé.

Presentació del llibre “La alegría de educar” L’Escola Bressol El Guirigall i Plataforma Editorial presenten aquest aquesta obra de Josep Manel Marrasé dijous vinent a la biblioteca Marian Colomé

El proper dijous 6 de febrer a les 18.00 hores es durà a terme, a la biblioteca Marian Colomé, la presentació del llibre “La alegría de educar” de Josep Manel Marrasé i publicat per Plataforma Editorial. L’obra intenta recuperar el sentit més autèntic de la formació a les aules prioritzant per damunt de tot l’educació en valors.

 

L’acte anirà a càrrec de Teresa Cristóbal, membre de l’equip directiu de l’Escola Bressol El Guirigall, i de Josep Manel Marrasé, autor del llibre i professional en l’àmbit educatiu des de fa més de trenta anys.

 

A la presentació els ponents reflexionaran sobre el paper de l’educació a l’actualitat i la necessitat de desenvolupar el talent i la creativitat dins les aules sempre des d’una filosofia positiva basada fonamentalment en la gestió de les emocions.

V edició del concurs de microrelats L’Ajuntament de Gavà convoca “Microrelats Ciutat de Gavà” amb la col·laboració de les biblioteques de la ciutat

En breu s'obrirà el termini per participar en la V edició del concurs literari “Microrelats Ciutat de Gavà”, convocat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les biblioteques de Gavà.

L’objectiu del certamen és promoure l’escriptura entre la població de més de 16 anys, que haurà d’ambientar els seus escrits a la ciutat.

 

Les bases, que es podran consultar a partir del 17 de març al web de les biblioteques i a la pàgina municipal, marquen l’extensió màxima de les obres a un màxim de 1.200 caràcters. Les obres poden ser escrites en català o castellà.

 

Els participants han de fer arribar els seus microrelats a la Biblioteca Josep Soler Vidal a través de l’adreça de correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat en format Word. Al missatge haurà de constar-hi el títol del treball, el nom i cognoms de l'autor, l'adreça i el telèfon.

 

El termini per a la presentació de sol·licituds serà des de la data de publicació a la web municipal fins dilluns 31 de març de 2014 a les 23.30 hores.

 

El premi consistirà en una tauleta per al guanyador, i un llibre electrònic per a cadascun dels accèssits.

 

El jurat estarà format per les directores de les dues biblioteques, Maite Pinteño, de la Josep Soler Vidal, i Isabel García, de la Marian Colomé; Alfons Guri, responsable de l’especialització en microrelats de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i Cati Rivera, dinamitzadora del Voluntariat per la llengua i moderadora del Club de lectura fàcil en català.

 

El veredicte es donarà a conèixer el 22 d’abril en els actes previs a la diada de Sant Jordi.

Díaz atenent la premsa.

Gavà proposa un abril cultural Coincidint amb Sant Jordi Ajuntament, biblioteques entitats i comerços faran possible una programació variada de foment de la lectura, dansa, exposicions i visites guiades

La ciutat dedica el mes d’abril a la lectura. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament, amb estreta col·laboració amb les biblioteques municipals, diverses entitats, centres educatius i diversos comerços, ha dissenyat una programació cultural en xarxa que presentarà com a eix central el foment de la lectura. Segons explica el regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Angel Díaz, “les biblioteques són molt més que un lloc de consulta i préstec de llibres. Són un espai on es conrea l’oci intel·ligent de proximitat i on es fan moltes activitats com les hores del conte o els clubs de lectura, que tot i les èpoques difícils que patim s’estan portant a terme gràcies a l’esforç dels professionals, amb un gran èxit de participació”, i ha precisat que “les darreres dades rebel·len que el nombre d’usuaris ha crescut en els darrers temps de manera exponencial i avui ja la meitat de la població en fa ús. Aquest fet i les innovacions fetes en l’àmbit de les noves tecnologies" suposa segons Díaz “un valor afegit important que permet una major interactivitat".

 

Coincidint amb l’arribada del bon temps i amb l’afany també de promoure l’ús dels espais públics es reprendrà l’activitat al Jardí de la Lectura i es programaran tallers i espectacles d’arts escèniques, així com propostes d’animació infantil. Díaz destaca “la voluntat de difondre el coneixement per la cultura popular local amb el muntatge d’exposicions itinerants amb la nostra imatgeria festiva pels diferents equipaments”. En aquest sentit es reprenen els tastets del xerinol·lis, les exposicions de caire divers i visites guiades.

 

Diaz explica que “es tracta d’un programa ambiciós, però amb una clara voluntat de gestionar la cultura en xarxa de l’Ajuntament amb els diferents col·lectius amb l’objectiu per fomentar la cohesió social al municipi”.

Consulta aquí la programació

Imatge del programa d'activitats.

Gavà proposa un abril cultural Coincidint amb Sant Jordi Ajuntament, biblioteques entitats i comerços fan possible una programació variada de foment de la lectura, dansa, exposicions i visites guiades

La ciutat dedica el mes d’abril a la lectura. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament, amb estreta col·laboració amb les biblioteques municipals, diverses entitats, centres educatius i diversos comerços, ha dissenyat una programació cultural en xarxa que presentarà com a eix central el foment de la lectura. Segons explica el regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Angel Díaz, “les biblioteques són molt més que un lloc de consulta i préstec de llibres. Són un espai on es conrea l’oci intel·ligent de proximitat i on es fan moltes activitats com les hores del conte o els clubs de lectura, que tot i les èpoques difícils que patim s’estan portant a terme gràcies a l’esforç dels professionals, amb un gran èxit de participació”, i ha precisat que “les darreres dades rebel·len que el nombre d’usuaris ha crescut en els darrers temps de manera exponencial i avui ja la meitat de la població en fa ús. Aquest fet i les innovacions fetes en l’àmbit de les noves tecnologies" suposa segons Díaz “un valor afegit important que permet una major interactivitat".

 

Coincidint amb l’arribada del bon temps i amb l’afany també de promoure l’ús dels espais públics es reprendrà l’activitat al Jardí de la Lectura i es programaran tallers i espectacles d’arts escèniques, així com propostes d’animació infantil. Díaz destaca “la voluntat de difondre el coneixement per la cultura popular local amb el muntatge d’exposicions itinerants amb la nostra imatgeria festiva pels diferents equipaments”. En aquest sentit es reprenen els tastets del xerinol·lis, les exposicions de caire divers i visites guiades.

 

Diaz explica que “es tracta d’un programa ambiciós, però amb una clara voluntat de gestionar la cultura en xarxa de l’Ajuntament amb els diferents col·lectius amb l’objectiu per fomentar la cohesió social al municipi”.

Programa d'activitats

Vídeo: Juanjo Carrasco/Josep A. Moreno

Trobada dels clubs de lectura

Les biblioteques Josep Soler Vidal i Marian Colomé van celebrar divendres la primera trobada de clubs de les dues biblioteques de la ciutat, una iniciativa que perseguia posar en contacte els integrants dels diferents clubs de lectura i cinema de Gavà. La trobada es va fer al Jardí de la Lectura i va comptar amb la participació del guitarrista gavanenc Javi Vaquero, que va oferir als assistents un petit concert en acústic.

 

Segons explica la directora de la biblioteca Josep Soler i Vidal, Maite Pinteño, “els clubs de lectura aporten un plus perquè són llocs de trobada presencial per compatir, de persona a persona,  lectures, opinions i gustos amb altra gent i això cada cop s’aprecia més en un món cada vegada mes tecnològic”.

 

Avui, els clubs estan complerts i tenen llista d’espera. Tot i això, encara hi han places per al club de Muntanya de Fita i Petjada i al club de lectura Fàcil en Català.

 

Màrius Serra presenta Plans de futur a la biblioteca Marian Colomé Una novel·la sobre l’esperança, per la qual ’autor va rebre el Premi Sant Jordi 2012

Marius Serra presentarà visitarà la Biblioteca Marian Colomé el dia 7 d’octubre, a partir de les 18.30 hores per presentar la seva obra Plans de futur.

L’obra de Màrius Serra recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable. Les dificultats i desgràcies que pateixen les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb l’actitud positiva i vital del matemàtic tetraplègic i les dues cosines. L’acció transcorre entre la casa familiar a Sarrià i la casa d’estiueig empordanesa a Vilajoan. També hi ha incursions a Niça, Figueres i Cadaqués, on Salvador Dalí va fer un retrat de Maria Carbona que els acompanyarà la resta de les seves vides i que tindrà un paper en el desenllaç final de la novel·la. És una novel·la sobre l’esperança, per la qual Màrius Serra va rebre el Premi Sant Jordi 2012.

Marius Serra es va donar a conèixer l’any 1994 amb la novel·la Mon oncle. Estudiós i col·leccionista d’enigmes, jocs de paraula i tots els fenòmens de la ludolingüística, col·labora en programes de ràdio i televisió.

Nova edició del Concurs dels Superlectors El certamen arrenca aquest mes i culminarà al desembre amb una festa de cloenda amb tots els participants

Aquest més d’octubre ha arrencat la dinovena edició del Concurs dels Superlectors que cada any organitza la Biblioteca Marian Colomé. Els requisits per participar-hi són no superar els 13 anys i tenir ganes de riure, somiar i viatjar a altres mons a través dels llibres.

 

El principal objectiu del concurs és fomentar el gust per la lectura entre els lectors i lectores d’aquesta franja d’edat. La lectura afavoreix un millor desenvolupament afectiu i psicològic dels infants, i també els dóna l’oportunitat d’experimentar sensacions i sentiments amb els quals gaudeixen, maduren i aprenen. Amb els llibres comparteixen moments gratificants en família reforçant així el vincle amb els pares. En definitiva, amb la lectura els nens creixen en tots els sentits.

 

Ja des de la darrera setmana de setembre, els infants que hi vulguin participar s’hi podran inscriure a la Biblioteca, i rebran el carnet de participant. En aquest carnet s’hi aniran sumant punts a mesura que es vagin llegint llibres.

 

Hi ha tres categories, segons l’edat: la dels més petits, fins a 5 anys, en què són els seus familiars qui els acompanyen en la lectura; la segona, formada per nens i nenes de 7 a 10 anys, i la tercera, d'11 a 13 anys. En la darrera edició del certamen hi van participar 61 infants.

 

Al desembre es farà una festa de cloenda amb tots els participants.

Màrius Serra.

Màrius Serra visita Gavà aquest dimarts El conegut escriptor estarà a partir de les 18.30 hores a la biblioteca Marian Colomé per presentar el seu darrer llibre titulat “Plans de futur”

L’escriptor Marius Serra mantindrà, aquest dimarts, una trobada amb els seus lectors i lectores a Gavà. Serra estarà a partir de les 18.30 hores a la biblioteca Marian Colomé per presentar la seva darrera obra “Plans de futur”, una novel·la editada l’any passat i que versa sobre l’esperança. El llibre recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable.

 

Les dificultats i desgràcies que pateixen les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb l’actitud positiva i vital del matemàtic tetraplègic i les dues cosines. L’acció transcorre entre la casa familiar a Sarrià i la casa d’estiueig empordanesa a Vilajoan. També hi ha incursions a Niça, Figueres i Cadaqués, on Salvador Dalí va fer un retrat de Maria Carbona que els acompanyarà la resta de les seves vides i que tindrà un paper en el desenllaç final de la novel·la.

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.