Text de cerca: Resultats trobats: 91
Etiqueta: Dansa Ordre

La ballada tindrà lloc al parc de la Torre Lluc

Primera ballada de l'any per a Gavà Flama i Caliu de Sardana La cobla Principal de Terrassa amenitzarà la trobada que es farà diumenge al parc de la Torre Lluc

L'entitat sardanista Gavà Flama i Caliu de Sardana desafiarà el fred diumenge per fer la primera ballada de la temporada. La cita tindrà lloc al parc de la Torre Lluch, a les 11.30 hores. La cobla Principal de Terrassa serà l'encarregada d'interpretar les peces que els aficionats ballaran. L'entitat espera, si el temps acompanya, una assistència similar a l'habitual, és a dir, al voltant de les 150 i 200 persones, que acudeixen també d'altres ciutats properes.

Etiquetes: Cultura Dansa Gavà Música

La gala donarà inici a les 19 hores

Homenatge al ballarí Joan Sánchez L'Associació d'Amics de la Dansa de Gavà ha organitzat, per aquest dissabte, un espectacle, amb actuacions diverses, a l'Espai Maragall

L'Espai Maragall de Gavà es convertirà, aquest dissabte, en un gran escenari per a la dansa, amb l'espectacle que l'entitat local Amics de la Dansa ha preparat per fer un homenatge al ballarí gironí Joan Sánchez. Aquest artista, nascut al 1945, va ser integrant de la Compañía de Danza Española de Mariemma de Madrid i de la companyia Zizi Jeanmaire a París i a Sudàfrica. Sánchez va ser també solista a la Pact Ballet Company de Johannesburg i primer ballarí de la companyia del London Festival Ballet. També cal destacar la seva faceta com a professor a la Rambert Ballet School, al London Classical School of Dance i al London Studios Centre, entre d'altres.

A la gala, que donarà inici a les 19 hores, hi participaran, com a grups residents, l'Escola de Dansa Le Bal, l'Escola Leonor Vives, L'Aula de Dansa i el Grup Generación 7 i el Centre de Dansa de Catalunya, la Jove Companyia de Ballet Clàssic de Catalunya i el grup de claqué Six Feet com a convidats. Durant la vetllada, es comptarà amb la presència del propi homenatjat, Joan Sánchez, del qual s'explicaran anècdotes de la seva dilatada trajectòria artística. Segons Maite Caselles, integrant de la organització, "serà una festa molt entranyable que a Sánchez li fa molta il·lusió"

Entrevista a Ràdio Gavà 

Una de les actuacions de l'espectacle

Amics de la Dansa rendeix homenatge a Joan Sánchez L'acte, que es va viure en forma de gala dansa i ambient de gran emoció, es va celebrar, aquest dissabte, a l'Espai Maragall de Gavà

L'Espai Maragall de Gavà s'ha convertit, aquest dissabte, en un gran escenari per a la dansa, amb l'espectacle que l'entitat local Amics de la Dansa havia preparat per fer un sentit homenatge al ballarí gironí Joan Sánchez. Aquest artista, nascut al 1945, va ser integrant de la  Compañía de Danza Española de Mariemma de Madrid i de la companyia Zizi Jeanmaire a París i a Sudàfrica. Sánchez va ser també solista a la Pact Ballet Company de Johannesburg i primer ballarí de la companyia del London Festival Ballet. També cal destacar la seva faceta com a professor a la Rambert Ballet School, al London Classical School of Dance i al London Studios Centre, entre d'altres.

A la gala, hi van participaran, com a grups residents, l'Escola de Dansa Le Bal, l'Escola Leonor Vives, L'Aula de Dansa i el Grup Generación 7 i el Centre de Dansa de Catalunya, la Jove Companyia de Ballet Clàssic de Catalunya i el grup de claqué Six Feet com a convidats. Durant la vetllada, es va comptar amb la presència del propi homenatjat, Joan Sánchez, qui va tenir l'oportunitat de compartir algunes de les nombroses anècdotes viscudes en el decurs de la seva dilatada trajectòria artística.

La Companyia La Excelencia del Prat

La Excelencia presenta el seu hip-hop a Gavà La popular companyia de dansa del Prat de Llobregat presentarà aquest dissabte a l'Espai Maragall l'espectacle "Identidad"

La Companyia La Excelencia del Prat, coneguda per a molts per la seva exitosa participació en el talent show de Telecinco "Tú sí que vales", presentarà, aquest cap de setmana a Gavà, el seu espectacle "Identidad". Es tracta d'una proposta de hip-hop ideada dirigida i coreografiada per Úrsula Rilo i en què 11 ballarines escenifiquen el tema de la recerca d'un mateix camí per saber qui som i què volem ser. Un somni que conduirà el personatge protagonista a través d'aquest recorregut vital ple de moviment, música i energia.

 

La funció tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a l'Espai Maragall. El preu de l'entrada és de 10 euros.

Un moment de la celebració l'any passat del Dia de la Dansa

Gavà celebra el proper dissabte el Dia Internacional de la Dansa Hi haurà actuacions a la plaça Batista i Roca i també a l’Espai Maragall, on tindrà lloc la tradicional Mostra de Dansa

L’Agrupació Amics de la Dansa ja fa quinze anys que organitza els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dansa, que enguany es celebren el dissabte 20 d'abril. Els actes de celebració es divideixen en tres parts: al matí, la plaça Batista i Roca acollirà una marató de ball que s’iniciarà a les 10:30h. i acabarà a les 13:30h. A la tarda, a les 17:00h, l’Espai Maragall acollirà dues master class, una de dansa clàssica a càrrec del ballarí i coreògraf Marc Ibáñez i una de jazz que impartirà la ballarina i professora Jennifer Blake. Les dues master class estan obertes a tothom que estudi dansa i tingui interès en participar-hi, però la vicepresidenta d’Amics de la Dansa, Maite Casellas, adverteix que “hi ha places limitades i per aquest motiu és important fer la inscripció quan abans”.

I finalment, a les 20:00h i també a l’Espai Maragall, arribarà el plat fort de la celebració ja que tindrà lloc la tradicional Mostra de Dansa que enguany comptarà amb la participació de la Companyia de Ballet Carles Ibáñez, una entitat “creada l’any 2009 en una escola que treballa des de l’any 2000 i que ha participat en esdeveniments com el Festival de Peralada, el que demostra que és una gent que balla molt bé”. Casellas anima tothom a que vingui a gaudir d’aquest espectacle i a més destaca que amb la presència d’Amics de la Dansa en aquesta celebració “recolzem als joves ballarins per tal de que puguin tirar endavant la seva il·lusió, que no és altra que poder ballar”. La vicepresidenta d’aquesta entitat gavanenca també vol posar de manifest el “gran esforç que es fa cada any per posar en marxa aquesta celebració, ja que tot i que sembla que sigui fàcil al darrere hi ha una gran voluntat de treball i un gran sacrifici”.

Etiquetes: Actualitat Cultura Dansa

Una de les actuacions de la Mostra

Gavà ha celebrat el Dia Internacional de la Dansa Aquest dissabte s’ha pogut gaudir d’actuacions a la plaça Batista i Roca i a l’Espai Maragall, on s’ha fet la tradicional Mostra de Dansa

L’Agrupació Amics de la Dansa ja fa quinze anys que organitza els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dansa, que enguany s’han celebrat aquest dissabte. Els actes es van dividir en tres parts: La plaça Batista i Roca va acollir una marató de ball. A l’Espai Maragall es van fer dues màster class, una de dansa clàssica a càrrec del ballarí i coreògraf Marc Ibáñez i una de jazz que va impartir la ballarina i professora Jennifer Blake.

 

Finalment, i també a l’Espai Maragall, es va presentar la tradicional Mostra de Dansa que enguany va comptar amb la participació de la Companyia de Ballet Carles Ibáñez, una entitat creada l’any 2009 en una escola que treballa des de l’any 2000 i que ha participat en esdeveniments com el Festival de Peralada.

 

La vicepresidenta d’Amics de la Dansa, Maite Casellas considera que “aquesta celebració serveix per donar suport als joves ballarins per tal de que puguin tirar endavant la seva il·lusió, que no és altra que poder ballar”. Casellas també posa de manifest el “gran esforç que es fa cada any per posar en marxa aquesta festa, ja que tot i que sembla que sigui fàcil al darrere hi ha una gran voluntat de treball i un gran sacrifici”.

El nou muntatge es presentarà aquest dissabte a l'Espai Maragall

L’esbart Brugués presenta el seu nou espectacle “Petjades del temps” L’espectacle, que consta de dues parts, s’estrenarà aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a l‘Espai Maragall

“Petjades del temps” és el nou espectacle del esbart Brugués, que aquest dissabte podrem descobrir, a partir de les 21 hores, a l’Espai Maragall. El grup dansaire de Gavà ha renovat el seu repertori amb una gran varietat de danses tradicionals catalanes, valencianes i balears en una primera part, com són els aires de la terra alta, la morisca de Gerri de la sal o una suite de danses balears entre altres. A la segona part, el grup ha preparat 7 danses, 3 d’arrel catalana i 4 d’arrel balear on la música, segons explica el director de esbart, Joan Martí, “tot i ser tradicional està arranjada per grups de música del nostre país i nosaltres ens hi hem sumat canviant les coreografies sense oblidar l’original.”

 

Martí precisa que “el muntatge, que es renova cada 2 anys, suposa una aposta del grup sobre la visió de les danses tradicionals abans i avui, com amb el pas del temps es pot anar modernitzant o modificant però sense oblidar mai l’essència del nostre folklore”.

 

El preu de l’entrada serà de 10 euros, tot i que pels socis i sòcies del Club Maragall, els Amics de la Dansa els menors de 25 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, aturats i famílies nombroses, monoparentals i grups a partir de 8 persones tindran un descompte de 2 euros. Les entrades es poden comprar a l’Espai Maragall de 17.30 a 20.30 hores i el mateix dia, a partir d’1 hora abans de l’inici de la funció.

Entrevista a Ràdio Gavà 

Un dels moments de l'actuació del nou espectacle de l'esbart Brugués

L’esbart Brugués estrena amb èxit “Petjades del temps” El nou muntatge del grup local va ser rebut amb aplaudiments del públic que dissabte va omplir a l‘Espai Maragall

L’esbart Brugués de Gavà va presentar, amb força èxit de públic, el seu nou espectacle “Petjades en el temps” . El muntatge que es va estrenar dissabte a l’Espai Maragall suposa una renovació del seu repertori amb una gran varietat de danses tradicionals catalanes, valencianes i balears en una primera part, com són els aires de la terra alta, la morisca de Gerri de la sal o una suite de danses balears entre altres. A la segona part, el grup va posar en escena 7 danses, 3 d’arrel catalana i 4 d’arrel balear on la música, segons explica el director de esbart, Joan Martí, “tot i ser tradicional està arranjada per grups de música del nostre país i nosaltres ens hi hem sumat canviant les coreografies sense oblidar l’original.”

 

Martí precisa que “el muntatge, que es renova cada 2 anys, suposa una aposta del grup sobre la visió de les danses tradicionals abans i avui, com amb el pas del temps es pot anar modernitzant o modificant però sense oblidar mai l’essència del nostre folklore”.

Una de les colles participants dansant a la plaça Balmes

Els Bastoners de Gavà celebren la seva quarta trobada La festa, celebrada dissabte, va consistir en una cercavila i va comptar amb la participació de 4 colles

Els Bastoners de Gavà han celebrat amb gran alegria la seva Diada de Bastoners. La festa, celebrada dissabte, ha suposat la quarta edició d’aquesta trobada que va partir, a modus de cercavila, de la plaça de Jaume Balmes i va continuar fins l‘Illa de Vianants, la Rambla i la Torre Lluch. Les colles de bastoners convidades van ser els Bastoners de Sant Martí de Sarroca, el Ball de Bastons de l’Arboç, i els Bastoners d’Esplugues de Llobregat. Un dels membres dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejos, ens explica que “el recorregut del cercavila es fa picant els bastons, fins arribar al Parc de la Torre Lluch, on cada colla va fer un ball final i després totes les colles vam dansar plegades”

 

Un dels trets distintius dels bastoners és la vestimenta, ja que tots “anem vestits de blanc, tant el pantaló com la camisa, i després el que varia és la faixa, que alguns la portem vermella o altres negra, i els picarols, que també són diferents”. Castillejos destaca que aquesta diada “ens serveix per donar-nos a conèixer i per mostrar a la ciutat tot el que hem fet al llarg de l’any, de fet hem tingut l’oportunitat de presentar un ball nou”.

Vídeo: Juanjo Carrasco

 

Fi de curs de l’Espai Escènic L’escola de teatre gestionada per La Roda produccions i l’Ajuntament ha tancat la temporada amb la tradicional mostra de l’alumnat a l’Espai Maragall

 L’Espai Maragall ha acollit la tradicional mostra de fi de curs de l’Espai Escènic. La idea era que l’alumnat demostrés el seu talent i tot allò que ha après durant el curs. El primer passi va estar protagonitzat pels infants, que van presentar una adaptació del “Rei Lleó”, tot seguit va actuar el grup de joves amb el musical “Grease”, i el torn dels adults va ser l’últim amb l’escenificació de “La bella i la bèstia” i “Després de la pluja”. Enguany, segons precisa un dels responsables del projecte, Joan González, “El curs ha anat molt bé, i estem molt contents” i afegeix que "entre les novetats destacables han estat els tres monogràfics gratuïts impartits que han estat gratuïts i amb la voluntat d’oferir una formació gratuïta i complementària a l’alumnat”.

 

 Els tallers concrets han estat: Al primer trimestre, una visita teatralitzada per tot l’Espai Maragall, tot coincidint amb la commemoració del cinquè aniversari de l’equipament. Al segon trimestre, s’ha fet formació basada en l’entrenament emocional posant en pràctica diferents tècniques actorals. Finalment, en el darrer trimestre s’ha fet una adaptació del clàssic musical dels “Miserables”, que segons González "va tenir una gran acceptació per part dels alumnes i va quedar molts xula. A més va venir molt de públic”.

 

Hores d’ara l’Espai Escènic ja ha posat en marxa una nova edició del Casal Artístic d’Estiu.

 

Una de les actuacions de l'edició de l'any passat.

Divendres de dansa a la fresca L’activitat, que està organitzada per l’entitat local Amics de la Dansa presentarà diverses actuacions a partir de les 21.30 hores a l’auditori Marc Grau

L'auditori Marc Grau, del parc del Mil·leni de Gavà acollirà, aquest divendres, una vetllada de "Dansa la fresca". A l‘igual, que l'any passat, l'activitat que està organitzada pels Amics de la Dansa i l'Ajuntament de Gavà, se celebra a la nit, a partir de les 21.30 hores aprofitant el moment de temperatura més agradable, i comptarà amb la participació de les companyies de Gavà l’Escola de Dansa Le Bal, l’Escola Leonor Vives, L'Aula de Dansa, Zaghareet Tribal Group i l’Escola de Dansa oriental Nuzha. A més, també hi prendran part la Companyia Temple y Pureza de Viladecans, l’Estudi Baobabs de Sant Boi, l’Escola Fem Dansa de Sant Vicenç dels Horts y la Companyia juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya.

 

Aquest ja és el cinquè any que Amics de la Dansa organitza aquest esdeveniment. Segons fonts de l'entitat "es tracta d'una activitat que té força èxit. Habitualment el públic és nombrós i marxa content. A més el lloc és molt agradable”. També precisen que "per als alumnes sortir a l'escenari per ensenyar allò que han après esdevé la màxima recompensa” i afegeixen que “amb aquesta activitat pretenem promoure el gust i la pràctica de la dansa presentant estils”.

Etiquetes: Cultura Dansa

Una de les actuacions de la vetllada.

Nit de dansa a l’auditori Marc Grau Divendres es va poder gaudir d’una agradable vetllada amb actuacions diverses organitzades, un any més, perl’entitat local Amics de la Dansa

L'auditori Marc Grau, del parc del Mil·leni de Gavà va ser l’escenari aquest divendres d’una nova vetllada de "Dansa la fresca". A l‘igual, que l'any passat, l'activitat que estava organitzada pels Amics de la Dansa i l'Ajuntament de Gavà, es va celebrar a la nit, a partir de les 21.30 hores, aprofitant el moment de temperatura més agradable, i va comptar amb la participació de les companyies de Gavà: l’Escola de Dansa Le Bal, l’Escola Leonor Vives, L'Aula de Dansa, Zaghareet Tribal Group i l’Escola de Dansa oriental Nuzha. A més, també hi van prendre part la Companyia Temple i Pureza de Viladecans, l’Estudi Baobabs de Sant Boi, l’Escola Fem Dansa de Sant Vicenç dels Horts y la Companyia juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya.

 

Aquest ha estat ja el cinquè any que Amics de la Dansa organitzava aquest esdeveniment. Segons fonts de l'entitat "es tracta d'una activitat que té força èxit. Habitualment el públic és nombrós i marxa content. A més, el lloc és molt agradable”. També precisen que "per als alumnes sortir a l'escenari per ensenyar allò que han après esdevé la màxima recompensa” i afegeixen que “amb aquesta activitat pretenem promoure el gust i la pràctica de la dansa presentant estils”.

Etiquetes: Cultura Dansa

Un dels moments de "Petjades en el Temps" a l'Espai Maragall de Gavà.

L’esbart Brugués posa en escena "Petjades en el temps" El grup local, que ja va estrenar la renovació d’aquest espectacle la passada primavera, el posarà en escena, aquest dissabte, al parc de la Torre Lluc

L’esbart Brugués de Gavà posarà en escena el seu més recent espectacle :“Petjades en el temps” . El muntatge, que es va estrenar fa un parell de mesos a l’Espai Maragall, suposa una renovació del seu repertori amb una gran varietat de danses tradicionals catalanes, valencianes i balears en una primera part, com són els aires de la terra alta, la morisca de Gerri de la sal o una suite de danses balears entre altres. A la segona part, el grup presenta 7 danses, 3 d’arrel catalana i 4 d’arrel balear on la música, segons explica el director de esbart, Joan Martí, “tot i ser tradicional està arranjada per grups de música del nostre país i nosaltres ens hi hem sumat canviant les coreografies sense oblidar l’original.”

 

Martí precisa que “el muntatge, que es renova cada 2 anys, suposa una aposta del grup sobre la visió de les danses tradicionals abans i avui, com amb el pas del temps es pot anar modernitzant o modificant però sense oblidar mai l’essència del nostre folklore”.

L’espectacle, que es podrà veure aquest dissabte, al parc de la Torre Lluc, començarà a les 22 hores.

Etiquetes: Cultura Dansa

Un dels moments de l'actuació de dissabte a Gavà.

Excel·lent actuació de l’esbart Brugués El grup local, ha posat en escena, aquest dissabte, als jardins del Museu de Gavà la darrera versió del seu espectacle, “Petjades en el temps”

L’esbart Brugués de Gavà ha tornat a aixecar els aplaudiments del seu públic més incondicional en l’actuació que van celebrar dissabte a la nit als jardins del Museu. El grup va posar en escena el seu muntatge “Petjades en el temps”, la renovació del qual es va estrenar al maig passat al ’Espai Maragall. L’actuació incloïa un repertori amb una gran varietat de danses tradicionals catalanes, valencianes i balears en una primera part, com són els aires de la terra alta, la morisca de Gerri de la sal o una suite de danses balears entre altres. A la segona part, el grup va presentar 7 danses, 3 d’arrel catalana i 4 d’arrel balear on la música, segons explica el director de esbart, Joan Martí, “tot i ser tradicional està arranjada per grups de música del nostre país i nosaltres ens hi hem sumat canviant les coreografies sense oblidar l’original.”

 

Martí precisa que “el muntatge, que es renova cada 2 anys, suposa una aposta del grup sobre la visió de les danses tradicionals abans i avui, com amb el pas del temps es pot anar modernitzant o modificant però sense oblidar mai l’essència del nostre folklore”.

Etiquetes: Cultura Dansa

Imatge d'un espectacle de l'Esbart Brugués

L’Esbart Brugués interpretarà el ball gavanenc de La Tornaboda a París L’entitat participa a finals d’agost en el festival de balls regionals “Les Lumières de Paris”

L’Esbart Brugués de Gavà actuarà el dimarts 27 d’agost en el Festival Internacional de Danses Folklòriques Les Lumières de París. Aquest esdeveniment és enguany el punt de trobada de grups de ball folklòric de països europeus com ara Turquia, Suïssa, Itàlia, França i Noruega. El grup gavanenc té previst interpretar uns 20 minuts de danses catalanes, entre elles La Tornaboda de Gavà. Segons Joan Martí, que és el director artístic de l’Esbart Brugués, actuar en aquest tipus d’esdeveniments “és molt maco perquè veus les diferències entre els diferents estils folklòrics, és molt interessant”. Respecte a l’oportunitat de portar un ball gavanenc com La Tornaboda a París, Martí confessa que “és tot un orgull poder fer-ho i donar a conèixer una dansa de la nostra ciutat”.

L’Esbart desplaçarà un total de 25 persones entre dansaires i ajudants, amb edats compreses entre els 16 i els 50 anys. Martí assegura que quan interpreten danses catalanes fora del territori català la gent “es sol quedar molt sorpresa ja que a nivell internacional la imatge que hi ha de la dansa tradicional catalana és la sardana, i s’adonen de que hi ha més danses a part de la sardana, així que acostumem a tenir molt èxit”.

 

L’actuació de l’Esbart Brugués s’emmarca en les activitats habituals de cada estiu, ja que l’entitat acostuma a fer en aquestes dates “un viatge folklòric, un intercanvi amb algun país europeu a on portem les nostres danses”. De fet, ja fa cinc estius que el grup aprofita les vacances per viatjar, i en el seu currículum hi trobem actuacions a la Cerdanya, a Praga, al sud d’Itàlia, a Pamplona, a Màlaga, i a Astúries, entre d’altres llocs. Tot i que l’Esbart Brugués actuarà només el dia 27 a les 19:00h., el grup s’estarà a París del 25 al 30 d’agost.

Etiquetes: Actualitat Cultura Dansa

Un dels moments de l'actuació del grup a París.

L’Esbart Brugués actua amb èxit a París El grup va posar en escena, la setmana passada, La Tornaboda, entre d’altres danses, en el prestigiós festival de balls regionals “Les Lumières”

L’Esbart Brugués de Gavà ha valorat “molt positivament” l’experiència que va suposar l’actuació dimarts passat al Festival Internacional de Danses Folklòriques Les Lumières de París. Val a dir, que aquest esdeveniment va suposar un punt de trobada de grups de ball folklòric de països europeus com ara Turquia, Suïssa, Itàlia, França i Noruega. El grup gavanenc va posar en escena, durant uns 20 minuts diverses danses típicament catalanes, d’entre les quals destaca La Tornaboda de Gavà. Segons Joan Martí, que és el director artístic de l’Esbart Brugués, “actuar en aquest tipus d’esdeveniments és molt maco perquè veus les diferències d’estils folklòrics. És molt interessant”. Martí confessa que “no ens esperàvem que fos un festival tan gran com aquest, amb tants participants d’arreu. A la gent els va agradar molt la nostra actuació perquè vam veure quelcom diferent i el públic ens va rebre molt bé. Vam rebre moltes felicitacions”.

 

Sobre el que suposava presentar al món La Tornaboda, el responsable de l‘Esbart explica que “si bé no és la dansa més impactant té el seu encant, i això la gent ho valora”. Martí assegura que quan interpreten danses catalanes fora del territori català "la gent es sol quedar molt sorpresa ja que a nivell internacional la imatge que hi ha de la dansa tradicional catalana és la sardana, i s’adonen de que hi ha més danses a part de la sardana, així que acostumem a tenir molt èxit”.

L’actuació de l’Esbart Brugués s’emmarcava en les activitats habituals de cada estiu, ja que l’entitat acostuma a fer, per aquestes dates, alguna mena d’intercanvi. D’aquests viatges, segons Martí, "es fan amistats molt boniques i, de conèixer nous estils de balls de diferents indrets, aconseguir forjar futurs nous intercanvis amb altres grups”.

 

La propera actuació de l’Esbart Brugués serà aquest dissabte, durant la celebració de la missa de la Mare de Déu de Brugués i el dia 11 de setembre, actuarà al matí a plaça de Josep Tarradellas dins l‘acte institucional de la Diada. A la tarda el grup anirà a la Llagosta i el darrer cap de setmana d’octubre actuaran a Montserrat.

Etiquetes: Cultura Dansa

El XXVIII Aplec de Gavà es farà aquest dissabte al parc de la Torre Lluc.

Gavà es prepara per acollir el XXVIII Aplec Sardanista La trobada, on hi participaran 3 cobles, canvia a partir d’ara de data i, enlloc de fer-se el 12 d’octubre, se celebra aquest dissabt

Amics de la Sardana de Gavà ultima els detalls de la celebració del seu esperat Aplec Sardanista, una trobada, que any rere any, i ja en farà 28, es viu a la nostra ciutat amb l’objectiu de reunir a dansaires d’arreu entorn una gran festa . Enguany la festa canvia de data, ja que habitualment se celebrava el 12 d’octubre, i estarà amenitzada per les cobles Ciutat de Cornellà, Ciutat de Terrassa i Maricel.

 

En l’Aplec, que començarà a les 16.30 hores es tocaran 22 sardanes. A l’igual que l’any passat, la novetat és que la vetllada s’estructurarà en 3 tres ballades, i això es tradueix, segons explica Francesc Lligades, “en què començarà la cobla Ciutat de Terrassa interpretant 8 sardanes i la que fa nou la tocaran conjuntament amb la Ciutat de Cornella, que després tocarà en solitari les 7 peces següents i la que fa 8 es farà conjuntament amb la següent cobla que cobrirà tot el tram final de festa”.

 

Les dues peces que les cobles interpretaran plegades seran: “Gavà, 25 anys d’aplec” i “l’Aplec de Gavà” Amb aquesta fórmula, segons Lligades, “hi ha un estalvi de pressupost que, amb les retallades que hem patit, ha calgut aplicar de totes, totes”.

 

El repertori, com és habitual, estarà estructurat amb sardanes “alegres i balladores”. A la mitja part, es faran les rifes amb diferents obsequis, i segons Lligades hi haurà “alguna dolça sorpresa”. Francesc Lligades explica que s’espera l’assistència d’entre 300 i 500 persones, i conclou amb l’esperança que “vingui molta gent i hi hagi molta festa”.

Etiquetes: Cultura Dansa Societat

Cartell dels Pastorets Dansen

L’Esbart Brugués presenta “Els Pastorets Dansen” L’adaptació de la coneguda obra de Josep Maria Folch i Torres feta pels gavanencs barreja escenes de teatre amb les de dansa

L’Esbart Brugués posarà en escena aquest diumenge “Els Pastorets dansen”, la seva particular versió de la popular obra teatral de Josep Maria Folch i Torres. Com que es tracta d’un grup de ball, la seva aproximació al text és força personal. Així s’ha depurat el text i s’han introduït números de dansa que van intercalats amb les escenes de teatre.

El ball que s’executarà amb aquesta adaptació és, segons el grup, “interpretatiu, té molta mímica, i té a veure amb el que s’està explicant, no està deslligat de la història”.

 

La funció, que es podrà veure a l’Espai Maragall, començarà a les 18 hores. El preu de les entrades és de 8 euros, tot i que es poden adquirir a través de diferents vies amb descomptes de 3 euros si les localitats, que enguany son numerades, es compren anticipadament a llar d’infants Patufet, les peixateries Martí del Mercat del Centre i la Perruqueria Pilar del carrer del Centre. També es pot obtenir el descompte fent la petició a través d’un missatge privat al perfil a Facebook de l’Esbart Brugués. Els escolars, de P3 a sisè de primària també han obtingut un tiquet de descompte.

 

La taquilla de l’Espai Maragall s’obrirà a partir d’una hora bans de l’inici de l’espectacle.

 

Homenatge a la Dansa: La gala del claqué La Cia SixFeet Tap amb l'Associació Amics de la Dansa de Gavà, presenten aquest dissabte, a la tarda, a l’Espai Maragall, un espectacle d’homenatge al claqué.

L’Espai Maragall acollira aquest dissabte un espectacle d’homenatge al claqué. La gala que estarà plena de ritme i música ha estat creada per iniciativa de la Cia. SixFeet Tap i l'Associació Amics de la Dansa de Gavà.  El muntatge inclourà actuacions d'alumnes de les escoles tant de Gavà ( Le Bal i l'Escola Leonor Vives) com de fora (Escola Luthier Dansa de Barcelona o Pas a Pas de Molins de rei), i de les companyies de claqué emergents en aquest moment (SixFeet, TapsUp, ChicaTap.......) A més,es  contarà amb una convidada especial: Laia Molins.

 

La funció començarà a les 19 hores . L’entrada costa 5€ (3€ pels socis d’Amics de la Dansa de Gavà) i durarà al voltant d’1 hora

Art

Endinsart presenta "Muliers" L’Espai Maragall de Gavà acollirà aquest dijous l’estrena d’aquesta història de ciència ficció, escrita i dirigida per Jaume Garcia

La Companyia Endinsart estrena aquest dijous a Gavà l’obra “Muliers”, una  història de ciència ficció, escrita i dirigida per Jaume Garcia, que ens situa en un futur llunyà, on fa més de tres cents anys el cromosoma y ja no existeix en un organisme humà, és a dir, l’home no existeix. Després de passar per un caos total, un govern autoritari fora qui va establir la pau, amb un gran cost de llibertat per la societat, composta únicament per dones.

 

A l’actualitat, viuen sota un règim. La societat està plantejada per a que no hi hagi més guerres, reconstruir tot el que es va destruir durant aquestes i esperar a que neixi un nen, gràcies al banc d’esperma que encara conserven. Però segur que tothom vol tenir un Nen dins d’aquesta societat? Tu què triaries, el teu fill o la humanitat?

 

La funció està interpretada per Maria Bosom, Cristina Casanova, Paula Fernández-Pacheco i Claudia Font i es podrà veure a l’Espai Maragall, a partir de les 21 hores.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.