Text de cerca: Resultats trobats: 67
Etiqueta: Familia Ordre

Més d'una cinquantena d'infants participen als Superlectors El certamen, que ha sumat enguany la seva dissetena edició ha culminat amb el lliurament d'obsequis i diplomes en un acte celebrat aquest dilluns a la biblioteca Marian Colomé

El concurs dels Superlectors de Gavà ha conclòs una nova edició, i ja en van 17, amb el tradicional acte de lliurament d'obsequis als infants i joves participants. La biblioteca Marian Colomé ha estat, novament, l'escenari d'aquest esdeveniment on pares, mares, avis i àvies han pogut aplaudir la constància dels petits lectors que, des d'octubre fins ara, han llegit fins a 1229 llibres. Enguany, han participat en el certamen 53 infants distribuïts en tres categories, segons l'edat. Així hi ha el grup dels més petits, amb infants fins a 5 anys, on hi prenen part els encara prelectors, de manera que són els seus familiars els qui els expliquen el conte. La segona categoria encabia nens i nenes de 7 anys a 10 anys i la tercera d'11 a 13 anys.

La directora de la biblioteca Marian Colomé, Isabel Martín, admet que "enguany ha pujat el nombre de participats en una desena, i s'han llegit més llibres que l'any passat, per tant estem contents". Martín també destaca el fet que "els infants hagin pogut llegir qualsevol llibre" i "s'ha mantingut del ritme de lectura dels petits, per evitar que llegissin amb un afany competitiu, perquè pensem que la lectura ha de ser una activitat divertida i espontània."

En l'acte de reconeixement dels Superlectors, l'Alcalde Joaquim Balsera va voler "felicitar als petits perla feina feta" i a les seves famílies per "l'afany de voler inculcar-los el gust per la lectura des de la infantesa". Per a Balsera resulten "especialment valuoses aquestes accions en moments de dificultat com l'actual i una bona manera de conrear i recuperar el valor de l'esforç". La tinenta d'alcalde de l'àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, també va voler "felicitar als infants i a les seves famílies per aquesta iniciativa pedagògica i a la vegada divertida que cada any compta amb una gran participació."

Romandrà al Jardí del Museu els dies 2,3 i 4 de gener

El Mussolet ajuda els infants de Gavà a dir adéu al xumet L'activitat Pam i pipa al Xumet és una proposta que l'Ajuntament impulsa amb la col·laboració de la Companyia General del Foc.

El dijous 2, divendres 3 i dissabte 4 de gener de 2014, el Mussolet, personatge de la imatgeria festiva gavanenca, compartirà espai amb els carters reials al jardí del Museu. Allà recollirà els xumets de tots aquells infants que amb l'arribada d'un nou any han decidit abandonar aquest hàbit d'infantesa

Els nens i nenes que vulguin dir adéu al xumet només s'han d'apropar qualsevol d'aquests tres dies, de 17 a 20.30 hores, fins al campament dels carters reials i buscar al Mussolet, que s'estarà a l'entrada del Museu per recollir els xumets de tots aquells infants que decideixin que ja són prou grans com per seguir-lo utilitzant.-lo.

Amb tots els xumets que hagi recollit aquests dies, el Mussolet es farà un collaret que lluirà tant a la cercavila de Festa Major de Sant Pere com a la resta de sortides que faci al llarg de tot l'any.

Rutes turístiques a la comarca a preus assequibles i per a tota la família

El Parc Arqueològic, un dels itineraris que promou el Consorci de Turisme del Baix Llobregat L'organisme comarcal ofereix cupons de descompte i promocions per descobrir deu rutes turístiques al costat de Barcelona

Per aquest any 2013 el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha reeditat de nou uns cupons de descomptes i promocions per impulsar el turisme en família a la comarca.

 

Dues entrades a preu d'una, visites guiades gratuïtes o descomptes en preus d'entre un 10 i un 60%, són alguns dels avantatges que s'ofereixen per visitar fins a deu propostes i itineraris turístics.

 

El Parc Arqueològic Mines de Gavà és una de les sortides que es presenten. Una interessant oportunitat per veure com vivien, què feien, com eren els nostres avantpassats de fa 6.000 anys. Un viatge a la preshistòria i una oportunitat de conèixer un jaciment únic a Europa. Les famíies interessades gaudiran de la promoció 2x1 i els menors de 7 anys tenen entrada i visita guiada gratis.

 

Altres visitas que es volen potenciar són: la Colònia Güell-Cripta de Gaudí, el Canal Olímpic de Catalunya, els Espais Naturals del Delta del Llobregat, Catalunya en Miniatura, Museu AGBAR de les Aigües, Les Coves del Salitre, Museus d'Esplugues, Museu de Sant Boi i com a novetat d'aquesta edició l'Itinerari modernista Jujol a Sant Joan Despí.

 

Les famílies interessades ja poden sol·licitar el cupó 2013 per visitar els principals recursos turístics del Baix Llobregat. Trobaran tota la informació a Consorci de Turisme del Baix Llobregat, tel. 93 685 24 00 ext. 552, turisme@elbaixllobregat.cat, www.turismebaixllobregat.com/cupons

Vídeo: Juanjo Carrasco

La Princesa i el pèsol tanca la temporada de l’Espai en família aquest cap de setmana Fruit de la col·laboració entre La Roda i el programa Gavà (amb la creació)

La companyia gavanenca La Roda serà l’encarregada de tancar la programació d’aquesta temporada de l’Espai (Maragall) en família, amb l’estrena del seu darrer espectacle musical La Princesa i el pèsol. Tindrà lloc aquest dissabte i diumenge, dies 6 i 7 d’abril, amb sessions a les 12 i 18 hores.

 

Curiosament, segons explica Dani Cherta, director de la Roda. “Abans d’estrenar-lo a Gavà aquest espectacle ja ha estat seleccionat dins de la Mostra d’Igualada que se celebrarà el 14 d’abril. Després de 10 anys de dedicació ens adonem que la nostra companyia de teatre està molt ben valorada dins el sector cultural i artístic i els programadors confien en els nostres espectacles”. A més durant tot el maig farà temporada al Guasch Teatre de Barcelona.

 

La Princesa i el pèsol, està conduida per cinc actors i sis alumnes de l’Espai Escènic. L’espectacle compta amb un cos de ball de sis alumnes de l’escola de teatre que gestiona La Roda des de fa cinc anys amb col·la­boració de l’Ajuntament de Gavà. El text i direcció corre a càrrec de Dani Cherta, el vestuari d’Antoni Harillo i la il·luminació i videoprojecció de Ramsés Moraleda.

 

Per a Dani Cherta el nou espectacle “és un projecte que neix de la il·lusió, eina que considerem bàsica per fer una feina com la nostra i d’una implicació directa per part de tot l’equip que fa possible La Roda”. La diferencia amb produccions anteriors es basa en que “cada vegades som molt més exigents i compromesos. Som conscients que a part de distreure l’espectador, ens agrada poder explicar històries amb contingut i tot una sèrie de valors”.

 

L’espectacle s’emmarca dins el programa Gavà (amb la creació), que impulsa l’Ajuntament amb l’objectiu de potenciar la creació en tots els àmbits artístics a través de diferents iniciatives com les residències tècniques, el suport a la producció o els intercanvis artístics.

Els Gegantons de Gavà

Els Gegantons es donen a conèixer entre la ciutadania Des d’aquest mes d’abril i fins al juny, l’ Agrupació de Gegants i Gegantons conjuntament amb el Departament de Cultura portaran a terme diferents activitats

Aquesta primavera, L’ Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà conjuntament amb el Departament de Cultura , engega un nou projecte per a donar a conèixer els Gegantons a la ciutadania. Sota el fil conductor “ En busca de la història perduda dels Gegantons de Gavà” , es realitzaran una sèrie d’activitats amb els Gegantons, amb l’objectiu que la ciutadania els conegui millor, per això iniciaran un petit viatge pels carrers i espais més emblemàtics de Gavà.

Des del 19 d’abril fins a que es celebri la Festa Major de Sant Pere, els Gegantons es podran veure a diferents espais de la ciutat, com la Biblioteca Josep Soler Vida, la Biblioteca Marian Colomé, Parc Arqueològic Mines de Gavà i Espai Maragall i participaran en un munt d’activitats.

La primera activitat es farà el 19 d’abril a les biblioteques amb un especial “Hora del conte”. Per commemorar el seu desè aniversari, els Gegantons es podran fer el carnet de la sala de lectura, un carnet amb unes propietats màgiques que els permetrà connectar-se a Internet i emportar-se a casa llibres, dvds, i cds, mentre que el 19 de maig  faran una visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Els Gegantons també coneixeran L’Espai Margall i l’Espai Escènic i demanen a la ciutadania que els acompanyin en aquests recorreguts i a cercar la seva història. És per això, que es convida als nenes i nenes a participar per construir plegats una narració que explicarà per la Festa Major de Sant Pere.

Taller sobre la metal·lúrgia a l’època dels íbers L’activitat que s’emmarca dins l’exposició “I+D. Ibers + Desenvolupament” que es pot visitar aquests dies a Gavà, es farà aquest diumenge a les 11.30 hores

El Museu de Gavà ha preparat, per aquest diumenge, una nova activitat familiar. Es tracta de la proposta titulada “Vae Victis!: La guerra en època Ibèrica”, un taller sobre la metal·lúrgia del ferro que va permetre grans avenços en les activitats domèstiques, artesanals i productives en aquells anys. També va tenir, però, una nova aplicació: la guerra.

 

En aquest taller coneixerem la societat ibera, el paper de la guerra i els guerrers. I amb una activitat plàstica, farem la nostra rèplica de cartró d’un escut iber i un estendard.

 

L’activitat s’encabeix dins l’exposició  “I+D. Ibers + Desenvolupament”, que es port visitar aquests dies a Gavà i es poden descobrir les innovacions que els ibers van aportar a la nostra història, fa més de 2.000 anys. Algunes d’aquestes invencions tecnològiques van arribar per primera vegada en època ibèrica, i d’altres eren adaptacions de cultures diferents que els ibers van incorporar fins a fer-les seves. Parlem de l’aparició del molí rotatori, l’escriptura, el torn, la moneda, la metal·lúrgia del ferro, l’urbanisme i l’arquitectura defensiva. Innovacions que els ibers van introduir i consolidar, i que encara avui perviuen.

 

La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona, el Museu de Cerdanyola, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet i itinera pel circuit de museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

 

L’activitat que és gratuïta, es fa amb la col·laboració del Museu i Poblat Ibèric de ca n’Olivé de Cerdanyola i està recomanada a partir de 5 anys. Places limitades. Per a més informació, truqueu al 93 263 96 10

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, durant la visita a la mostra

El Museu acull una exposició sobre la tècnica i la història de la fotografia d’estudi La mostra està integrada per més de 150 imatges que retraten la història de les famílies i la societat gavanenca de finals del segle XIX fins a principis dels anys 70 del segle passat

"La fotografia d’estudi a Gavà. Quan anàvem a cal retratista" és el títol de l’exposició, organitzada pel Centre d’Història de la Ciutat amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Gavà, que es pot visitar al Museu de Gavà fins el 22 de febrer. L’exposició mostra una selecció molt àmplia del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal que fa referència al retrat d’estudi fet per professionals sigui al mateix estudi o quan anaven a buscar la clientela al carrer, masies, festes majors, entre altres esdeveniments, explica la directora del Museu de Gavà, Mònica Borrell.

 

La mostra es va inaugurar ahir a la tarda i van ser mots els assistents, molts d’ells protagonistes o familiars de les persones que apareixen a les imatges que il·lustren l’exposició. ”És una exposició que val la pena gaudir, feta gràcies al fons gràfic del que disposem al arxiu municipal, però sobretot gràcies a les donacions i col·laboracions aportades per moltes famílies de Gavà” va valorar l’alcaldessa Raquel Sánchez qui va afegir que les fotografies “reflecteixen una època, reflecteixen la nostra història, l’evolució de la ciutat i de les famílies gavanenques i evidentment, de la tècnica de la fotografia”. És, en definitiva, una exposició “que dóna molta informació i que té un valor patrimonial i cultural molt important” assegura l’alcaldessa qui anima la ciutadania “a visitar aquest passeig per la història de la nostra ciutat, de les famílies i també dels fotògrafs i dels estudis de fotografia que hi havia a la ciutat”.

 

L’exposició mostra aproximadament unes 150 imatges, reproduccions fotogràfiques o originals, a banda d’un muntatge audiovisual amb una selecció  més àmplia. Complementa la mostra la recreació d’un estudi fotogràfic que inclou una càmera de principis del segle XX prestada pels Museus de Sabadell.

 

Les fotografies més antigues daten de finals del XIX i les més modernes de principis dels anys 70. Es mostren imatges de fotògrafs de fora de Gavà i també dels quatre fotògrafs d’estudi principals de Gavà: Lerín, Pons Teixidor, Ortiz i Martínez. Tots ells ja no existeixen, fora de la casa Martínez, actualment regentada per un nebot.

L’exposició s’ha organitzat en ocasió del 175è aniversari del naixement de la fotografía i estarà oberta fins el 22 de febrer al Museu de Gavà

Els carters reials romandran al jardí del Museu fins el 4 de gener Enguany el Campament dels carters reials acollirà un basar amb tota la mena d’objectes per ser intercanviats per aliments

Els carters reials recolliran les cartes dels nens i les nenes de Gavà al campament instal·lat al Jardí del Museu per després lliurar-les a Ses Majestats En aquest espai els infants podran entregar les cartes als carters els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17 a 20.30 hores, i a la Bústia Màgica el dies 2 a la tarda i els dies 3 i 4 en horari de matí i tarda.

Al campament reial la Companyia General del Foc oferirà l’activitat Pam i pipa al xumet. Un dels personatges de la imatgeria festiva gavanenca, el Mussolet, recollirà els xumets de tots els infants que decideixin deixar d’utilitzar-los. Aquest any, com a novetat, el Mussolet participarà en la cavalcada de Reis. Enguany, a més el Campament dels carters reials acollirà un basar amb tota la mena d’objectes per ser intercanviats per aliments. L’Associació ARRI col·labora amb la campanya de recollida d’aliments de la plataforma Gavà Solidària mitjançant aquesta iniciativa: porta un kilo d’aliments i emporta’t un objecte.

Els Reis arribaran a les 18,30 h a la plaça de Jaume Balmes, on rebran de mans de l’alcaldessa la clau que obre totes les llars de la ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores del dia 5 de gener s’iniciarà la cavalcada pels carrers de la ciutat.

 

Els Reis Mags d’Orient arriben aquesta tarda a Gavà per portar il·lusió i regals A la cavalcada participaran prop de 200 voluntaris i es podrà veure en directe des de casa a partir de les 18 hores a www.streamvdn.com/embed/1c6fc189

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat avui, 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a  la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcaldessa, Raquel Sánchez, la clau que obre totes les llars de la ciutat. Durants aquests dies l’Herard s’ha encarregat de preparar la ciutat: ha engalanat els carrers, ha repartit cartes i llumetes, ha preparat la plaça. Ara necesita l’ajuda dels nens i nenes per contribuir a la màgia del dia. L’Herard els demana que portin les llumetes que s’han repartit a la visita a la Clau de la Ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat. Ses Majestats repartiran il·lusió pujats sobre llampants carrosses, totes ricament guarnides. Enguany seran 10 els vehicles que conformaran el seguici, que sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà per l’avinguda Diagonal i el carrer de Guifré el Pelós, girarà pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya, baixarà per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per tombar a l’alçada del carrer del Centre, seguirà pel carrer de Sant Nicasi i el carrer de la Rectoria per arribar a la plaça de l’Església on farà una parada. Després seguirà el seu itinerari pel Passeig de Joan Maragall, pujarà pel carrer de Montflorit i tombarà de nou pel carrer de Sant Pere.

 

Es preveu que a la cavalcada participin 180 voluntaris,  dels quals un nombre molt importants seran infants i que es reparteixin  mes de 2.700 quilos de caramels, tots ells aptes per a celíacs. A més hi hauran 70 participants de la Companyia General del Foc que portaran la carrosa amb el Musol i la de carbró; 20 participants de Sonaquetomba i 15 de Zahareth group.

 

La neboda de Joan Solé durant els parlaments

Homenatge a Joan Solé i Margarit  El Centre Cultural va acollir un acte on es va recordar la seva trajectòria cultural, social i humanitària

L’Associació d’Amics del Museu de Gavà va homenatjar, ahir a la tarda, Joan Solé  i Margarit dedicant l’In Memoriam d’aquest any a una persona que va ser rapsoda, activista cultural, integrant de diferents entitats solidàries i difusor del català, i que ens va deixar l’any 2012. A l’acte van assistir amics, com el conegut periodista Antoni Bassas, familiars i, en representació de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz. “Amics del Museu de Gavà realitzem des de fa uns anys un acte d’homenatge a gavanencs que ens han deixat recentment i que van destacar per contribuir activament al desenvolupament d’activitats a Gavà i enguany vam decidir que Joan Solé Margarit es mereixia aquest In Memoriam”, explicava el president de l’entitat, Ricard Cervera.

Durant l’homenatge La Coral Sellarès va interpretar la sardana creada per Solé Margarit  dedicada a la ciutat , Gavanenca, i es va descobrir un plafó amb la seva biografia, amb les dades més destacades de la seva vida, realitzat per l’historiador local Josep Campmany “A l’acte ens agrada deixar per la posteritat un plafó en algú lloc destacat de Gavà. El Centre Cultural ha estat sempre molt lligat a la vida i a les activitats de Joan Solé i Margarit  i per això ho hem triat”, informava Cervera.

El conegut i reconegut periodista Antoni Bassas va assistir com amic íntim de la família, els seus pares havien estat íntims de Solé i la seva dona amb els quals havia compartit viatges i caps de setmana. “Era una persona amb una simpatia arrolladora, amb una gran capacitat d’iniciativa i a casa sempre se’n va parlar molt d’ell” va explicar. Bassas va destacar que “Joan tenia una capacitat de donar-se extraordinària i en molts àmbits. Anava a cantar, feia sardanes, anava als hospitals, se’n cuidava de coses de la parròquia. Era una persona que destil·lava amor per Gavà, amor per la cultura en general, per la llengua catalana, era un tipus de persona que explica el país que tenim”.

De la seva banda la seva neboda, Teresa Casado va destacar la noblesa i l’amor que li tenia a la ciutat i als seus conciudatans, “era altruista i tenia una gran implicació en la vida cultural de Gavà. Portava amb orgull el seu nom arreu".

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Miquel Àngel Diaz, va destacar que Joan Solé Margarit  era “una persona que va treballar per Gavà des d’un concepte com és el de “gavanisme”. Un concepte per destacar el treball comunitari per sobre de les ideologies de cadascun. Mirar per la seva ciutat, mirar per Gavà, per la seva comunitat, que és el que ell feia”. Diaz també va fer incís en el seu caràcter bondadós i humanitari. “va ser un referent de bona persona, que dedicava gran part del seu temps als altres, a la comunitat, al seu municipi, a les persones que més pateixen. El mestre Joan Solé  Margarit  va ser un referent en treballar el valor de la comunitat “.

Una llarga trajectòria

Com a poeta Joan Solé Margarit va col·laborar en diverses publicacions locals, com la revista parroquial Diàleg o L'Aramprunyà. També és molt recordat el seu espai poètic a la primera etapa del periòdic El Bruguers anomenat Rambla amunt, Rambla avall on simulava un diàleg entre el Rambler i un pardal de la Rambla, analitzant la realitat quotidiana amb ironia. Va crear el grup Tertúlia Poètica al Centre Cultural. Va rebre el primer Premi de Poesia Vila de Gavà i dos premis de poesia de Caixa de Catalunya. Va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Gavà l’any 1975 per crear un eslògan per al municipi. És el conegut: “Tot ho tenim a Gavà, platja, muntanyes i pla”.

Fou també autor de diverses lletres de sardanes. Entre les composicions més conegudes hi han Pugem a Sant Miquel, del mestre Rafael Blay i Bernad; L'ermita del Roser d'en Tomàs Gil i Membrado; Gavanenca, Per cireres, Sant Climent, Les Cireres de Torrelles i Amics de Cornellà, d'en Jaume Ventura i Tort i la de la famosa sardana Amb l'esperit vibrant, de Montserrat Pujolar. L'any 1992 va obtenir un accèssit al certamen Cantem sardanes convocat per Catalunya Ràdio amb la sardana Barcelona, mon amor.

Fou intèrpret de cant coral i sarsuela i va fundar, junt amb altres persones, la Coral Brugués i el grup Niu d'Art. Va impulsar la primera Junta del Centre Cultural, va actuar com a promotor de la tradicional romeria a Montserrat i va col·laborar amb diverses entitats més.

 

Fou integrant del Grup Teatral La Igualtat, on va escenificar una gran quantitat d'obres, entre les quals destaca el seu paper a La Passió. També va exercir com a mestre de català al Centre Cultural.

Cal destacar la seva vessant humanitària. L'any 1952 creà amb una colla d'amics, el grup benèfic Art i Caritat. Membre fundador de Càritas Parroquial i de la Fundació Nostra Senyora de Brugués, entitat privada benefico-assistencial. També va col·laborar durant molts anys amb l'ONCE, realitzant enregistraments de lectures per a invidents.

 

Els Encara Farem Salat amenitzarà la festa

Comença la nova temporada de teatre familiar Una festa amb música i humor, aquest diumenge, a la Torre Lluc, dona el tret de sortida a la programació d’espectacles de La Xarxa

Aquest diumenge, 2 d’octubre, a les 12 hores, es donarà el tret de sortida de la nova temporada de teatre familiar amb la festa d’inauguració de La Xarxa al parc de la Torre Lluc. La jornada estarà amenitzada per la música i l’humor d’Encara Farem Salat i els jocs tradicionals de El burro dels jocs.

 

Ja a l’escenari de l’Espai Maragall, gaudirem amb l’espectacle de clown “La rateta que fregava amb motxo l’escaleta”, una versió del conte popular realitzada per Dreams Teatre. Les Bianchis ens faran riure i emocionar-nos amb “Les supertietes”. Al novembre reviurem la història d’un nen lliure, sense prejudicis ni complexes anomenat “Pinocchio” de la companyia La Baldufa; viatjarem per la nostra cultura amb l’apassionant història de “El comte Arnau” del Teatre de l’Aurora i ens endinsarem en el món màgic dels Germans Grimm amb “La Blancaneus” de Campi Qui Pugui. Acabarem la temporada amb el “Viatge al centre de la Terra (s.XXI)” de la cia. Roseland musical, un innovador i visual espectacle basat en la novel·la de ciència-ficció de Jules Verne.

Val a dir, que l’Espai Maragall segueix apostant per una programació d’arts escèniques familiar estable i de qualitat, en aquesta direcció completaran la programació familiar les propostes de les companyies de teatre amateur locals “Alicia en el país de las maravillas” de DoDo Producciones, “La familia Adams” i “El Grinch” del Grup Teatral La Igualtat. A més dels espectacles dels alumnes de l’Espai Escènic, l’Escola d’Arts Escèniques de Gavà.

El 17 de febrer s’inaugura al Museu una exposició dedicada a Indiana Jones La mostra se complementa amb tallers adreçats a infants i projeccions familiars

El 17 de febrer, a les 19.30 hores, tindrà lloc al Museu de Gavà la inauguració de l’exposició A la recerca dels tresors perduts. Homenatge a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones, que romandrà oberta fins al 26 de març. Una mostra per celebrar el 35è aniversari de l’estrena de la primera pel·lícula de la saga d’Indiana Jones, A la recerca de l’arca perduda.

 

Amb motiu de l’exposició, que compta amb el suport del Museu d’Ar­queologia de Catalunya-Arqueoxarxa, el Museu es transformarà en l’Hangar 51. En aquest magatzem els nord-americans hi amaguen alguns dels tresors arqueològics més misteriosos de la història, com ara el Sant Graal, el Capçal de Ra o la Calavera de Cristall. Les persones que visitin l’exposició hauran de posar-se a la pell d’un veritable arqueòleg i descobrir què hi ha de veritat i què de ficció en cadascuna d’aquestes troballes. Tot plegat amb l’ajuda d’en Ruben, comissari de l’exposició, que farà de guia per als aprenents d’arqueòleg més intrèpids.

A més de l’exposició hi haurà altres actes inspirats en l’univers cinematogràfic d’Indiana Jones. Diumenge 19 de febrer, a les 11.30 h, al Museu de Gavà es farà el taller familiar L’arqueòleg, un detectiu del passat. Vine al Museu a fer d’Indiana Jones. És gratuït, està dreçat a infants a partir de 7 anys i cal fer reserva prèvia al 93 263 96 50. El mateix diumenge, a partir de les 18 hores, es projectarà a l’Espai Maragall “En busca del arca perdida”.

El 12 de març, a les 11 h, es farà un altre taller familiar al Museu: Món funerari: un mètode d’excavació diferent i el 18 de març l’activitat Escape Lab Indiana Jones al Museu.

 

Raquel Sánchez i Jaume Amigó, durant la presentació del Festival

Del 12 al 14 de maig torna el Festival Internacional de Titelles de Gavà   El certamen, que arriba a la seva 27a edició, comptarà amb la presència de 18 companyies que oferiran 31 espectacles

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, han presentat el 27è Festival Internacional de Titelles de Gavà, que se celebrarà del 12 al 14 de maig.

 

Un total de 18 companyies de Catalunya, País Valencià, França i Itàlia oferiran 31 espectacles, tots ells gratuïts, en diferents espais de la ciutat.  El Festival, organitzat per l’Ajuntament sota la direcció artística de la Fundació Xarxa, manté el Parc de la Torre Lluc com a  centre neuràlgic. Al seu voltant, es distribuiran les diferents representacions en un total de 10 escenaris.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat “la qualitat artística d’uns espectacles per gaudir en família, per a totes les edats. Un festival que també serà una oportunitat educativa, perquè les arts escèniques, a través dels titelles, són una eina formidable per educar, per transmetre valors. D’aquí que moltes de les representacions no només destacaran per la seva escenografia sinó també pel seu contingut”.

 

Nova zona familiar de relax/pícnic

 

Com a novetat, aquest any s’adequarà una zona familiar de relax/pícnic entorn de la Torre Lluc, que continuarà sent l’epicentre del certamen. Segons l’alcaldessa, “fruit de constatar que aquest festival cada cop atrau més famílies de fora de Gavà hem decidit adequar aquest espai on descansar, relaxar-se o repassar la programació per gaudir al màxim d’aquests dies de cultura i de titelles a la nostra ciutat”.

 

El president de la Fundació Xarxa Jaume Amigó, ha destacat en el caràcter internacional del festival “no només per l’origen de les companyies sinó pel contingut dels espectacles. Les històries sí que són internacionals perquè cada vegada més retrobem la identitat explicant les històries de cada lloc, com ara els contes d’Indonèsia que, representats amb tècniques d’ombres, ens oferirà la companyia catalana El gecko con botas”. 

 

Conferència inaugural

 El punt de partida del Festival Internacional de Titelles serà el dia 12 de maig a l’Espai Maragall amb una jornada de reflexió oberta i compartida entorn de les arts escèniques i els infants i joves. La sessió s’obrirà amb la conferència “Educació amb valors i creativitat. El viatge de l’infant i el jove a través de la formació en valors i l’experiència artística”, a càrrec de l’actor, director i autor de teatre valencià, Jorge Picó.

 

Seguidament s’obrirà una taula rodona amb alguns representants de les companyies convidades al Festival i altres professionals del teatre infantil i juvenil com ara Giorgio Pupella de la companyia pupella-Noguès; Carme Tires, directora de la revista Entreacto, i Daniel Gol de la companyia Teatrodistinto; totes elles persones de dilatada trajectòria professional i artística.

 

El cartell

 

Enguany l'espai central i d'informació situat, com cada any a la Torre Lluc comptarà amb la Companyia catalana Katakrak que arribarà amb el muntatge “Animalada”.

 

Del cartell podem destacar entre d’altres: 

 

- “Il gioco del Lupo” dels italians Teatro Distinto. Espectacle que a través del joc es pot conèixer el nostre grau d’agressivitat. Un muntatge especialment adreçat a professors i educadors.

 

- “El mirall de les formigues” de la companyia francesa Pupella-Nogués, una representació irònica picaresca teatral i musical on es parla del pas del temps.

 

- “Manneken’s Pis” del grup català Campi qui pugui. Un espectacle sense paraules que juga amb el moviment, l’estètica i la sorpresa.

 

- “Circus” de la companyia catalana Jordi Bertran que versa sobre un dels personatges més famosos del món del circ com és Xarlot.

 

- “El rei i el mar” del grup català Pea Green Boat Puppet Company, una adaptació del conte de l’autor austriac Heinz Janisch on el protagonista descobreix que no és tot manar i obeir.

 

- “Martina i el bosc de paper” de la companyia valenciana l’Horta Teatre una proposta que a través de la història d’una nena de paper endinsa a l’espectador en el món de la natura.

 

Un esdeveniment ciutadà

L’alcaldessa i el president de la Fundació Xarxa han coincidit ha destacat la implicació de tota la ciutat en la celebració del Festival Internacional de Titelles. Així, Raquel Sánchez, ha agraït la col·laboració del sector comercial “que ens ajuda a decorar la ciutat decorant els aparadors amb motius relacionats amb el món dels titelles”. Una trentena d’establiments començaran a ambientar les vitrines el cap de setmana del 6 i 7 de maig per anar anunciant així la celebració del Festival. La decoració es mantindrà fins passat el certamen per contribuir a donar caliu i ambient titellaire als carrers.

 

Per altra banda, Jaume Amigó ha anunciat que “com a novetat instal·larem unes banderoles de benvinguda a les entrades als diferents espais que acolliran els espectacles, com la plaça de la Pagesia,  la plaça Major i la Rambla”.

Enguany la plaça Major també s’engalanarà per l’ocasió. Com si es tractés d’una festa major, durant el Festival, aquest espai s’ambientarà com si fos un envelat.

 

A partir de l’1 de juliol es poden sol·licitar les beques d’ajuda a les famílies per al  curs 2017-18 L’Ajuntament finança amb 116.000 euros el Programa de Suport a l’Escolarització, dels quals 80.000 es destinaran directament a les famílies per a l’adquisició dels llibres de text

L’1 de juliol s’obre la convocatòria de beques d’ajuda a les famílies per al curs 2017-2018 que atorga l’Ajuntament de Gavà perquè puguin fer front a les despeses més bàsiques, com ara l’educació dels fills i filles dins i fora de les aules. La presentació de sol·licituds s’allargarà fins al 30 de setembre.

 

Per aquest nou curs, es destinaran 171.000 euros a les subvencions de suport a l’escolarització i a les ajudes per a activitats extraescolars. D’aquesta manera, l’Ajuntament referma el compromís de garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els infants de Gavà independentment de la situació socioeconòmica de la seva família.

Programa de Suport a l’Escolarització

Famílies, AMPA, i centres educatius poden acollir-se al Programa de Suport a l’Escolarització. Aquest programa manté la dotació global de 116.000 euros i es desplega en tres tipus de beques: per adquisició, socialització i reutilització de llibres. Les detallem a continuació:

 

Beques de llibres, amb una dotació de 80.000 euros.

Són beques a les famílies que per raons econòmiques tenen dificultats per a l’adquisició de llibres escolars, incloent-hi quaderns d’activitats, diccionaris i llibres de lectura. També es tindrà en compte l’adquisició de l’ordinador i dels llibres i/o llicències digitals de l’alumnat dels centres on s’estigui duent a terme l’antic programa EDUCA 1x1 de la Generalitat de Catalunya.

 

Les famílies amb fills/es matriculats en un centre escolar de Gavà sufragat amb fons públics i que cursin entre P3 i 4t d’ESO, hauran de lliurar la sol·licitud al Registre electrònic de l’Ajuntament o bé  a l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament (plaça de Jaume Balmes, s/n). Caldrà que adjuntin la documentació necessària per demostrar l’acompliment dels requisits necessaris: empadronament a Gavà, la matriculació, i el llindar establert de renda de la unitat familiar.

 

Quant al llindar de renda, aquest no pot ser superior a:

Núm. persones Unitat Familiar

Llindar màxim (import brut)

2

15.841,91€

3

17.341,91€

4

18.841,91€

5

20.341,91 €

6

21.841,91 €

7

23.341,91 €

 

La quantia de la subvenció serà fins a un màxim del 100% del cost dels llibres adquirits, amb un límit màxim de 120 euros. L’import s’abonarà directament a les famílies mitjançant transferència al compte bancari.

 

Socialització de llibres, amb una dotació de 30.000 euros

Poden sol·licitar l’ajuda les direccions dels centres d’educació infantil i primària que estiguin implementant accions pròpies de socialització de llibres i/o materials curriculars. La quantia de la subvenció és de 20 euros per escolar del cicle de primària matriculat al centre. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament al Registre electrònic de l’Ajuntament.

 

Reutilització de llibres, amb una dotació de 6.000 euros

Els beneficiaris són les juntes de les AMPA dels centres d’educació de la ciutat que imparteixen Primària i que estigui duent a terme un procés de socialització/reutilització de llibres. L’import de la subvenció serà d’un màxim de 1.200 euros, en funció de la valoració tècnica del Pla d’acció de Reutilització, presentant les accions a implementar durant el curs escolar. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament al Registre electrònic de l’Ajuntament.

 

Activitats extraescolars

Fins al 30 de setembre també es poden sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament les beques per a activitats extraescolars, adreçades a alumnat d’Educació Infantil, Primària i ESO. L’objectiu d’aquestes ajudes és garantir que tots els infants estiguin en igualtat de condicions a l’hora d’accedir a espais d’aprenentatge no reglat. La línia d’ajudes aprovades per l’Ajuntament de Gavà assegura que els nens i nenes de la ciutat puguin participar en tot tipus d’activitats extraescolars.

 

Aquestes beques tenen una dotació econòmica global de 55.000 euros (un 10% més que en la passada convocatòria). Se subvencionen les pràctiques o espais d’aprenentatge en sentit ampli que permetin el desenvolupament integral de l’infant i que presten les AMPA, clubs esportius, escoles de música, pintura, dansa, arts escèniques, idiomes o altres similars, vinculades amb la cultura, l’educació o l’esport.

 

Per beneficiar-se cal que l’infant tingui entre 3 i 16 anys i estigui cursant de P3 a 4t d’ESO l’any 2017; estigui empadronat a Gavà; estigui inscrit en una activitat extraescolar a un centre de la ciutat que col·labori amb l’Ajuntament en la convocatòria de subvencions, i que la seva família compleixi uns requisits socioeconòmics mínims, com ara no disposar d’un llindar de renda superior al descrit anteriorment per a les beques de llibres de text. Els infants només podran rebre subvenció per a la realització d’una activitat extraescolar.

 

A l’hora de lliurar la sol·licitud al Registre electrònic de l’Ajuntament, ja sigui presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o bé telemàticament, caldrà presentar la documentació que acredita l’acompliment dels requisits.

 

L’import màximde la subvenció per l’assistència a l’activitat durant tot el curs escolar serà el següent:

Import activitat curs escolar

Import màxim de la subvenció

Fins a 250 €

200 €

De 251 a 350 €

180 €

De 351 a 450 €

150 €

De 451 a 550 €

120 €

Més de 551 €

100 €

 

L'Ajuntament de Gavà estableix els serveis mínims per a la jornada de vaga general del 14-N Amb l'objectiu de garantir els serveis essencials per a l'adequat desenvolupament de les competències de la Corporació

Atesa la convocatòria de vaga general promoguda per diverses centrals sindicals per demà, 14 de novembre, l'Ajuntament de Gavà ha establert els serveis mínims per garantir els serveis essencials corresponents a les competències municipals

Els serveis mínims, així com la determinació de les persones estrictament necessàries per cobrir-los, s'han acordat amb els representants sindicals dels treballadors/es municipals.

Els serveis mínims establerts són: Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Gavà, Centraleta telefònica, Oficina d'Atenció Ciutadana de Gavà Mar, Alcaldia, Secretaria, Serveis informàtics, Recursos Humans, Consergeria dels centres educatius, Tresoreria, Participació Ciutadana, Manteniment de l'espai públic, Disciplina urbanística, Protecció Civil, Cementiri, Manteniment de l'edifici corporatiu, Serveis socials, Escola d'Educació Especial Maria Felip, Manteniment de l'Àmbit de Serveis a la Persona, Mitjans de comunicació, PRESEC i Gavà Televisio..

Més enllà d'aquests serveis mínims, l'Ajuntament de Gavà no pot garantir per endavant el funcionament dels equipaments municipals i de la resta de serveis, que dependrà del grau de seguiment de la vaga general.

Etiquetes: Cultura Familia
Me gustan tanto o más los percebes que las ostras

 

Las sales minerales ya no calman el ardor que tarde tras tarde me obliga a echar una cabezadita en mi chaise-longue. Nadie puede entender mi sufrimiento. Vivo en un mundo en el que las cocretas y los guisos inundan mi pituitaria. No soporto tanta vulgaridad olfativa. Voy a meterme entre pecho y espalda un par de langostas y un chuletón de Ávila que se va a cagar la perra.

 

Desde hace más de un año me paso la dieta mediterránea por el forro de los cojones. Ni la dieta disociada, ni el ejercicio ni la austeridad van conmigo. Yo me como tó lo que se me poner por delante y cuesta más de 50 euros los 100 gramos. A las penas puñalás.

 

Barrio de Can Ribas

Primera promoción de vivienda pública del barrio de can Ribes Desde el 3 de diciembre se pueden presentar las solicitudes para optar a una de las 143 viviendas de protección oficial que promueve el IMPSOL

El Ayuntamiento de Gavà y la empresa IMPSOL, dependiente del Área Metropolitana de Barcelona, firmaron un convenio para la construcción de 874 viviendas de protección oficial y precio concertado que se construirán en el sector Pla de Ponent en cuatro barrios de nueva creación.

La primera promoción de viviendas está situada en la parcela limitada por la avenida Joan Carles I, la masia de Can Ribas y la avenida del 8 de març.

Las personas interesadas en optar a una de estas viviendas, dirigidas especialmente a vecinos y vecinas de Gavà, deben estar inscritas en el Registro de solicitantes de viviendas de Protección Oficial de Catalunya, que incluye el registro de la Generalitat y los registros propios de los ayuntamientos.

Las solicitudes deben entregarse en la oficina de la calle Guifré el Pilós, número 12, bajos, antes del día 18 de enero.

La promoción dispone de 3 tipologías de viviendas: 93 de régimen general, 44 de precios concertados y 6 de régimen especial. Además se reservan 5 de las viviendas de régimen general para realojamientos urbanísticos.

Tipos de pisos

Las viviendas tendrán una superficie de entre 48,7 y 101 metros cuadrados y entre 1 y 4 dormitorios. Un piso de una habitación costará 83.057 euros, el de dos habitaciones costará a partir de 11.624. Los pisos de tres habitaciones costarán 125.917 euros y los de cuatro, reservados a familias numerosas, a partir de 181.800 euros.

Los pisos se distribuirán en un conjunto de edificaciones en forma de triángulo con una gran plaza interior desde donde se accederá a los pisos.

Respecto al interior la distribución será lineal. La sala de estar, la cocina y las habitaciones estarán situadas en fachada, dejando la parte posterior, para el vestíbulo de acceso, el pasillo y el baño.

Las viviendas incluirán medidas medioambientales que contribuirán al ahorro energético y la preservación del medio ambiente. La distribución de las viviendas permitirá crear circulación de aire que contribuya a refrigerarlos durante el verano, se instalaran sistemas para captar el agua de lluvía e utilizarla para el riego de zonas verdes y se istalarán persianas que conformen una cámara con el vidrio para expulsar el aire caliente.

Condiciones

Para acceder a estas viviendas es necesario tener unos ingresos minimos de 9.000 euros y máximos de 65.611 y 69.720 euros, según el número de miembros de la unidad familiar. No podrán optar las personas que ya sean propietarias de una vivienda sujeta a protección pública, ni las que sean titulares de una vivienda libre a excepción de que se les haya privado de su uso por causas no imputables a la persona interesada. Otro requisito fundamental es que la vivienda se destine a residencia habitual y permanente.

Las solicitudes se incluirán en tres listas. La general para 124 pisos de los que cuatro de 4 habitaciones se reservan a familias numerosas; una especial para solicitantes con movilidad reducida con cuatro viviendas de 2 habitaciones y la lista reservada a solicitantes con riesgo de exclusión social con 10 viviendas.

Calendario

El 18 de enero acaba el plazo de presentación de solicitudes. En marzo se expondrá la lista provisional y en mayo la definitiva. El sorteo está previsto para la segunda quincena del mes de junio y en octubre se formalizarán los contratos de compraventa. La entrega de llaves está prevista para el segundo semestre de 2015. 

Etiquetes: Actualitat Familia Gavà
Xerrada sobre productes financers d'alt risc L'acte obert a la ciutadania es farà el proper 11 de desembre al Casal de la Gent Gran de can Tintorer

L'Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona ha organitzat una xerrada sobre els productes financers d'alt risc. La xerrada començarà a les 17.30.

Una de les qüestions que s'abordaran en aquesta xerrada són les participacions preferents tractant des de les peculiaritats de diferents casos fins el possibles bescanvis passant per la situació actual de les entitats i les possibles solucions alternatives.

 

També es tractaran temes com els tipus de productes financers, la renda fixa pública, qüestions a tenir en compte abans d'invertir i on poden dirigir-se els ciutadans i ciutadanes que necessitin fer una reclamació. La xerrada començarà a les 17.30 i és oberta a tothom.

Etiquetes: Actualitat Familia Gavà

Un juguete o un kilo de comida son los requisitos para participar en la campaña

Campaña solidaria de la Asociación de vecinos y vecinas Diagonal Bajo el eslogan Muestra tu perfil más solidario, la asociación recogerá alimentos y juguetes a cambio de una fotografía personal o familiar que los participantes se harán los días 1 y 15 de diciembre

La Asociación de vecinos y vecinas Diagonal-Balmes pone en marcha una campaña original campaña solidaria. A cambio de un kilio de alimentos o un juguete, los ciudadanos y ciudadanas obtendrán una foto profesional a cargo de Happy Family Photo, la fotografía puede ser personal o familiar.

Los alimentos y juguetes se entregarán a la plataforma Gavà Solidària del Ayuntamiento de Gavà que los distribuirá entre aquellas familias que lo necesiten.

Los próximos 1 y 15 de diciembre desde las 10 a las 13 horas, el local de la asociación vecinal, ubicada en la  calle General Moragues, número 1, se convertirá en un estudio fotográfico. Para participar no es necesario residir en el barrio, el único requisito es aportar un juguete o un kilo de comida.

Las personas y familias interesadas pueden reservar hora en la asociación, a través del Facebook de la misma o asistiendo directamente en las fechas previstas.

Etiquetes: Actualitat Familia Gavà

 

Les Aules de Formació d'Adults de Gavà es convertiran en un Centre de Formació La Generalitat ha aprovat la conversió de les Aules de Formació d'Adults, AFA l'Eramprunyà, en un centre de formació d'adults. Això significarà incrementar l'oferta formativa, adreçada especialment a l'obtenció del graduat d'educació secundària i a l'accés a cicles formatius

El centre gavanenc  disposarà així d'una oferta educativa integrada i completa adaptada a les necessitats dels gavanencs i les gavanenques. L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha celebrat una notícia "que respon a allò que fa temps que reivindiquem, una oferta formativa on les persones adultes puguin accedir a títol oficials". Balsera ha recordat l'aposta del govern municipal per fer possible aquesta escola d'adults: "Vam traslladar les aules del col·legi l'Eramprunyà a la nova Casa de les Famílies, habilitant la primera planta de l'edifici, per tal d'ampliar la seva superfície i facilitar l'ampliació de l'oferta".

 

Balsera reivindica ara que la Generalitat concreti la data en què es posarà en marxa el nou centre. "Ara que ja s'han calificat les nostres aules com a centre de formacio d'adults demanem que el nou curs ja sigui una realitat, amb les dotacions de professorat pertinents".

 

Els centres d'educació d'adults i les aules d'educació d'adults permeten formar les persones al llarg de la seva vida per tal que puguin actualitzar, completar i ampliar els seus coneixements, tant des del punt de vista personal com professional.

 

A l'actualitat, l'AFA l'Eramprunyà imparteix ensenyaments inicials i bàsics en llengua catalana i castellana; competències en tecnologies de la informació en nivell inicial, 1 i 2; formació bàsica en els cicles de formació instrumental inicial, 1, 2 i 3; i preparació per a les proves d'accés a determinats cicles formatius de grau superior.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.