Text de cerca: Resultats trobats: 163
Etiqueta: Festa Major d'estiu Ordre

 

L'alcalde va agrair i lliurar un obsequi a tots els participants

Una exposició mostra el treball artístic de la gent gran de Gavà “L’art no té edad” romandrà oberta al Museu fins el diumenge 30 de juny

 

Obres d’artesania, manualitats, pintura, fotografia i fins i tot un test de d'argila per a un bonsai són algunes de les creacions que componen la mostra "L'art no té edat", que un any més es podrà admirar durant els dies de la Festa Major de Sant Pere a la sala d’actes del Museu de Gavà

 

Es tracta de petites obres d'art creades per la gent gran de la ciutat i que, segons la tècnica municipal encarregada de dinamitzar les activitats d'aquest col·lectiu, Estrella Herrador "són una mostra del treball artístic que moltes persones grans gaudeixen com un projecte vital, i una manera més de fomentar un envelliment actiu"

 

La inauguració d’aquesta mostra que arriba a la 21 edició va comptar, un any més, amb la presència de l'alcalde Joaquim Balsera i una àmplia representació del consistori gavanenc. L’alcalde després de lliurar un obsequi a tots els participants, al voltant de seixanta, va "agrair l'esforç i l'enorme dinamisme de la gent gran de la nostra ciutat".

 

L'alcalde va aprofitar l’acte per demanar a la ciutadania “que participi, que durant aquests dies de Festa Major que ara comencen faci seva la ciutat, el carrer, que gaudeixi de les ofertes que hi ha per a tothom des de musicals a esportives. I com no de les propostes culturals de les associacions i entitats de Gavà que per a nosaltres son les nostres tradicions. El que cal ara es fer un parèntesi i gaudir de la festa”

 

L’exposició “L’Art no té edad” romandrà oberta fins al 30 de juny al Museu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Les bèsties fantàstiques,com el Mussolet, un dels atractius de la mostra

La imatgeria festiva i les entitats de cultura popular, protagonistes d’una exposició al Museu L’exposició mostra els elements i les entitats representatives de cultura popular de Gavà, acompanyats, per conèixer-les millor,  amb informació de l’origen i la història de cadascuna

Coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Pere s’ha inaugurat l’exposició “La festa de la tradició. Imatgeria festiva i cultura popular a Gavà” que es podrà visitar durant tot l’estiu al Museu, en concret fins el 22 de setembre.

 

Els mites de gegants i de bèsties fantàstiques són ancestrals i comuns a totes les cultures. A Gavà, com a molts llocs de Catalunya, la represa democràtica dels anys setanta i vuitanta, amb la reivindicació del carrer com espai festiu, significarà  la creació dels primers elements de la imatgeria festiva: els gegants i la Murtrassa. Des d’aleshores s’han fet imprescindibles en les cercaviles de Festa Major i han passat a formar part de la imatgeria festiva de Gavà, junt amb noves incorporacions, com ara el Brumot, l’Anguila, el Mussolet, els gegantons i  capgrossos.

 

Al llarg d’aquests anys també s’ha recuperat la Festa de la Tornaboda i s’han anat creant noves entitats de cultura popular d’arrel tradicional: la Companyia General del Foc, els Infernals, el grup de percussió Sonaquetomba, les colles de geganters i castellers, l’Esbart Bruguers i la colla de bastoners. Així mateix, dins del projecte Xirinolis, les entitats l’A.E. i G. Roc del Migdia i la Unió Muntanyenca Eramprunyà s’han fet càrrec, també, de nous elements com ara les mules i la campana de Sant Pere i la Cuca Mallola.

 

De tot això trobarà informació, imatges i objectes el visitant a una mostra que s’ha realitzat amb la col·laboració de l’A.E. i G. Roc del Migdia, l’Agrupació de Gegants i Gegantons, Bastoners de Gavà, Castellers de Gavà, Companyia General del Foc, Esbart Bruguers, Infernals, Sonaquetomba, la Unió Muntanyenca Eramprunyà i Esports Quinze - Interesport.

 

El regidor de Cultura, Miquel Àlgel Diaz, durant l’acte d’inauguració de l’exposició va agrair la participació de les entitats, i va destacar que la cultura és un element imprescindible per la cohesió social. “El benestar social també és cultura, també és cultura popular. No hi ha benestar sense cohesio social i sense cultura popular. Per aixó és important que les exposicions que fem no siguin només fetes des d’una visió d’un ajuntament o una administració sinó que es facin fent pinya amb els principals protagonistes d’aquesta ciutat: la gent,  la ciutadania i les entitats”.

 

Una de les entitats que ha col·laborat a l’exposició, la Colla Castellera, viurà un dia molt especial el dia de Sant Pere, és a dir dissabte, 29 a les 12 hores a la plaçade l’Església. Serà la seva presentació oficial després d’uns anys sense activitat. Porten mesos d’assaig per presentar-se davant la ciutadania amb més força i ganes que mai.

 

 

 

Vídeo: Josep A. Moreno

La gent gran demostra el seu art Aquest dissabte el grup “Si no fos teatre” posarà en escena dos muntatges còmics, mentre que aquest divendres vaser la música la que va omplir l’American Lake

L’Associació de la Gent Gran de Gavà aprofita un any més la Festa Major de Sant Pere per mostrar la seva vitalitat i el seu talent artístic en el ja consolidat Niu d’Art. El Casal de Cultura American Lake acull aquest feix d’actuacions que, a partir de les 17 hores, es materialitzarà en forma de música amb les actuacions de la Coral Bruguers i les representacions teatrals del grup “Si no fos teatre” que escenificarà dues obres còmiques: “Especialidad en Hombres” i “ Favores con mi mujer”.

 

Aquest divendres però, ja es va viure la primera part del festival amb actuacions musicals individuals d’estil ben divers. La tinenta d’alcalde de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Urbanisme i Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Gavà, Raque  Sánchez, qui no es va voler perdre aquest esdeveniment, afirmava que “el Niu d’Art és un clàssic imprescindible de la nostra Festa Major”. Per a Sánchez “la gent gran de la nostra ciutat és dinàmica i implicada, i això val la pena destacar-ho”.

Vídeo: Josep A. Moreno

Multitudinari seguiment del concert de Macaco a Gavà La plaça Francesc Macià es va omplir per gaudir dels ritmes del cantant barceloní, en una actuació on va tocar, des dels temes més recents, fins els hits més coneguts

Macaco i la seva banda van fer vibrar, aquest dissabte, els seus fans en un concert massiu a la plaça de Francesc Macià. Es tractava, sens dubte, de l’actuació estrella del programa de Festa Major de Sant Pere 2013. En el concert, el músic barceloní va repassar els temes del seu darrer àlbum, editat el 2012, “Murmullos de fuego”, però també va tocar els seus grans èxits que, en els eu dia,  el van consolidar a la fama, com ara “Moobing”.

 

Macaco admet sentir-se “un privilegiat” per poder dedicar-se a allò que més li “agrada i perquè el públic que ve als concert és gent molt variada, de totes les edats. Em trobo amb famílies senceres amb tres generacions que són fans. Em segueix un públic molt divers, i això s’ha produït de manera molt natural”.

 

Després de Gavà, el músic continuarà la seva gira per tota Espanya i Sud-amèrica, un treball que combinarà amb altres projectes, com “la creació d’un documental d’una història molt maca sobre la bicicleta i els vehicles sostenibles a les ciutats, que anirà acompanyat d’una cançó sorpresa”, va explicar.

 

Aquest la concert de la Festa Major va estar vinculat a la plataforma Gavà Solidària, amb punts de recollida d’aliments que, com és sabut, es destinaran a les famílies més desfavorides del nostre municipi. Macaco ha lloat aquesta iniciativa també s’ha referit, en declaracions als mitjans locals, al projecte de “Vacances en Pau”, en el qual cada estiu hi participen diverses famílies gavanenques acollint infants del Sàhara. L’artista recorda que “jo vaig estar tocant als campaments de refugiats, i el cert és que hi vaig trobar gent molt maca noble. Crec que tot el que sigui ajudar i posar el nostre granet de sorra està be. A més, pel que sé, Gavà sempre s’involucra molt en aquesta mena d’iniciatives”.

En aquest espectacle Pera repassa els seus 50 anys de carrera.

Joan Pera actua aquest dijous a Gavà Dins del programa de la Festa Major de Sant Pere, l’actor presentarà a l’Espai Maragall "Fer riure és un art"

L'actor Joan Pera posarà en escena, aquest dijous, a l’Espai Maragall de Gavà,  l’obra "Fer riure és un art". L’obra pretén celebrar els seus 50 anys de professió amb una masterclass sobre l'art de fer riure, i intentar donar resposta a les preguntes que tot comediant es fa quan s'enfronta sol davant del seu públic: Com ens fa riure en Joan? És ell qui ens fa riure o són els seus personatges? Són les situacions creades o són les seves experiències vitals? Amb la seva comicitat habitual i dirigit per Martí Torras, revelarà alguns dels seus trucs actorals, i desmuntarà algunes de les tesis escrites sobre l'humor.

 

Sota la direcció de Martí Torras l’actor recrea anècdotes divertides de la seva vida, i es pregunta si la gent se'n riu d'ell o de les seves desgràcies, que tothom es fa seves.

 

La funció començarà a les 21 hores.

Un dels fotogrames de la pel·lícula.

Projecció de “Gru2. Mi villano favorito” a la Torre Lluc La sessió de cinema a la fresca encabida dins dels actes de la Festa Major de Sant Pere d’aquest any tindrà lloc, aquest dijous, a les 22 hores

La pantalla gegant del parc de la Torre Lluc projectarà, aquest dijous, “Gru2. Mi villano favorito”, en un sessió de cinema a la fresca en motiu de l’inici de la Festa Major d’estiu. En aquesta divertida cinta d’animació apta per a tota la família Gru (Steve Carell) abandona definitivament el món del crim per dedicar-se a la criança de Margo, Edith i Agnes, ell i els minions es troben amb més temps lliure. No obstant això, mentre Gru s'acostuma al seu nou rol com a home de família, una organització súper secreta destinada a combatre el crim al món sol·licita la seva ajuda. Gru, i la seva nova companya Lucy (Kristen Wiig), hauran d'esbrinar qui és el responsable darrere d'una ona d'espectaculars crims. En definitiva, es necessita a l'ex-villà més gran del món per atrapar al qui desitja ocupar el seu lloc.

 

La sessió, amb entrada gratuïta, començarà a les 22 hores.

Mapa amb les localitzacions de les exposicions.

Exposicions a bars i restaurants de la ciutat Diferents artistes de Gavà mostren, des d’aquest dijous, coincidint amb l’inici de la Festa Major, i fins el 31 de juliol, les seves obres en 9 locals diferents

“Barts” és una proposta conjunta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i l’Ajuntament de Gavà per fomentar la difusió i promoció de projectes artístics amb la finalitat que la cultura i l’oci comparteixin espai i temps. La proposta es concreta en la programació d’un cicle d’exposicions en 9 locals, bars i restaurants de la ciutat que arrenca aquest dijous, amb l’inici de les festes de Sant Pere, i s’allargarà fins el 31 de juliol.

 

El Cafè Bar Tàndem acollirà l’exposició col·lectiva dedicada a la fotografia i al realisme figuratiu amb obres de Xavi Cabo, Merche Catalina i Anna Ruiz. A Lluch Sis, l’espai es dedicarà a paisatges urbans i rurals amb creacions de Mercedes Carames, Jesús Santos i Sonia Plaza. Al Tinc Gana, José López Mercedes Carames i Jesús Santos mostraran paisatges i figures, mentre que a la Taberna de la Rambla les protagonistes seran les flors i els retrats amb aportacions d’Encarna Toledo i Sonia Plaza. A Cafeteria l’Espressso, Encarna Pascual, Monika Töpfer i Neus Pino exposaran collages i tècniques mixtes, al Forn del Barri, Maria José Sánchez mostrarà paisatges i a l’Agnès la natura i els bodegons hi tindran el seu recó amb obres d’Alba Zambrano i Montse Ferre. El Rodamon exposarà gravats i dibuixos amb Jaime Lafuente i José Benito i l’Ateneu Popular La Màquia tècniques mixtes amb Marta Artoles i Neus Pino.

Feliu Ventura.

Recital de Feliu Ventura El cantautor de Xàtiva estarà actuant aquest divendres als jardins de la biblioteca Josep Soler i Vidal, dins els actes de la Festa Major

El cantautor valencià Feliu Ventura oferirà aquest divendres, a partir de les 20 hores, un concert als jardins de la biblioteca Josep Soler Vidal. En aquest recital, encabit dins el programa de la Festa Major de Sant Pere oferirà un espectacle en què equilibra els clàssics de la seva carrera i versions i rareres de l’àlbum “Referents”. En aquest treball Ventura versiona cantautors llatinoamericans com Víctor Jara ("A desalambrar" o "Manifest Jara") o Sílvio Rodríguez ("Et done una cançó"), clàssics dels Països Catalans com el seu veí Raimon ("Jo vinc d'un silenci"), Ovidi Montllor ("La samarreta"), Pi de la Serra ("Cançó en i") o Esquirols ("Et cobriran de blasmes") o fins i tot U2 ("Pren-me fort"). Ventura també aprofita per mostrar noves versions de temes propis com "El nus de la corbata", "Com la pell de la bresquilla", "Creix" o "No se què sent".

Participants de "l'Art no té edat" amb l'Alcaldessa.

La gent gran exposa les seves manualitats als baixos del Museu Quadres, labors, objectes decorats o escultures de terrissa són només algunes de les creacions que es poden admirar en la mostra “L’art no té edat”

Un any més, i com és tradició a l’inici de la Festa Major, la gent gran de Gavà exposa les seves manualitats i creacions artístiques als baixos del Museu en l’activitat titulada “L’Art no té edat”. En aquesta mostra es poden admirar quadres, labors, objectes decorats o escultures de terrissa. Es tracta de petites obres d’art creades per la gent gran de la ciutat i que, segons els tècnics municipals responsables de la proposta, “esdevenen un vehicle per fer visible la dedicació personal i la constància d’un treball que realitzen, durant l’any, i una forma de construir un projecte vital i de gaudir sumant anys a la vida, aportant valor a l’entorn i perquè entre tots i totes fem de Gavà una ciutat amiga i solidària”.

 

L’alcaldessa Raquel Sánchez, per a qui aquesta és la seva primera Festa Major en el càrrec tampoc es va voler perdre aquest acte, en què va voler “agrair l’esforç i l’enorme dinamisme de la gent gran del nostre municipi”. A casdascun dels participants Sánchez els va lliurar un obsequi en forma d’entrades per a diferents equipaments municipals. L’Alcaldessa va desitjar-los “una bona Festa Major” i va recordar que “aquesta mostra, de la qual es compleixen 22 edicions, és ja tot un clàssic d’allò més entranyable i esperat que ens ajuda a donar el tret de sortida  a la nostra Festa Major” i a la vegada “esdevé una manera d’implicar la gent gran en la vida social i ciutadana i de fomentar la seva creativitat”.

Un dels moments de la mostra.

Exposició sobre art modernista al Museu de Gavà Obrim el teló és una recreació de les arts escèniques mitjançant obres del fons del Museu Abelló i algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu d’Art de Cerdanyola

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha inaugurat l’exposició "Vestigis del Modernisme. Obrim el teló" al Museu de Gavà. La mostra, que es podrà visitar fins el 14 de setembre esdevé la primera d’una trilogia d'exposicions on el Museu Abelló, a través dels fons de la seva col·lecció, vol explicar aspectes un tant oblidats d'aquest període tan prolífic com va ser el Modernisme. El cicle es completa amb “Interioritats quotidianes” i “Carles Pellicer, un pompier català”, sorgides del descobriment dels vestigis excepcionals que Joan Abelló i Prat (1922-2008) havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada a pintar.

 

Per Abelló, el col·leccionisme d’art era una afició, mentre que la pintura era una vocació. Gran part dels objectes procedien del que fou el seu mestre, el pintor Carles Pellicer i Rouvière (1865-1959). “Obrim el teló”, que es podrà veure al Museu de Gavà fins el 14 de setembre, està dedicada a les arts escèniques amb obres del fons de la Fundació Abelló, més algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu de Cerdanyola. A partir de l’evocació escrita per Joan Abelló a L’Hora del te, s’escullen les escenes que al·ludeixen al teatre, la música i la dansa, síntesi de l’ideal de l’art total del modernisme.

 

L’alcaldessa Raquel Sánchez, va convidar tothom a visitar aquesta mostra perquè segons entén “val molt la pena gaudir per l’excepcionalitat i gran valor d’aquestes peces tan variades”. Sobre la Festa Major, Sánchez s’ha referit a “la gran quantitat i varietat d’actes programats i pensats per a totes les edats i gustos” i precisa que “segur que gaudirem aquesta festa intensament i també espero, que com sempre, els gavanencs i gavanenques ho fem amb responsabilitat, respectant la bona convivència”.

Saori Jo, una de les presències destacades de la convenció d'enguany

L’Auditori Marc Grau  acull la XII Convenció de Tullianos per celebrar la música de Jethro Tull L’esdeveniment és l’única reunió espanyola de seguidors de la mítica banda i la segona més important d’Europa

L’Auditori Marc Grau acull el dissabte 28 de juny la XII Convenció de Tullianos. Es tracta de l’única reunió de fans de Jethro Tull que es fa a l’estat espanyol i la segona reunió més important d’Europa. El cartell d’enguany inclou com a principal reclam l’actuació de la Martin Barre Band, el grup del guitarrista dels Jethro Tull gairebé des de l’inici del grup. A més també està prevista l’actuació de Saori Jo, una cantant francesa que ha col·laborat amb Jethro Tull i que ha comptat amb la participació d’Ian Anderson en el seu darrer disc. Segons els organitzadors, s’espera l’assistència de, com a mínim, unes 800 persones.

El cost d’organitzar una convenció com aquesta se’n pot anar tranquil·lament fins els 9.000 euros, i “amb els socis que som i la quota que paguem no cobrim ni una tercera part, així que hem de recórrer a temes com la venda de merchandising o el muntatge del bar”, segons explica el president dels Tullianos de Gavà, Albert Villanueva. També és una important font d’ingressos un sorteig que es fa de material original signat per  membres de la banda. Villanueva també destaca la proximitat dels músics que hi prenen part cada any en la convenció “en contraposició per exemple amb la trobada que es fa a Itàlia, que és la més antiga del continent, i que només és un concert on es paga entrada, mentre que aquí els músics son pròxims, xerren amb els fans i es fan fotos amb ells”.

Altres actuacions que hi prendran part en aquesta dotzena convenció són la de Tundra, un grup de covers espanyol que fa tremolar els escenaris per on passen, i la de Cristóbal & Friends, que són socis dels Tullianos i que interpretaran versions de Jethro Tull. Les actuacions donen inici a les 19:00h. a l’Auditori Marc Grau de Gavà. La Convenció sol tenir lloc la primera setmana de juliol però enguany s’avança una setmana per tal de poder encabir-la dins del programa de festes de Sant Pere 2014.

Feliu Ventura.

Recital de Feliu Ventura El cantautor de Xàtiva ha actuat aquest divendres als jardins de la biblioteca Josep Soler i Vidal, dins els actes de la Festa Major

El cantautor valencià Feliu Ventura va oferir, aquest divendres, un concert als jardins de la biblioteca Josep Soler Vidal. En aquest recital, encabit dins el programa de la Festa Major de Sant Pere el músic va oferir un espectacle íntim i on va equilibrar els clàssics de la seva carrera i versions i rareres de l’àlbum “Referents”. En aquest treball Ventura versiona cantautors llatinoamericans com Víctor Jara ("A desalambrar" o "Manifest Jara") o Sílvio Rodríguez ("Et done una cançó"), clàssics dels Països Catalans com el seu veí Raimon ("Jo vinc d'un silenci"), Ovidi Montllor ("La samarreta"), Pi de la Serra ("Cançó en i") o Esquirols ("Et cobriran de blasmes") o fins i tot U2 ("Pren-me fort"). Ventura també aprofita per mostrar noves versions de temes propis com "El nus de la corbata", "Com la pell de la bresquilla", "Creix" o "No se què sent"

La gent gran demostra el seu art El Casal Municipal de Cultura American Lake presenta, durant aquesta Festa Major, dos festivals del Niu d’art

L’Associació de la Gent Gran de Gavà aprofita un any més la Festa Major de Sant Pere per mostrar la seva vitalitat i el seu talent artístic en el ja consolidat Niu d’Art. El Casal de Cultura American Lake acull aquest feix d’actuacions de poesia, música i humor que, van començar aquest divendres i continuen aquest dissabte a partir de les 17 hores en forma de música amb les actuacions de la Coral Bruguers i les representacions teatrals del grup “Si no fos teatre”.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui no es va voler perdre aquest esdeveniment, entén que “el Niu d’Art és un clàssic imprescindible de la nostra Festa Major”. Per a Sánchez “la gent gran de la nostra ciutat és dinàmica i implicada, i això val la pena destacar-ho”.

Alguns dels artistes i participants amb l'alcaldessa Raquel Sánchez.

Exposicions a bars i restaurants de la ciutat Diferents artistes de Gavà mostren, aquesta Festa Major, les seves obres en 9 locals diferents

“Barts” és una proposta conjunta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i l’Ajuntament de Gavà per fomentar la difusió i promoció de projectes artístics amb la finalitat que la cultura i l’oci comparteixin espai i temps. La proposta es concreta en la programació d’un cicle d’exposicions en 9 locals, bars i restaurants de la ciutat que arrenca aquest dijous, amb l’inici de les festes de Sant Pere, i s’allargarà fins el 31 de juliol.

 

El Bar Tàndem acull l’exposició col·lectiva dedicada a la fotografia i al realisme figuratiu amb obres de Xavi Cabo, Merche Catalina i Anna Ruiz. A Lluch Sis, l’espai està dedicada a paisatges urbans i rurals amb creacions de Mercedes Carames, Jesús Santos i Sonia Plaza. Al Tinc Gana, José López Mercedes Carames i Jesús Santos mostraran paisatges i figures, mentre que a la Taberna de la Rambla les protagonistes són les flors i els retrats amb aportacions d’Encarna Toledo i Sonia Plaza. A Cafeteria l’Espressso, Encarna Pascual, Monika Töpfer i Neus Pino exposen collages i tècniques mixtes, al Forn del Barri, Maria José Sánchez mostra paisatges i a l’Agnès la natura i els bodegons hi té el seu recó amb obres d’Alba Zambrano i Montse Ferre. El Rodamon exposa gravats i dibuixos amb Jaime Lafuente i José Benito i l’Ateneu Popular La Màquia tècniques mixtes amb Marta Artoles i Neus Pino.

 

Neus Pino, presidenta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Gavà i impulsora del projecte explica que “la idea és poder difondre l’art en espais d’oci, de manera que els bars i restaurants no siguin vistos només com un indret de consum de begudes i menjar, sinó com un espai de trobada on també es pot consumir art”, i tot que admet que “en aquesta primera convocatòria la participació no ha estat massiva”, precisa que “estem preparant una segona edició per al darrer trimestre de l’any i esperem poder incrementar sensiblement la presència de bars i artistes”.

Un dels moments del concert.

Ple absolut al concert de Baute a Gavà L’actuació a lanostra ciutat enmoti de la Festa Major és la única que El cantant veneçolà farà a Catalunya en laseva gira de promoció del seu darrer disc

La plaça Francesc Macià es va omplir de gom a gom aquest dissabte a la nit en el concert estrella d’aquesta Festa Major de Sant Pere, la de Carlos Baute. L’actuació a la nostra ciutat del músic veneçolà és la única que oferirà a Catalunya en aquesta gira promocional del seu darrer àlbum “ El el buzón de tu corazón” que l’està duent per tota Espanya. Durant el concert, Baute va interpretar els temes d’aquest disc i també coneguts clàssics que han marcat els seus 20 anys de carrera.

El seu nou treball encabeix temes que parlen de l’amor però que també deixen entreveure un Baute més crític, i és que segons reconeix ell mateix “si parlés de totes les qüestions socials que em preocupen faria molts i molts discos amb aquests temes, però crec no li puc dedicar més que un 10% perquè el que pretenc és que la gent balli, s’ho passi be i s’oblidi durant una estona dels seus problemes”, i agraeix la bona acollida que sempre té quan visita les nostres terres. Sobre el sentit de les seves composicions, el cantant assegura que el que vol “és que la gent se les faci seves i passin a formar part de la seva vida. Crec que això és el més bonic”.

 

Carlos Baute explica que “aquests mesos estan essent molt intensos” amb continus viatges, a banda i banda de l’Atlàntic, per complir amb el seus compromisos professionals. “La gira d’estiu m’ha coincidit amb el programa de televisió que faig a Mèxic i això m’obliga a viatjar cada setmana. De fet, hi ha dies que arribo i marxo el mateix dia. Avui, per sort, dormiré aquí, però diumenge volo a primera hora”, precisa el cantant.

 

Nens i nenes gaudeixen en família amb jocs gegants tradicionals i la festa de l’aigua El matí del darrer dia de Festa Major ha estat protagonitzat per les activitats adreçades als més petits de la casa i les seves famílies

“Jugantots”  i “La festa de l’aigua” han estat les activitats programades per als infants, que a més ja es troben de vacances escolars, i les seves famílies.

 

El parc municipal s’ha convertit en l’escenari idoni on s’han instal·lat 20 jocs gegants tradicionals de fusta que han fet les delícies de tota la família.Tothom s’ha atrevit a jugar, els avis amb els nets, els pares amb les mares, els fills amb els germans, amics amb amics, etc…

Construïts artesanalment, tots els jocs tenen la fusta com a element principal, el que els fa molt atractius i agradables al tacte. Pintats a mà, amb colors alegres que inciten al joc i a la participació. Ha estat un mati en que grans i petits han jugat al Joc de l’Oca, Tres en ratlla, Qui és qui?, Loopings, Dòmino, Punteria, Aneguets, Tangram, Mikado, El Penjat, La Pesca, Indiakes, Parxís, Dames, OX, Golf, Anelles, Bowling, Jenga, Max, Grand Prix,…

 

Jordi Masclans, propietari de l’empresa Activijocs explica que la idea de recuperar els jocs tradicionals d’aquesta manera “va sorgir fa 10 anys. Els nens jugaven tot el dia amb les tablets, consoles i vam pensar recuperar els jocs de tota la vida i la veritat es que està funcionant molt bé. Els jocs son nostres i anem per tots els pobles de Catalunya tant per Festa Major com per activitats organitzades per AMPA, esplais o empreses”.

 

Paral·lelament el jardí del Museu ha acollit “La festa de l’aigua”, una activitat organitzada amb la col·laboració d’aigües de Barcelona on els nens i nens de fins als 12 anys han pogut divertir-se i aprendre. Per una banda han pogut diverteix-se construint una autèntica xarxa de canonades i fent fluir l’aigua fins les llars. A la ludoteca han pogut composar música, construir castells i fer navegar vaixells. L’activitat també ha donat la possibilitat de fer de model i ser fotografiat representants situacions quotidianes amb l’aigua com a protagonista. Els nens i nenes després a la secció “moments d’aigua” s’han pogut veure i descarregar les fotos.

 

I com no per poder calmar la sed tots han rebut un got d’aigua.

Autor: Xavi Cabo.

Vídeo mapping a la façana del Museu La façana del Museu de Gavà es va convertir ahir a la nit en una pantalla gegant on es van poder veure els dibuixos que grans i petits havien fet dissabte dins del Circuit d’Arts

Es tracta del mapping, una de les grans novetats d’aquesta Festa Major

 

L'aplicació de les noves tecnologies a l'expressió artística produeix en ocasions resultats sorprenents. Aquest és el cas del vídeo mapping, una tècnica consistent a projectar imatges sobre superfícies reals, generalment inanimades, per aconseguir efectes de moviment o 3D donant lloc a un espectacle artístic fora del comú.

 

La pràctica més habitual en les tècniques de vídeo mapping és projectar les imatges sobre edificis, acompanyant els efectes visuals amb efectes sonors que aportin major espectacularitat a l'espectacle.

 

Antonio Orozco, Bongo Botrako i Leo Harlem, actuaran a la Festa Major  El foc i les tradicions també seran protagonistes del programa elaborat per les entitats i l’Ajuntament

El concert que oferirà Antonio Orozco el dissabte 27 de juny a la plaça de Francesc Macià serà un dels atractius de la Festa Major de Sant Pere, que se celebrarà del 25 al 29 de juny. Orozco ha inclòs Gavà en la gira “Ozean’s Club” que farà al llarg d’aquest any 2015.

 

També en aquest espai, però un dia abans, el 26 de juny, la banda de música de Tarragona Bongo Botrako presentarà els seus darrers treballs. Les actuacions de l’orquestra tortosina Cimarron, les Nits de Cabaret, amb Chiqui Martí i Juan Manuel Vera, el 27 de juny, així com la Festa Tour 40 - Los 40 Principales seran també una part important de l’apartat musical de la programació.

 

D’altra banda, l’humor del conegut i televisiu còmic Leo Harlem, el 25 de juny, i el show del Mag Lari, ple de màgia, música i sobretot humor dirigit a petits i grans, el 27 de juny, ompliran l’escenari de l’Espai Maragall.

 

Altres activitats

 

Una nova edició del Circuit d’Arts, el tradicional castell de focs d’artifici, el correfoc i l’exposició “La fi és el principi. Morts i rituals funeraris a la Catalunya prehistòrica”, produïda pel Museu de Gavà i Arqueoxarxa, són altres de les activitats del Sant Pere 2015.

 

El programa de la Festa Major és el fruit de la col·laboració de les entitats i associacions de la ciutat i l’Ajuntament i en ella també tindrà cabuda les activitats esportives i les adreçades a la gent gran com l’exposició “L’art no té edat” i el tradicional Festival Artístic.

 

El sepulcre de Seró és un exemplar únic a Catalunya que tindrà protagonisme a la mostra.

Gavà estrena una mostra sobre pràctiques funeràries a la prehistòria La mostra titulada: “La fi és el principi. pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica” s’inaugurarà el 25 de juny, coincidint amb l’inici de la Festa Major

Coincidint amb la Festa Major, el Museu de Gavà inaugura una exposició itinerant que, per primera vegada presenta una síntesi de les pràctiques funeràries a la prehistòria a Catalunya. Aquesta mostra vol ser una via d’aproximació al nostre passat a través de la riquíssima cultura material que ha perviscut de la prehistòria a Catalunya: l’arqueologia de la mort.

 

L’exposició incorpora informació i objecte de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera, la Cova de Montanisell, i tantes d’altres. De fet, alguns dels materials que es mostren, encara estan en estudi. En total més de 300 objectes de 19 museus catalans en una exposició que resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria.

 

La mostra es compon d’un preàmbul i una introducció que dóna pas a vuit àmbits temàtics i alhora cronològics:

-Primum in humus

-Un mort un sepulcre

-Imatge dels vius

-El problema dels que morien lluny

-Sit tibi terra gravis o la intervenció en el paisatge

-De sols a acompanyats

-L’enterrament de les elits

 -Denique in cineris

 

Al llarg de l’exposició, que és previst que itineri pels museus catalans fins a principis de 2018, el visitant trobarà quatre recreacions de diferents tipus d’enterrament característics de la prehistòria, tres d’elles realitzades per l’ il·lustrador Pep Boatella.

 

La mostra manté un diàleg entre passat i present, idestaca l’epíleg en què, a partir de diversos vídeos de pràctiques funeràries contemporànies a diferents parts del món, es vol fer una reflexió sobre la mort i les pràctiques funeràries com a fet universal.

 

Integrants de l'Esbart Brugués amb la insígnia de l'entitat

L’Esbart Brugués Gavà ja té estendard El dia de Sant Pere serà beneït i presentat en societat

L’Esbart Brugués Gavà estrenarà oficialment, d’aquí uns dies, l’estendard que el representarà arreu del món. Ahir a la nit es va fer la presentació de la insígnia, un regal de Pilar Sabatés, a integrants de l’entitat i davant la presencia dels mitjans de comunicació municipals.  “Aquest estendard és el resultat de la il·lusió de molta gent que durant molts anys no va poder fer-se realitat”, explica Pilar qui afegeix “però va arribar un moment en què vaig pensar que era l’hora de donar-li cara, posar-nos a la feina i crear un estendard que tothom identifiqui amb l’Esbart”. Per fer-ho es va utilitzar un dibuix d’una parella de dansaires i es van afegir elements identificatius de Gavà així com la medalla de la Mare de Déu de Brugués de qui porta el nom l’entitat i el nom de la ciutat: “Hem representat tot el que tenim a Gavà platja, muntanya i pla també tenim dansa i ara un estendard”, va arrodonir Pilar Sabatés.

 

Pel mossèn Xavier Ribas, rector de la parròquia de Sant Pere, que l’Esbart tingui estendard “significa una fita realitzada. Això és un signe del que vol ser l’Esbart, un Esbart de Gavà, per la nostra terra, per la nostra ciutat, però també obert a tot arreu i mostrar-lo i mostrar amb els balls, amb les tradicions i amb tot això que ens ajudi a fer Catalunya, a fer casa per sobre de tot”

 

El dia 29 de juny, a les 11, tindrà lloc la benedicció de l’estendard a la església de St. Pere durant la missa solemne “El beneïrem i a córrer, que camini molt i que surti per tot arreu”, conclou mossèn Ribas.

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.