Text de cerca: Resultats trobats: 112
Etiqueta: Festa Major d'hivern Ordre

Música, dansa i teatre per a tots els públics a l'Espai Maragall En el marc de la festivitat de Sant NIcasi i el Nadal

L'Espai Maragall engega un final d'any ple de música, dansa i teatre amb una programació farcida de concerts i amb l'Escena Local i l'Espai Escènic (L'Escola d'Arts Escèniques de Gavà) com a grans protagonistesEn plena celebració de les festes de Sant Nicasi, la Coral Igualtat de Gavà oferirà el concert Un Nadal especial, el dia 16 de desembre,  en el que es podrà guadir d'un doble programa, un en el que es podran escoltar, en català, obres com My Way de Frank Sinatra, o Moonlight Serenade de Glenn Miller. I una segon que acollirà les més tradicionals melodies nadalenques.

I el dia 21 de desembre Jazz'Nadal serà l'espectacle encarregat de donar els apunts jazzítics amb to nadalenc. Un concert únic amb tres grans fi­gures del jazz del nostre país: el pianista Manel Camp, el saxofonista Llibert Fortuny i la trompetista Mireia Farrés. La dansa també serà gran protagonista d'aquest final de temporada amb dues propostes: La, ja tradicional, Gala de la Dansa tindrà lloc el 22 de desembre, organitzada pels Amics de la la Dan­sa de Gavà. I Els pastorets dansen de la mà de l'Es­bart Brugués , una versió molt original del clàssic nadalec,  que en la seva 3ª edició es consolida dins del programa nadalenc de la ciutat. La representació tindrà lloc el dissabte, 29 de desembre.

I per tancar l'any el dia 30 de desembre es farà una doble celebració amb tots el que s'acostin al Maragall: el final d'any i entrada del nou i els 5 anys de l'Espai Maragall que va tenir lloc el passat 15 de setembre.  I per fer-ho que millor que a través d'un viatge pels racons del teatre amb una visita teatralitzada protagonitzada pels alumnes del Labo­ratori de Teatre de l'Espai Escènic. Endinsa't a l'Espai Maragall serà el resultat del taller Side Specific realitzat pels alumnes, que ha conduït Magda Puig i dirigit Jordi Gon­zález.

La tradició dels panets de Sant Nicasi ­Grà­cies a Panaderias Aso­ciadas de Gavà, el dia 14 es re­parteixen be­neïts en acabar la mis­sa en honor al sant a la parròquia de Sant Ni­casi

A mitjan se­gle XVII, Barcelona es va veu­re afectada per una forta epidè­­mia de pesta. Els barcelonins fu­gien cap a altres llocs més sanitosos i els que no tenien tants recursos ho feien als pobles de les rodalies, on anaven escampant la ma­laltia. Per socórrer els refugiats, ca­da dia dos gavanencs recorrien les ca­ses i les masies amb la finalitat de captar blat, civada, sal i llenya per alimentar els forasters. Lliuraven el que recollien a uns al­tres dos veïns que pastaven la farina i en feien pa­nets, als quals s'afegia ma­ta­faluga, que era eficaç per guarir la malaltia. Un cop cuits, els porta­ven a l'església on eren be­­neïts pel senyor rector i, tot se­guit, re­partits.

A més a més, per tal de lliurar-se del contagi, els habitants de Ga­và invocaren Déu per mediació de sant Nicasi i prometeren que si els alliberava de la pesta, farien fer una imatge del sant i que cada 14 de desembre la passejarien en pro­cessó pels carrers de Gavà. L'e­pi­dèmia es va acabar i els ga­­­vanencs, agraïts, van demanar al bisbat que sant Nicasi fos el se­gon patró de Gavà. Els nostres avantpassats van iniciar la tradició de guar­dar aquests panets durant tot l'any i se'ls menjaven quan esta­ven ma­lalts. Només se'n partien un el dia de la festa. Tot menjant-se'l, el cap de casa recitava "Aquest panet no ens el men­gem ni per gana ni per set, sols per­què ens doni l'enteniment ben complet"

Actualment aquests panets es poden trobar a: El Forn del Barri, El Forn de la Rambla, Forn M. Cruz, Forn Montserrat, Forn la De­li­ciosa, Forn Núria, Pasteleria la Tru­fa, Pas­tisseria Jané, i Righetti Forners.

La solidaritat, valor principal de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis Coincidint amb les festes d'hivern, la nova plataforma Gavà Solidària impulsa la recollida d'aliments i la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines"

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha presentat la programació de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis, organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat. Unes festes on la solidaritat serà més present que mai.

En el marc d'aquestes dates, comença a caminar la plataformacat.pdf, impulsada per l'Ajuntament de Gavà i formada per entitats sense afany de lucre, col·lectius diversos i ciutadans i ciutadanes. L'alcalde, Joaquim Balsera, ha dit que "el nostre objectiu és donar suport a iniciatives socials que contribueixin a lluitar contra la pobresa i ajudar els gavanencs i gavanenques sense recursos a cobrir les necessitats bàsiques".

Un dels seus primers projectes serà "Aliments Gavà Solidaris", en què l'Ajuntament, juntament amb les entitats i els comerciants, recolliran les aportacions que faci arribar la ciutadania als diferents punts de recollida que hi haurà distribuïts per tot Gavà. Els aliments recaptats es portaran a una seu central des d'on es farà la distribució.

També de la mà de la plataforma Gavà Solidària, i pensant en els més petits, torna una nova edició de la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines". Fins al 30 de desembre,les joguines –que han de ser noves, no bèl·liques i sense embolicar- es poden lliurar als punts de recollida habituals: les dues piscines municipals, el Casal de Cultura American Lake, el Museu, la Casa Gran, el Casal Sant Jordi, els casals de la gent gran El Centre i can Tintorer, les entitats veïnals, les cases regionals o els centres educatius. Fins al 24 de desembre, altres punts de recollida seran les botigues de joguines adherides a la campanya: Somnis – Bazar el Niño, Papereria Sorolla i Molt Jouguet, i els dies 15 i 16 de desembre el Centre Comercial Barnasud. També es podran lliurar joguines el 14 de desembre al festival del Centro Cultural Andaluz; el 24 de desembre a La Gran Cagada del Tió, al Parc de la Torre Lluch, i el 29 de desembre als Pastorets Dansen, a l'Espai Maragall.

El programa de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis inclou un ventall de propostes per gaudir d'aquestes dates entranyables i en família fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Gavà i les entitats. Balsera ha dit que "es tracta d'un programa ajustat a l'actual situació de crisi econòmica actual", i la tinenta d'alcalde de l'àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, ha precisat que "el programa és un model reproduït de l'any passat que tothom coneix, amb activitats culturals i propostes d'aquest àmbit fent un reajustament del 33% respecte l'any anterior" que ompliran Gavà de diversió des de la festivitat de Sant Nicasi fins la Cavalcada de Reis amb activitats per a tothom, però sobretot per als més petits. La tiLa cercavila, amb la participació de les entitats Xerinolis; l'ofici solemne i el repartiment de panets beneïts; la mostra de puntaires; els tallers infantils i les sessions de l'Hora del conte són algunes de les propostes. També s'han programat muntatges teatrals, dansa, cinema, exposicions, concerts, un espectacle piromusical i visites al Parc Arqueològic. La gent gran també viurà amb intensitat aquestes dates amb la celebració de la seva festa, el festival artístic i la cita del Dia del soci.

La Cavalcada de Reis posarà el punt i final a les Festes. Prèviament a l'arribada de Ses Majestats, a partir del 2 de gener els carters reials instal·laran el seu campament al Jardí del Museu on recolliran les cartes i els desitjos dels infants. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18.30 h del 5 de gener a  la plaça de Jaume Balmes.

Un altre dels eixos de la campanya nadalenca és la promoció del comerç local. En  el marc del Pla de Promoció Econòmica de Gavà, que té el lema VINGAVÀ!", l'Ajuntament impulsa una campanya que, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Promoció Econòmica, Raquel Sánchez, "pretén dinamitzar les compres nadalenques en els comerços de Gavà, tot destacant els seus principals valors: qualitat, diversitat de productes, professionalitat i atenció personalitzada".

Una altra iniciativa adreçada a incentivar les compres a les nostres botigues és el Mercat de Sant Nicasi, que s'instal·larà a la Rambla i que, segons ha precisat Raquel Sánchez "enguany encabirà també a pessebristes i ampliarà fins la carretera Santa Creu de Calafell el nombre de parades. També s'allargarà un dia més, de manera que es podrà visitar els dies 14, 15 i 16 de desembre". El mercat també estarà amenitzat amb tallers infantils i animació al carrer. Una altra novetat és que els establiments tenen permís per obrir el 14 de desembre, tot i ser festa local per la diada de Sant Nicasi  A més, durant aquestes festes es podra gaudir de dues hores gratuïtes d'aparcament als pàrquings municipals.

Concert de Nadal de l'any 2012

La Coral Sellarès representarà el Poema de Nadal de Sagarra aquest dissabte Serà a l’església de Sant Pere a partir de les 21 hores

La Coral Sellarès fidel a la seva cita nadalenca oferirà dissabte 21 de desembre, a partir de les 21 hores i a l’església de Sant Pere un concert de Nadal molt especial i diferent. Representaran el Poema de Nadal que el gran poeta català Josep Maria de Sagarra va escriure l’any 1931 i va recitar amb gran èxit al Palau de la Música de Barcelona. Des d’aleshores, aquesta obra s’ha convertit en un poema emblemàtic, del qual molts catalans se saben de memòria llargs fragments i que es recita arreu del país en les festes nadalenques.

 

“Aquest any hem decidit fer una cosa més senzilla però molt bonica. Es tracta del Poema de Nadal de Sagarra”, explica la presidenta de la Coral Sellarés, Isabel Pugés. Des de l’estiu porten treballant perquè tothom pugui gaudir amb la proposta cultural que presenta l’entitat per aquest Nadal: “És una obra composta per poesia i nadales molt conegudes. Per representar-la hem fet un muntatge molt especial, amb tarimes, llums… serà molt maco”. Els instruments també tindran el seu protagonisme: “Hem pensat que si posàvem algun instrument encara quedaria més bonic i com que tenim la sort que el nostre mestre és violoncelista ell ens acompanyarà, per exemple, en el Cant dels Ocells. A més, uns estudiants de l’Escola de Música Alba Massana també ens acompanyaran en alguna de les nadales”.

 

Aquesta és la primera vegada que la Coral Sellarès, que l’any 2015 celebrarà el 50è aniversari i que actualment està integrada per 63 cantaires, fa un concert en què combinen música i poesia “per a nosaltres és tot nou, però estem molt ilusionats perquè les poesies són molt maques”, conclou Pugés.

 

El concert tindrà lloc aquest dissabte, 21 de desembre a l’església de Sant Pere, després de la missa de les 20 hores.

 

El 14 de desembre, Festa de l’Ésser del Mil·lenni La Televisió de Catalunya la transmetrà en directe en el marc de La Marató de TV3

L’Ésser del Mil·lenni marxarà el 14 de desembre cap a Barcelona per a la celebració, per segon any consecutiu, de la festa de Cap d’Any que organitzen els seus creadors, la companyia teatral La Fura dels Baus. Tornarà a casa a principis de 2015.

 

L’adéu esdevindrà una gran festa a la qual està convidada tota la ciutadania. Amb el nom d’Un cor a ritme de Xerinolis, les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat han preparat un ampli programa d’activitats. La festa s’iniciarà a les 17 hores i l’escenari serà el parc del Mil·lenni. La Televisió de Catalunya retransmetrà en directe aquesta celebració coincidint amb La Marató de TV3. Les persones assistents podran participar-hi mitjançant una encesa d’espelmes solidària. La recaptació es destinarà íntegrament a La Marató.

 

L’acte comptarà amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat i culminarà amb l’actuació de la Companyia General del Foc. Hi participaran l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners de Gavà, els Castellers de Gavà, la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, l’Esbart Dansaire Brugués, la Unió Muntanyenca Eramprunyà, els Grallers L’Anguila, el grup de gralles dels Bastoners de Gavà i la participació de DeuDeVeu, el grup guanyador de la primera edició del programa “Oh happy day”.

 

Icona d ela ciutat

 

L’Ésser del Mil·lenni, una figura de 15 metres d’alçada, s’ha convertit en una icona de la ciutat. Des de l’any 2001, en què va ser cedida a la ciutat per la Fura dels Baus, és una de les imatges de la ciutat. Va ser creada per la companyia teatral per protagonitzar la festa que va tenir lloc el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona per celebrar el canvi de mil·lenni. El 5 desembre de 2001, la Fura i l’Ajuntament signen un conveni que establia la cessió gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i que va passar a rebre el nom de parc del Mil·lenni.

 

Antonio Hervás presentant la seva exposició.

Inaugurada la mostra “Per les aigües del delta” Els quadres, obra d’Antonio Hervás Amezcua, giren entorn el naufragi d’un vaixell que va tenir lloc a l’edat mitjana a la zona costanera entre Gavà i Castelldefels

La biblioteca Josep Soler Vidal acull, aquests dies, l’exposició “Per les aigües del delta” del reconegut artista local Antonio Hervás Amezcua. La mostra està formada per una quinzena de quadres de gran format que esdevenen una narració plàstica entorn el naufragi d’un vaixell-un llagut de cabotatge- que va produir-se durant l’edat mitjana a la zona costanera entre Gavà i Castelldefels. Hervás ha explicat que “la gran particularitat d’aquestes pintures és que s’han creat seguint amb gran minuciositat la tècnica del tremp sobre fusta, és a dir, la que es feia servir pels retaules medievals, per tal de ser absolutament fidels al simbolisme d’aquella època històrica”.

 

La mostra es completa amb un seguit de poemes de Carles Duarte escrits expressament per aquesta composició i relacionats amb el nostre delta o amb l’Eramprunyà. Duarte, qui va ser present a l’acte d’inauguració celebrat aquest divendres, ha lloat el talent d’Hervás, amb qui col·labora estretament en diferents projectes des de fa més 15 anys, i ha destacat “el resultat d’uns quadres creats amb una tècnica centenària per plasmar un passat, però amb una visió del tot contemporània”.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va voler assistir a l’acte, va “agrair la implicació que, any rere any, té la Fundació que presideix Hervás per poder fer possible l’exposició de Sant Nicasi”, i ha recordat que la seva “complicitat amb la vida cultural de Gavà esdevé valuosa i evident, no només en aquestes dates, sinó durant tot l’any. Espero que pugui sent així i de fet, des de l’Ajuntament intentarem donar tot el suport possible”.

 

Sánchez ha destacat l’“espectacularitat” de la mostra i ha assegurat que “és una delícia poder contemplar un quadres que, més enllà del seu valor artístic, ens permeten fer un passeig per la nostra història, i recordar els orígens del territori del delta”.

 

L’exposició d’Hervás es podrà visitar fins el proper 31 de gener a Gavà.

Un dels moments del festival.

Festival del Centro Cultural Andaluz L’auditori del col·legi Santo Ángel ha estat l’escenari on l’entitat local ha celebrat aquesta funció nadalenca amb l’objectiu, també, de recaptar fons per la Romería

El Centro Cultural Andaluz de Gavà ha organitzat, aquest dissabte, per primera vegada, un festival d’hivern amb un doble objectiu. “celebrar el Nadal i aconseguir fons per poder finançar, a la primavera, la Romería de la Cruz, ja que recordem que aquest any no es va poder dur a terme, justament, per no disposar de pressupost suficient”, ha explicat el president d’aquesta agrupació, Manolo Gómez.

 

El Festival, les entrades per al qual costaven 8 euros, també va ser seguit per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va voler felicitar les festes els assistents i els va animar a seguir treballant per dinamitzar la vida cultural i associativa de la ciutat. El certament va incloure nadales amb actuacions amateurs d’integrants del Centre i altres més professionals. Ens referim als cantores Rafael Fernández, Antonio “El Rubio” i Nerea Fernández. Tocant la guitarra: Santi Cruz, a la percussió: Ángel Dorado, mentre que Violeta Barrios i Mireia Benítez van actuar com a bailaoras.

 

Al final del festival els assistents van assaborir uns dolços nadalencs i una consumició.

Un dels moments de l'actuació.

Concert de Sant Nicasi de La Igualtat El cor gavanenc ha interpretat, aquest cap de semana, dins les Festes d’Hivern de Sant Nicasi “De l'òpera al cinema” a l’Espai Maragall

La Coral La Igualtat ha llençat la casa per la finestra aquest Sant Nicasi amb un concert molt especial i que havia creat força expectació. Es podia comprovar mirant l’aforament de l’Espai Maragall, completament ple amb entrades a 12 euros. Tot un èxit. Sobre l’escenari, l’orquestra simfònica Harmonia, el cor Harmonia Calellenc, el cor de la vall - polifònica de Blanes, quatre solistes de nivell i l’esbart Bruguers. A més de la Coral La Igualtat, és clar.

La mostra es podrà visitar fins a finals de gener.

Gavà ret homenatge al filòsof i crític d’art Arnau Puig La Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà, fins el 31 de gener, l’exposició “Mirar, sentir i conceptualitzar el món (Autoretrats reflectits)

Amb la inauguració de l’exposició homenatge a Arnau Puig “Mirar, sentir i conceptualitzar el món (Autoretrats reflectits) es va donar el tret de sortida a l’ampli programa d’activitats de Sant Nicasi, Nadal i Reis. L’exposició, organitzada per la Fundació Hervás Amezcua amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà té un caràcter molt informatiu i la Venus de Gavà és una de les protagonistes.

 

L’exposició és una de activitats que la Fundació ha organitzar per reconèixer la tasca d’Arnau Puig, fundador de la revista Dau al Set, un grup que el va unir amb Brossa, Ponç, Tàpies, Cuixart i Tharrats. “Per la seva trajectòria és un dels filòsofs i pensadors en el món de l’art més importants que té Catalunya. Per això hem volgut homenatjar-lo coincidint amb que properament, el 16 de gener farà 90 anys”, explica Antonio Hervás Amezcua

 

Paral·lelament a aquesta exposició es fa una altra a la seu de la Fundació al carrer Major, 24 “amb peces de diferents autors que el va ajudar donat a conèixer la seva obra i fent difusió de la mateixa”.

 

A la presentació de la inauguració, a la qual va assistir una amplia representació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, Arnau Puig va explicar la seva vinculació amb la ciutat i va mostrar fascinació per la Venus de Gavà a la qual vol relacionar “internacionalment”. La seva relació amb el president de la Fundació Antonio Hervás Amezcua va començar com a professor alumne i des de fa molts anys “en una estreta amistat i col·laboració”.

 

L’alcaldessa de Gavà, de la seva banda, després de ressaltat la “lliçó magistral que ens ha donat Arnau Puig de com es d’important tenir una base cultural per saber interpretar el nostre món” va remarcar que “amb aquesta exposició i gràcies al treball de la Fundació Hervás Amercua l’Ajuntament vol fer possible que la cultura sigui accessible a tothom”.

 

L’alcaldessa va aprofitar també per desitjar que “la ciutadania pugui gaudir d’aquesta exposició i de totes les activitats preparades per celebrar Sant Nicasi”.

 

Exitós concert de la Coral La igualtat Com és tradició, i coincidint amb les festes de Sant Nicas,i el grup va oferir un recital de peces variades i nadales a l’Espai Maragall

Sota el títol de “ Bella fantasia”, la coral La Igualtat de Gavà va oferir aquest dissabte al vespre el seu tradicional concert de Sant Nicasi. La formació va embadalir al públic que va omplir l’Espai Maragall amb un recull de melodies internacionals d’estils i èpoques diverses. Així es van poder escoltar peces clàssiques, però ben conegudes, fins a arribar a la música més contemporània amb temes de cinema, òpera, cançons pop i les tradicionals nadales, acompanyades, en tot moment, per l’Orquestra Simfònica Harmonia i la Polifònica de Blanes i els cors Harmonia Calellenc, de Calella, i la Vall a més de les solistes Anna Tobella, María Pujades i Pilar Arbiol.

 

Francesca Martorell, presidenta de la Coral La Igualtat, diu que el títol de Bella Fantasia “té dues raons de ser. En primer lloc, perquè amb música podem viatjar fins on la imaginació ens ho permeti i, de l’altra, perquè la nostra entitat, nascuda l’any 1895 i amb 120 anys d’història, segueix ben viva i amb molts projectes de futur, la qual cosa és una veritable fantasia”.

Martorell assegura que “per a nosaltres, aquest concert, és una tradició que esperem amb candeletes i ens agrada molt, juntament amb el concert d’estiu i la cantada de Caramelles”.

 

Des de La Igualtat asseguren que ara estan “en un bon moment” i diuen que han “evolucionat amb els anys”.

Els carters reials romandran al jardí del Museu fins el 4 de gener El campament reial, on els carters hi seran des del 2 de gener, presenta nova decoració i ambientació

Dies abans de l’arribada a Gavà de Ses Majestats, ho faran els carters reials el 2 de gener a la tarda. Com van fer l’any passat, arribaran a l’estació de Renfe cap a les 16 hores i pujaran en carrossa per la Rambla fins al campament instal·lat al jardí del Museu, on recolliran les cartes i els desitjos dels infants de Gavà.

 

El campament presentarà una renovada decoració i ambientació que crearà un ambient més màgic i que inclourà, a la sortida, el Mercat de Natzaret amb productes d’artesania, alimentació i restauració. Al campament reial, la Companyia General del Foc oferirà l’activitat Pam i pipa al xumet. Un dels personatges de la imatgeria festiva gavanenca, el Mussolet, recollirà els xumets de tots els infants que decideixin deixar d’utilitzar-los.

 

Nens i nenes podran entregar les cartes als enviats dels Reis, de 17 a 20.30 hores, els dies, 2,3 i 4 de gener. Durant aquests dies els infants també podran lliurar la carta als Reis a la Bústia Màgica que estarà instal·lada al campament dels carters reials els dies 2, 3 i 4 en horari de matí i tarda.

La clau de la ciutat es podrà visitar a l’Ajuntament els dies 4 i 5 de gener La clau màgica que obre totes les portes de la ciutat la rebran els 5 de gener a la tarda els Reis Mags de mans de l’alcaldessa per tal de que puguin deixar els regals als infants de Gavà

Dilluns 4 i dimarts 5 de gener estarà exposada a la sala de plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat. Es tracta de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat de Gavà i que l’alcaldessa Raquel Sánchez, entregarà a ses Majestats els Reis Mags d'Orient el proper dilluns, 5 de gener, abans de començar la cavalcadaper tal de que puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

 

Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran a més una llumeta que s'encendrà durant la cavalcada.

 

La clau màgica resta exposada a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Gavà de 10 a 13.30 hores

 

L'Home dels Nassos a la plaça Major

L’Home dels Nassos visita Gavà Després d’uns anys sense visitar-nos avui ha estat a la ciutat i ha saludat grans i petits durant la cercavila pels carrers de la ciutat

L’Home dels Nassos ha tornat aquest matí a Gavà després d’uns anys en què aquesta tradició havia passat de llarg de la nostra ciutat. Enguany grans i petits s’han pogut acostar a aquest peculiar home que té tants nassos com dies li queden a l’any.

 

A les portes de Mercagavà el grup d’animació Hombori Tondo estaven esperant a l’Home dels Nassos que han hagut de recórrer a divertides tècniques per tal que fes acte de presència. Finalment ha aparegut, repartint caramels per a tots els assistents i ha començat un cercavila en direcció a la Rambla. En mig del cercavila, però l’Home dels Nassos ha marxat. Desconcertat, el grup ha continuat el seu recorregut per la Rambla i l’Illa del Centre fins al Mercat del Centre amb l’esperança de tornar a trobar a l’Home dels Nassos. De nou amb l’ajut de tots els que estaven allà l’Home dels Nassos ha tornat a fer acte de presencia.

 

Aunar tradició i el dia a dia del comerç local ha estat un dels objectius del recorregut del cercavila, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz: “Es una tradició molt bonica, molt familiar. S’ha fet lligant-la amb el que és el teixit comercial de la ciutat, aunant d’aquesta manera una jornada tant simbólica com aquesta en que acaba l’any amb la vida comercial i cultural de lanostra ciutat”.

 

A la plaça Major l’Home dels Nassos ha tornat a repartir caramels per a deixar un dolç record. I és que haurem d’esperar 366 dies per tornar-lo a veure ja que el 2016 és any de traspàs.

 

Uns germans visitant la clau aquest matí

Els nens i nenes visiten la Clau de la Ciutat La clau màgica que obre totes les portes de la ciutat la rebran demà 5 de gener a la tarda els Reis Mags de mans de l’alcaldessa per tal de que puguin deixar els regals als infants de Gavà

Avui, 4 de gener  de 10 a 13.30 hores molts infants s’han apropat a l’Ajuntament per comprovar que la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat de Gavà existeix. Il·lusió, sorpresa al descobrir el tamany, i esperança es van dibuixar en el rostre dels nenes i nenes que anaven acompanyats pels pares i els avis.

La Clau tornarà a estar exposada dimarts, 5 de gener de 10 a 13,30. Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran a més una llumeta que s'encendrà durant la cavalcada.

A la tarda, abans de començar la cavalcada pels carrers de la ciutat, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, li entregarà a ses Majestats els Reis Mags d'Orient per tal de que puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat.

L’arribada dels Reis Mags a la plaça de Jaume Balmes està prevista per a les 18, 30 hores i l’inici de la cavalcada per a les 19,30 hores.

La Igualtat porta al teatre "El Grinch" Els joves actors i actrius posaran en escena aquesta divertida història protagonitzada per “l’ésser que més odia el Nadal”

L’Espai Maragall de Gavà esdevindrà l’escenari, aquest dissabte, de la nova i divertida adaptació al teatre que ha fet el Grup La Igualtat del Grinch “l’ésser que més odia el Nadal”. Es tracta d’un personatge menyspreable, però a la vegada divertit, que protagonitza una aventura que, segons el grup, “serà del gaudi de tota la família”.

 

La companyia, responsable de l’adaptació al teatre de La Família Addams amb un èxit absolut de públic, presenta ara aquesta nova aposta escènica dirigida novament per Daniel Sánchez amb la codirecció de Gemma Ruano.

 

El Grinch és un personatge de ficció creat pel Dr. Seuss. La seva primera aparició va ser en el llibre infantil de 1957, “Com El Grinch va robar el Nadal!”. El Grinch és una espècie d'ogre verd que sempre ha viscut aïllat en el cim d'una muntanya a les afores de Vila Qui. Habituat a la solitud el que li destrossa els nervis són les nadales que la gent del poble canta. Per venjar-se decideix robar els regals de Santa Claus.

 

La funció de teatre començarà a les 18 hores i les entrades costen 6€ a la taquilla i 5 si es compren anticipadament a la botiga Chiquitita, del carrer Sant Joan, 3.

El concert es farà a la SAFA

Concert de Nadal de la Coral Sellarès Aquest any, la tradicional actuació del grup tindrà lloc aquest diumenge al migdia, al col·legi Sagrada Família de Gavà

La Coral Sellarès està fent els darrers assajos del concert de Nadal que faran aquest proper diumenge, a partir de les 12.45 hores. Enguany, l’escenari canvia i el grup farà el recital de Nadales i peces tradicional a la capella del col·legi Sagrada Família. Segons explica la presidenta de l’entitat, Isabel Pugés, “la gran activitat cultural prevista per les nombroses entitats ha fet que tots els equipaments habituals estiguessin ocupats i, per això, se’ns va acudir aquesta ubicació. Ho vam preguntar a l’escola i van estar encantats i nosaltres també”.

 

La coral participarà de la missa de 12 que cada diumenge es fa a la SAFA interpretant un parell de peces. Al final de l’ofici religiós però, donarà inici el concert on, segons relata Pugés, “entonarem tot de cançons conegudes i esperades com Nadal Blanc, el Timbaler, el Noi de la Mare o Santa Nit”. A més, hi haurà l’acompanyament de músics de l’escola Alba Massana, que també sota la direcció d’Emmanuel Niubò, amenitzaran els cants, la qual cosa, segons Pugés “ens encanta perquè el repertori queda més lluït”.

 

Isabel Pugés explica que “aquest concert de Nadal, com el de Sant Pere, són dos dels imprescindibles per a nosaltres, tot i que també és cert que tenim altres actuacions fora”. La Coral manté intacta l’empenta i la il·lusió però assegura que treballa “per incorporar nous cantaires, en especial get jove, que garanteixi el relleu generacional i la continuïtat del grup”.

La mostra romandrà oberta fins al 29 de gener de 2017.

Dissabte s’inaugura “Tradicions vives” Es tracta d’una exposició col·lectiva d’art del Taller de pintura de Neus Pino que es podrà visitar al Museu de Gavà fins el 29 de gener

Aquest dissabte ales 12 hores s’inaugurarà al Museu de Gavà l’exposició titulada “Tradicions vives”, un mostra col·lectiva d’art del Taller de pintura de Neus Pino

 

A través d’aquest projecte els artistes d’aquesta escola plasmen les tradicions populars en un conjunt de manifestacions artístiques. Aquesta exposició acull una varietat de tradicions del poble català i a la vegada desconegudes per una part dels seus habitants.

 

Els participants són: Paquita Anglada - Teresa Rafales - Antonio Lorca - José Lopez -Ana Mª López Julve - M. Jose Rincón - Jose Miguel Martinez - Vicenç Castelló - Antonia García - Marta Porcel - Mª Jose Sànchez  -  Marina Luque - Marina Ingles - Laura Peris, Martina Manzano - Laura Aguayo - Mariona Escofet - Sofia Escofet - Sara Mateo - Paula Artero - Claudia Campdepadrós - Jorge Rubio - Xènia Hueso - Emma Benito - Anna Ruiz - Marta Artola - Alexandra Guerrero - Bruguers Bosch

 

La mostra romandrà oberta fins al 29 de gener de 2017.

L'Alcaldessa, amb Hervás, admirant una de les obres de la mostra.

La Fundació Hervás Amezcua homenatja Concha Ibáñez La tradicional exposició, que aquesta entitat munta amb motiu de la Festa Major a la biblioteca Josep Soler Vidal, recull obres destacades de la trajectòria de l’artista

La biblioteca Josep Soler Vidal acull l’exposició titulada “La orilla del silencio”, una retrospectiva d’algunes de les obres deConcha Ibáñez, des dels anys 60 fins a la actualitat a la qual la fundació Hervás Amezcua para las Artes ha volgut retre homenatge dedicant-li la mostra que de la Festa Major d’aquest any. A l’acte d’inauguració, celebrat aquest divendres, hi acudiren la germana i nebots i nebodes de l’octogenària artista qui, per motius de salut, no va poder ser-hi present. Sí que hi acudiren diversos representants municipals encapçalats per l’Alcaldessa Raquel Sánchez qui va destacar “el talent, la trajectòria i la vinculació que Ibáñez ha mantingut amb la nostra ciutat”. Sánchez assegura que “l’exposició esdevé una petita mostra de l’estima que Gavà li té” i va lloar “la tasca cabdal que fa la Fundació Hervás per divulgar cultura”, una vessant que “unida a l’educació esdevenen dos dels pilars de la nostra acció de govern sobre els qual volem construir la nostra societat”. Sánchez afirma que “són moltes les entitats locals que treballen amb aquest afany i, des de l’Ajuntament, els donem tot el suport. Tenim nous projectes per reforçar aquesta col·laboració i vetllar perquè l’accés a la cultura arribi a tots els col·lectius”.

 

L’exposició de Concha Ibáñez, a més de pintura, inclou un parell de gravats i dibuixos en blanc i negre, molt minimalistes però perfectament composats, que mai abans s’havien exposat, i s textos de crítics respectables sobre algunes de les creacions. D’Ibáñez, Hervás en destaca “la seva passió pel mar i la seva gran simpatia amagada darrera d’un posat que d’entrada sembla seriós”. Sobre la seva obra,la majoria de quadres són representacions de la natura, amb olis de gran format sobre bases aspres que poden ser teles de sac i fent un ús generós de l’espàtula. Hervás precisa que “si bé és cert que d’entrada el seu art no impacta, l’observador l’anirà admirant lentament fins a esdevenir allò que tota obra d’art persegueix: que la seva contemplació ens faci feliços”.

 

L’Exposició “La orilla del silencio” es podrà visitar a Gavà fins el proper 31 de gener.

El Grinch és un personatge de ficció creat pel Dr. Seuss.

Gran èxit de públic per veure “El Grinch” La Igualtat ha tornat a omplir, aquest dissabte, l’Espai Maragall, després de la gran acollida que van tenir amb “la Família Adams”

El grup de teatre La Igualtat ha tornat a omplir l’Espai Maragall, aquest dissabte, amb la posada en escena d’El Grinch,  una altra adaptació cinematogràfica del grup sota al direcció de Daniel Sánchez, qui en aquesta ocasió també ha fet d’actor interpretant justament el protagonista: “l’ésser que més odia el Nadal”.

 

El Grinch és un personatge de ficció creat pel Dr. Seuss. La seva primera aparició va ser en el llibre infantil de 1957, “Com El Grinch va robar el Nadal!”. El Grinch és una espècie d'ogre verd que sempre ha viscut aïllat en el cim d'una muntanya a les afores de Vila Qui. Habituat a la solitud el que li destrossa els nervis són les nadales que la gent del poble canta. Per venjar-se decideix robar els regals de Santa Claus.

 

L’obra, s’ha fet, segons Sánchez “perquè la poguessin gaudir adults i infants amb acudits que poden fer riure tots i que no estan exempts de crítica, ridiculitzant algunes formes extremes de celebrar el Nadal”. Es tracta, segons assegura, d’un projecte molt bèstia, fonamentalment per dues raons, “perquè ha calgut fer una gran esforç per recrear en decorats els escenaris de la pel·lícula” i “per la gran quantitat d’actors que hi apareixen. Pràcticament tota la companyia”.

Els làsers van culminar l'espectacle.

Un espectacle de dansa i làser clou Sant Nicasi 7 escoles de ball de la ciutat han fet una representació, als peus de l’Ésser del Mil·lenni sobre l’esdevenir del pas del temps

Gavà ha posat fi a la Festa Major de Sant Nicasi amb un espectacle de dansa, música i llums làser aquest diumenge al parc del Mil·lenni. Sota el títol “El temps dansa. Una història al voltant de l’Ésser del Mil·lenni”, 7 escoles, entitats i grups de ball de la ciutat han representat, a través de l’art del moviment, moments històrics importants que han marcat l’esdevenir de la ciutat; del neolític a la modernitat, passant per l’edat mitjana, el setge del 1714, la guerra civil, els anys 60 i els 80

 

En l’espectacle hi han pres part l’Atelier, l’Escola de Dansa Le Bal, Zagaretth Tribal Group, l’Escola de Dansa Leonor Vives, l’Aula de Dansa, el Grup de Dansa l’Eramprunyà i L’Escola de ball el Muro. Des de Zagaretth Tribal Group, la Sònia admet que “l’experiència ha estat maquíssima perquè, tot i que totes venim de projectes prou diferents, el resultat global ha estat molt maco. Nosaltres representàvem el 1714, per la qual cosa hem triat una música èpica i hem adaptat el vestuari. Cal pensar que el nostre gènere és la dansa la ventre i, tot i que hem seguit el passos, l’escenografia hem estat més formal i solemne per tal d’evitar ferir qualsevol sensibilitat”.

 

Des de l’Escola Leonor Vives, la pròpia Leonor Vives també ha valorat “molt positivament aquesta experiència”. El seu episodi ha estat la Guerra Civil, una adaptació, que segons reconeix, “hem treballat força aquests mesos emprant com a referència actual la crisi de refugiats”.

 

Després dels balls es va il·luminar l’Ésser del Mil·lenni i es va viure un impactant show de llums amb làser.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.