Text de cerca: Resultats trobats: 116
Etiqueta: Fira d'Espàrrecs Ordre

El concurs estatal de fotografia arriba a la seva quaranta-cinquena edició.

Concurs fotogràfic de la Fira d’Espàrrecs L’Agrupació Fotogràfica Gavà ha organitzat la 45ª edició del certamen que té com a tema “els espàrrecs i l’agricultura”

L’Agrupació Fotogràfica de Gavà ha obert el termini per participar en el concurs estatal de fotografia. El tema és “Els espàrrecs i l’agricultura”. Les obres han de ser inèdites a Gavà. La mida de la fotografiés és lliure però cal que estiguin muntades sobre un suport rígid d’un gruix no superior als tres mil·límetres i de 30x40 centímetres en posició vertical. La col·lecció ha d’estar formada per dues fotografies: Una sobre l’espàrrec i una segona sobre l’agricultura.

 

El concurs estatal de fotografia arriba a la seva quaranta-cinquena edició. El certamen, que ja és tot un clàssic atorga quatre premis i les fotografies premiades s’exposen en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà.

 

El concurs atorgarà un premi de 250 euros a la millor col·lecció, que en l’apartat social serà de 100 euros, i dos de 200 euros per cadascuna de les millors fotos d’espàrrecs i agricultura, respectivament. En el cas dels premis socials aquests guardons seran de 70 euros.

 

El termini de presentació d’obres s’allargarà fins el 19 d’abril. Les obres es poden lliurar al Casal Municipal de Cultura American Lake o bé a l’apartat de correus 89. Un jurat format per tres persones de reconeguda vàlua fotogràfica i designades per la Federació Catalana de Fotografia emetrà el veredicte el 21 d’abril. Les obres s’exposaran a la biblioteca Josep Soler i Vidal els dies 27 i 28 d’abril.

El termini de presentació d’obres s’allargarà fins el 17 d’abril.

Concurs fotogràfic de la Fira d’Espàrrecs L’Agrupació Fotogràfica Gavà ha organitzat la 47ª edició del certamen que té com a tema “els espàrrecs i l’agricultura”

L’Agrupació Fotogràfica de Gavà ha obert el termini per participar en el concurs estatal de fotografia. El tema és “Els espàrrecs i l’agricultura”. Les obres han de ser inèdites a Gavà. La mida de la fotografies és lliure però cal que estiguin muntades sobre un suport rígid d’un gruix no superior als tres mil·límetres i de 30x40 centímetres en posició vertical. La col·lecció ha d’estar formada per dues fotografies: Una sobre l’espàrrec i una segona sobre l’agricultura.

 

El concurs estatal de fotografia arriba a la seva quaranta-setena edició. El certamen, que ja és tot un clàssic atorga quatre premis i les fotografies premiades s’exposen en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà.

 

El concurs atorgarà un premi de 250 euros a la millor col·lecció, que en l’apartat social serà de 100 euros, i dos de 200 euros per cadascuna de les millors fotos d’espàrrecs i agricultura, respectivament. En el cas dels premis socials aquests guardons seran de 100 euros.

 

El termini de presentació d’obres s’allargarà fins el 17 d’abril. Les obres es poden lliurar al local de l’entitat, a la Rambla Vayreda nº 68,  els dimarts o divendres, de 18.00 a 20.00 hores ,o bé a l’apartat de correus 89. Un jurat format per tres persones de reconeguda vàlua fotogràfica i designades per la Federació Catalana de Fotografia emetrà el veredicte el 19 d’abril. Les obres s’exposaran al pavelló Jacme March els dies 25 i 26 d’abril.

Concurs fotogràfic de la Fira d’Espàrrecs L’Agrupació Fotogràfica Gavà ha organitzat la 48ª edició del certamen que té com a tema “els espàrrecs i l’agricultura”

L’Agrupació Fotogràfica de Gavà ha obert el termini per a participar en el concurs estatal de fotografia. El tema és “Els espàrrecs i l’agricultura”. Les obres han de ser inèdites a Gavà i han de mesurar com a mínim 1000 píxels, en el seu costat més curt, i 10.000 píxels, com a màxim, al costat llarg. Les imatges han de pesar, com a màxim, 10 MB i s’ha d’enviar en format jpg al correu electrònic agfoga.concursos@gmail.com. Cal incloure el títol de l’obra, les dades personals de l’autor, el telèfon de contacte, el DNI, l’email i, si es pertany a alguna entitat fotogràfica, el número de la Federació Catalana de Fotografia.

 

La col·lecció ha d’estar formada per dues fotografies, en blanc i negre o en color: Una sobre l’espàrrec i una segona sobre l’agricultura.

 

El concurs estatal de fotografia arriba a la seva quaranta-vuitena edició. El certamen, que ja és tot un clàssic, atorga 5 premis i les fotografies premiades s’exposen en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà.

 

El concurs atorgarà un premi de 300 euros a la millor col·lecció, i dos de 250 euros per a cadascuna de les millors fotos d’espàrrecs i agricultura, respectivament. En el cas dels premis socials es lliuraran dos premis de 150 euros.

 

El termini de presentació d’obres s’allargarà fins el 15 d’abril. Un jurat format per tres persones de reconeguda vàlua fotogràfica i designades per la Federació Catalana de Fotografia emetrà el veredicte el 17 d’abril. Les obres s’exposaran al pavelló Jacme March els dies 30 d’abril i 1 de maig.

El pavelló Jacme March tornarà a acollir la Mostra Agrícola

La 60a Fira d'Espàrrecs de Gavà se celebrarà del 26 al 28 d'abril Els lots d'espàrrecs i paneres que composen la Mostra Agrícola es podrà a visitar, com l'any passat, al pavelló Jacme March, durant el cap de setmana 27 i 28 d'abril

La Fira és un dels esdeveniments més destacats, coneguts i arrelats de la ciutat. La 60a edició se celebrarà del 26 al 28 d'abril de 2013 i ho farà mantenint les característiques que es van implantar en la edició de 2012 per adaptar-se a les circumstàncies econòmiques que estem vivint. El recinte firal, tornarà a ubicar-se a la zona del pavelló i de l'escola Jacme March, a la plaça de Jaume Balmes, al carrer de Martí l'Humà i al carrer de Sant Pere.

 

En aquests moments es treballa per concretar els diferents espais de la Fira. Però ja està definit que el pavelló poliesportiu Jacme March albergarà el cap de setmana 27 i 28 d'abril l'exposició de lots d'espàrrecs, les paneres de productes del camp i les composicions artístiques de llavors i de verdura fresca. Possiblement s'utilitzi la carpa de la pista exterior per fer venda de productes del camp. Un any més hi haurà l'exposició de la Diputació de BarceLona "El mercat del Parc a Taula", amb expositors dels Parcs Naturals de Barcelona (pagesos, cellers, cases rurals, etc) que ja van participar en la darrera edició.

 

El visitant a la Fira trobarà l'Espai Gastronòmic els dies 27 i 28 d'abril on podrà tastar diferents plats.  A més, es preveu fer la segona edició de la Quinzena de l'Espàrrec, una iniciativa que va tenir molt bona acceptació i on hi  participen restaurants de Gavà per donar a conèixer la rica gastronomia de la ciutat.

 

A la plaça de Jaume Balmes hi haurà l'Espai Comercial, amb expositors de Gavà i arreu Catalunya que obrirà les portes divendres 26 d'abril. En aquesta zona també es preveu l'exposició d'automoció i l'escenari per a les diferents actuacions.

 

En aquesta edició de la Fira es mantindrà l'espai de recreació de la vida a pagès i la mostra d'oficis. Davant l'entrada a l'escola Jacme March, al carrer de Sant Pere hi haurà la recreació dels camps agrícoles amb escenificacions teatralitzades que ens mostraran com es cultiven els espàrrecs, com es manaden i  l'origen de la Fira d'Espàrrecs. També la mostra d'oficis i els tallers on es recrearà l'ofici artesà dedicat a guarniments i productes lligats amb el camp i amb el món de la pagesia. Els jocs infantils hi seran a la plaça de Jaume Balmes confluència amb l'avinguda Diagonal.

 

Durant els dies de Fira hi haurà activitats en què, com en anys anteriors, participaran activament entitats ciutadanes perquè petits i grans puguin gaudir-ne. Una de les activitats que es va posar en marxa en 2012 i que va tenir molt bona acceptació va ser Art, Comerç i Fira, una iniciativa en què participen les escoles d'art de la ciutat i el comerciants, per fer dels aparadors una gran sala d'exposicions.

 

La Fira d'Espàrrecs l'ha organitza l'Ajuntament i l'Agropecuària de Gavà i Baix Llobregat. L'Espai Gastronòmic l'Agrupació de Restauradors i l'Ajuntament.

Vídeo: Juanjo Carrasco

Conveni per a la promoció i millora de l’agricultura a Gavà L’acord ha estat formalitzat per l’alcalde, Joaquim Balsera, i pel president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Bernadó

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà Salvador Bernadó han formalitzat aquest divendres un conveni per promocionar i millorar les activitats agrícoles al nostre municipi.

 

L’acord, segons ha precisat Balsera, “és important perquè suposa formalitzar unes bases fermes de col·laboració entre Agropecuària i Ajuntament ara, i en el futur, per promocionar i defensar la pagesia i continuar amb la Fira d’Espàrrecs”, i estableix la concessió d’un ajut de 20.000€ per finançar la organització de la Mostra Agrària, potenciar el cultiu de l’espàrrec al nostre terme, i de 20.000€ més poder dur a terme les campanyes de prevenció sanitària i de neteja de vegetació de les lleres públiques. També contempla el conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya per a l’estudi de les causes i els factors que condicionen el decaïment de l’espàrrec a Gavà

 

La firma d’aquest conveni, la vigència del qual és anual, però prorrogable automàticament si ambdues parts no s’hi oposen, arriba quan ja es prepara tot per la celebració, el cap de setmana del 27 i 28 d’abril de la 60ª Fira d’Espàrrecs. Balsera ha insistit en “la clara voluntat de l’Ajuntament de perpetuar aquesta tradició que esdevé possible gràcies l’esforç i implicació de la pagesia i del conjunt de la ciutadania”.

 

Salvador Bernadó que és president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament, que segons ha precisat “sempre ens ha donat suport i, cada vegada, ha mostrat més interès, malgrat i que alguns no ho vulguin veure i nomes miren d’embrutar i destruir sense tenir informació". Bernadó ha expressat “la intenció de seguir fent bé les coses i de mantenir l’alt nivell que té la Fira de Gavà, almenys pel que fa a l’elevada participació i que la situa com una de les millors que hi pugui haver”.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

 

Paneres artístiques de llavors s’exhibeixen als dos mercats municipals Una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i famílies de pagesos de la ciutat i que forma part de les activitats emmarcades en la 60a edició de la Fira d’Espàrrecs

Durant aquesta setmana les persones que s’apropin a comprar als mercats municipals de la plaça Major i de la plaça de Catalunya podran gaudir de les obres d’art que famílies de pagesos fan amb llavors. En aquests dies hi seran instal·lades als dos mercats paneres de llavors que van ser exposades en anteriors edicions de la Fira.

 

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Raquel Sánchez, durant una visita als mercats ha volgut donar les gràcies als paradistes “per participar en les activitats que impulsem al voltant de la celebració de la Fira que tindrà lloc aquest cap de setmana. I concretament cedint un espai en els mercats per exhibir aquestes paneres artístiques que cedeix, any rere any, la Cooperativa Agropecuària de Gavà  o bé famílies de pagesos de la ciutat”

 

Aquesta va ser una de les primeres iniciatives impulsades a l’entorn de la Fira a la qual s’han afegit en els dos últims anys altres com la Quinzena de l’Espàrrec o l’art als comerços de la ciutat “unes activitats en què comptem amb la col·laboració dels restauradors i les escoles d’art”, explica Sánchez qui ha volgut convidar “la ciutadania a que participi en totes aquestes propostes i a visitar i a comprar als nostres mercats i gaudir d’aquestes obres artístiques”

La pagesia mostra la qualitat dels seus productes i la seva capacitat artística A la sortida del pavelló Jacme March el visitant trobarà un petit mercat de venda directa de verdures

Any rere any la pagesia gavanenca amb esforç i il·lusió treballa perquè la Fira d’Espàrrecs es mantingui fidel als seus orígens. Al pavelló Jacme March exposaran els lots d’espàrrecs, les paneres de verdures o productes del camp i les paneres artístiques de llavors i les elaborades amb tot tipus de productes del camp. Aquestes composicions agrícoles són un reflex de la capacitat creativa de la pagesia gavanenca en què l’espàrrec és el principal protagonista.

La participació dels pagesos serà semblant a la de l’any passat, segons ens explica el vocal de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Isidre Margarit: “Calculem que hi haurà uns 82 lots d’espàrrecs i paneres. La gent s’estima molt la Fira i té moltes ganes de continuar amb aquesta tradició, que sentimentalment és molt important per a tots nosaltres”.

 

A Gavà actualment viuen de l’agricultura entre 40 i 50 famílies. El cultiu de l’espàrrec blanc es escàs, ja que dóna poca rendibilitat en tractar-se d’un producte molt delicat que periòdicament s’ha de plantar de nou perquè les esparregueres es moren. “Cada dos o tres anys l’Ajuntament ens facilita planters d’esparregueres per poder continuar amb el conreu de l’espàrrec blanc a Gavà. Una ajuda important que permet la continuïtat de la Fira, un certamen únic a Catalunya”, continua dient Margarit.

Recreació agrícola

La Mostra Agrícola, com en anteriors edicions, es troba instal·lada al Pavelló Jacme March. Aquí el visitant també trobarà una reproducció dels indrets de la zona agrícola de Gavà, dels camps de conreu de l’espàrrec i d’altres productes de l’horta gavanenca. Inclou eines del camp i del transport rural de les masies de Gavà cedides per Pascual Pugés Torrassa.

En aquest entorn s’oferiran escenificacions teatralitzades a càrrec de la Roda Produccions. Les escenes mostren d’una manera didàctica i participativa com es cultiven els espàrrecs, com es manaven i quina és la història de l’origen de la Fira.

Un cop finalitzada la visita a l’exposició de la Mostra Agrícola, hi haurà un espai de venda directa, el Petit Mercat de Pagès, on es podran comprar productes de l’horta gavanenca que els mateixos pagesos productors posaran a disposició dels visitants: productes frescos i de qualitat. Es podran comprar espàrrecs i bona part de les verdures i hortalisses amb les quals s’han elaborat les paneres de verdures de la Mostra Agrícola. Com a novetat, es repartiran uns fulletons amb consells per cuinar l’espàrrec.

 

 La plaça de Jaume Balmes, un dels espais de la Mostra Comercial

El comerç local donarà a conèixer els seus productes i serveis a la Fira   La Mostra Comercial, artesanal i d’automoció romandrà oberta, a la plaça de Jaume Balmes, des de divendres 24, a partir de les 17 hores, fins el diumenge 26 d’abril

A la Fira d’Espàrrecs els visitants trobaran tot tipus de productes destinats a la compravenda i la promoció de productes i serveis. Les parades i carpes es distribuiran al llarg del carrer de Sant Pere i vendran productes artesans del sector de l’alimentació, la bijuteria, l’equipament de la persona, etc.

Per la seva banda, a la part central de la plaça de Jaume Balmes, una vintena de comerços i empreses del municipi exposaran i donaran a conèixer els seus productes i serveis en unes carpes de 9 metres quadrats. Els comerços aprofiten el marc que els ofereix la Fira per entrar en contacte amb clients potencials i fidelitzar els que ja tenen. Al llarg dels dies en els estands es faran activitats promocionals convertint aquesta zona del recinte firal en una part molt dinàmica. Com a novetat, l’Associació de Comerciants l’Illa hi serà present en uns estands on es farà difusió de l’activitat de l’entitat i de les botigues associades. Compartiran espai amb MercaGavà que també farà actes promocionals.

Un altre sector present a la Fira serà l’automoció. Els expositors de vehicles estaran ubicats al carrer de Martí l’Humà i a la plaça de Jaume Balmes, en la confluència amb el passatge de la Vila. Els concessionaris de la ciutat presentaran les novetats del sector.

Exposició

 

Durant el cap de setmana de la Fira, els visitants podran gaudir d’una exposició molt especial, “La història de la Fira en cartells”, al Centre d’Història de Gavà. El fet de muntar aquesta exposició en aquest equipament que s’ubica a l’eix comercial de centralitat reforça el pas de vianants per les botigues, que podran obrir el diumenge 26 d’abril. L’exposició es podrà visitar dissabte 25 i diumenge 26, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 h.

 

Amb motiu de la celebració de la Fira, i a petició de l’Ajuntament, diumenge 26 d’abril podran obrir al públic les botigues que ho desitgin

 

 

 

 

 

L'Alcaldessa de Gavà ha fet una visita per comprobar els preparatius de la Fira.

Gavà celebra aquest cap de setmana la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs Avui divendres, 24 d’abril, a partir de les 17 h obrirà les portes la Mostra Comercial i a partir de les 19 h GastroGavà. Demà, dissabte, 25 d’abril s’inaugurarà la Mostra Agrícola al pavelló Jacme March

El recinte firal, de 20.000 metres quadrats de superfície, manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals:  la plaça de Jaume Balmes on s’ubicarà la mostra comercial que obre les portes avui a partir de les 17 h i GastroGavà l’oferta de restauració que obrirà avui 24 d’abril a partir de les 19 hores i el pavelló Jacme March, on demà dissabte s’inaugurarà la Mostra Agrícola.

 

GastroGavà compartirà espai amb la Mostra Comercial i Artesanal i una part de la Mostra d’Automoció, que també tindrà una segona àrea al carrer de Martí i l’Humà.

 

Al voltant de la Fira s’organitzaran moltes activitats per a tots els públics com concerts, exhibicions, ballades de sardanes, activitats esportives, castells i gralles.

 

Entre les activitats organitzades es troba l’exposició de cartells de la Fira, que es podrà visitar al Centre d’Història de la Ciutat i les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla.

 

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà i la Cooperativa Agropecuària de Gavà i enguany té el patrocini de la companyia Roca i Barnasud.Quant a GastroGavà, a més de l’Ajuntament l’organització recau en l’Agrupació de Restauradors de Gavà i en AGT (Associació de Gastronomia i Turisme).

 

La Fira té una dotació pressupostària de 142.130 euros, cosa que suposa un increment del 19% respecte la passada edició. Aquest increment han tingut lloc a la partida d’activitats, per consolidar GastroGavà, i a la destinada a subvencionar la compra de llavors a la Cooperativa Agropecuària, amb l’objectiu de garantir la continuïtat del conreu de l’espàrrec als camps gavanencs.

 

L'Alcaldessa, Raquel Sánchez ha fet una visita prèvia aquest matí per comprobar el muntatge dels estands i ha assegurat que "tot plegat va segons les previsions". Sánchez ha volgut fer una crida a la ciutadania perquè visiti la Fira durant el cap de setmana, "on podran gaudir de l'exposició dels pagesos, del GastroGavà i de la mostra comercial"

Imatge de la Mostra Agrícola de l'any passat, ubicada al pavelló Jacme March

La Fira d’Esparrècs de 2015 manté els elements identificatius i incorpora nous atractius El certamen que es perllongarà fins el diumenge, 26 d’abril, manté la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola,  com els espais principals del recinte firal

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella inauguren avui la 62 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. El pavelló Jacme March acollirà durant el cap de setmana la Mostra Agrícola on s’exposaran els lots d’espàrrecs, les paneres de verdures o productes del camp i les paneres artístiques de llavors i les elaborades amb tot tipus de productes del camp. Seran al voltant de 82 composicions agrícoles que reflecteixen la capacitat creativa de la pagesia gavanenca en què l’espàrrec n’és el principal protagonista així com la qualitat dels productes de l’horta gavanenca.

 

En el marc de la Fira, té lloc la segona edició de GastroGavà, que ja va obrir les portes ahir a la tarda, a la plaça de Jaume Balmes. La mostra gastronòmica, organitzada per l’Ajuntament, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gastronomia i Turisme –ATG, amplia el seu horari i diumenge a la tarda es podrà gaudir de degustacions de còctels i pastissos de 16.30 a 20.30 hores. A més, amplia la seva oferta, ja que a més de la seva tapa amb espàrrecs, els restauradors locals ofereixen tapes que són especialitats del seu negoci. Un total de 13 restaurants participen en aquesta edició oferint petites degustacions exclusives amb dues opcions de tiquet: una de quatre tapes i dues cerveses a un preu de 10 euros, i una segona d’una tapa i una cervesa que costarà 3 euros.

El recinte firal manté el carrer Sant Pere com el nexe d’unió entre els dos principals espais: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola.

 

En total hi ha quatre zones. La plaça de Jaume Balmes amb la Mostra Comercial i Artesanal, GastroGavà, i part de la Mostra d’Automoció que també se ocupa una segona àrea al carrer de Martí l’Humà. En aquest lloc també està instal·lat l’escenari on se succeiran les exhibicions i actuacions, i un espai de jocs infantils.

 

La tercera zona és la del carrer de Sant Pere on hi ha estand de la Mostra Comercial i Artesanal.  Finalment, la quarta zona és la situada al voltant de l’escola i del pavelló Jacme March amb la ubicació de la Mostra Agrícola, el Petit Mercat de Pagès, l’exposició fotogràfica del Concurs Nacional de Fotografia, i l’espai “Els Petits Pagesos”.

 

Al voltant de la Fira s’han organitzat un bon grapat d’activitats per a petits i grans. Les entitats culturals, esportives i educatives de Gavà participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l’escenari, exhibicions i organitzant tot tipus de propostes. Gegants i castellers també se sumen a la interessant oferta de tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar a la Fira. A més, es podrà conèixer quelcom més del certamen, fent un repàs a la seva història a través dels seus cartells. Una exposició que es podrà visitar al Centre d’Història de la Ciutat, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 hores. També hi haurà jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla i la mostra de paneres de llavors als mercats municipals.

 

 

Primer premi de paneres artístiques de llavors

La 62a Fira d’Espàrrecs ja llueix els lots d’espàrrecs i les paneres guanyadores Narcís Planas, la Família Vives Rosa, Narcís Sanfeliu i Mari Carmen Nalda han obtingut els primers premis en les diferents categories

Personatges infantils, de còmic, d’actualitat, paisatges, o recreacions de quadres conviuen amb les espectaculars paneres de productes de l’horta i els lots d’espàrrecs a la tradicional Mostra Agrícola, l’ànima de la Fira, que es pot visitar al Pavelló Jacme March durant aquest cap de setmana

Després de valorar totes les paneres participants, el jurat ha donat a conèixer el resultat de la seva deliberació, els esperats premis a cada categoria. En la de lots d’espàrrecs, origen de la mostra, el primer premi ha estat concedit a  Narcís Plans. Els segon i tercer els han rebut els lots de Salvador Ivern i Josep Ivern, respectivament.

En la categoria de paneres de qualitat, el primer premi ha estat per a la Família Vives Rosa, mentre que el segon premi ha estat atorgat a Gabriel i Francesc Purset i el tercer, a Andreu Margarit.

En la categoria de paneres artístiques fetes amb fruita i verdura, el primer premi ha estat atorgat a Narcís Sanfeliu, que ha fet un original tocadiscos. El segon premi  ha estat per Ares Figueras amb la increïble composició d’un armari i la Família Martorell Nalda ha obtingut el tercer premi amb la proposta d’uns simpàtics i entranyables pandes.

Especialment difícil ho ha tingut el jurat per triar els guanyadors en l’apartat de paneres artístiques fetes amb llavors. Mari Carmen Nalda ha guanyat el primer amb un quadre confeccionat amb llavors sense tenyir. El segon premi en aquesta categoria ha estat per a una bucòlica postal de Joan Margarit i els cavalls de Maria Antonia Piñol han estat tercers.

Un quadre representant als Bastoners de Gavà, dos dracs drac fets per l’alumnat de diferents cursos de l’escola Marcel·lí Moragas són altres de les composicions que s’exposen al pavelló Jacme March. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir d’aquesta esplèndida mostra de la qualitat artística de la pagesia gavanenca i dels productes de l’horta gavanenca.

 El president de la Cooperativa, Josep Pañella i l'alcaldessa, Raquel Sánchez, després de tallar la cinta inaugural

Inaugurada la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà L’alcaldessa, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella han tallat la cinta inaugural

En el seu parlament l’alcaldessa ha volgut destacar la feina dels pagesos i pageses de Gavà “la Fira és un aparador que ens serveix per a projectar-nos, per projectar el nostre comerç, la nostra gastronomia però, sobre tot, per posar en valor allò d’on venim. Gavà ha crescut com a ciutat però ha mantingut el seu esperit de poble. La Fira ens mostra això, la relació amb la terra de generacions i generacions que han acumulat experiències i coneixements i que ens transmeten a tots els gavanencs i gavanenques l’estimació per la terra, una terra que hem de respectar, cuidar i defensar”.

En nom de la nova junta de la Cooperativa Agropecuària de Gavà ha intervingut el seu vicepresident, Salvador Barri. Segons Barri, “per a tots els pagesos és un orgull poder ensenyar a tota la ciutat el fruit de la feina que fan dia rere dia durant tot l’any i sobretot aquests últims dies i fins i tot aquestes últimes hores en què s’han esmerçat per fer les paneres de productes frescos, que porta molta dedicació”. Barri ha afegit que la Fira d’Espàrrecs “és el resultat de l’esforç col·lectiu, dels pagesos i de molts ciutadans de Gavà que participen i col·laboren per poder dur a terme aquest esdeveniment” i ha convidat tothom a gaudir “de la festa de la pagesia de Gavà”.

 

La representant del Departament d’Agricultura de la Generalitat ha posat en valor la capacitat del certamen de mantenir-se fidel als seus origens: “La Fira ha evolucionat però la tradició s’ha mantingut. Encara hi ha productors, hi ha pagesos en el territori que poden fer una continuïtat d’aquesta Fira i mostrar-nos aquestes paneres tan espectaculars. El pagès està en el territori, forma part del territori i forma del patrimoni cultural, productiu i ecològic”. Ferreté també ha destacat que la Fira d’espàrrecs “permet mostrar la producció agrària, fer una venda directa dels productes al consumidor i a més, ofereix la possibilitat de poder degustar-los”.

 

El certamen que es perllongarà fins demà diumenge, 26 d’abril, manté la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola, com els epais principals del recinte firal.

En el marc de la Fira, té lloc la segona edició de GastroGavà, que ja va obrir les portes ahir a la tarda, a la plaça de Jaume Balmes. La mostra gastronòmica, organitzada per l’Ajuntament, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gastronomia i Turisme –ATG, amplia el seu horari i diumenge a la tarda es podrà gaudir de degustacions de còctels i pastissos de 16.30 a 20.30 hores. A més, amplia la seva oferta, ja que a més de la seva tapa amb espàrrecs, els restauradors locals ofereixen tapes que són especialitats del seu negoci. Un total de 13 restaurants participen en aquesta edició oferint petites degustacions exclusives amb dues opcions de tiquet: una de quatre tapes i dues cerveses a un preu de 10 euros, i una segona d’una tapa i una cervesa que costarà 3 euros.


El recinte firal manté el carrer Sant Pere com el nexe d’unió entre els dos principals espais: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola. En total hi ha quatre zones. La plaça de Jaume Balmes amb la Mostra Comercial i Artesanal, GastroGavà, i part de la Mostra d’Automoció que també se ocupa una segona àrea al carrer de Martí l’Humà. En aquest lloc també està instal·lat l’escenari on se succeiran les exhibicions i actuacions, i un espai de jocs infantils. La tercera zona és la del carrer de Sant Pere on hi ha estand de la Mostra Comercial i Artesanal.  Finalment, la quarta zona és la situada al voltant de l’escola i del pavelló Jacme March amb la ubicació de la Mostra Agrícola, el Petit Mercat de Pagès, l’exposició fotogràfica del Concurs Nacional de Fotografia, i l’espai “Els Petits Pagesos”.

Al voltant de la Fira s’han organitzat un bon grapat d’activitats per a petits i grans. Les entitats culturals, esportives i educatives de Gavà participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l’escenari, exhibicions i organitzant tot tipus de propostes. Gegants i castellers també se sumen a la interessant oferta de tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar a la Fira. A més, es podrà conèixer quelcom més del certamen, fent un repàs a la seva història a través dels seus cartells. Una exposició que es podrà visitar al Centre d’Història de la Ciutat, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 hores. També hi haurà jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla i la mostra de paneres de llavors als mercats municipals.

 

L'alcaldessa amb el president de la Cooperativa Agropecuària i els premiats, a l'acte de cloenda

36.500 persones han visitat la 62a Fira d’Espàrrecs, un 21% més que l’any passat GastroGavà també ha incrementat el nombre de degustacions amb un total de 10.700 tapes servides respecte a les 8.000 al 2014

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà de forma molt positiva: “Enguany s’han superat les xifres respecte a passades edicions. Prop de 37.000 visitants han passat per la Fira al llarg del cap de setmana i la mostra gastronòmica, GastroGavà també ha superat el nombre de tiquets venuts”. Sánchez ha destacat que “l’èxit posa de manifest que quan les coses es fan amb il·lusió, amb la passió que mostren els gavanencs i gavanenques i l’estima cap a la terra dels pagesos, el resultat sempre és positiu”.

 

D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà ha agraït l’esforç de totes les persones que han fet possible la celebració de la Fira d’Espàrrecs: restauradors, pagesos, entitats, expositors i als treballadors i treballadores municipals. Raquel Sánchez també ha tingut unes paraules per la nova junta de la Cooperativa Agropecuària que “ha superat amb èxit aquesta primera Fira”.

 

De la seva banda, el vicepresident de la Cooperativa, Salvador Barri ha manifestat que “estem molt contents. La Mostra ha estat un èxit, tothom ha participant amb alegria. Ha estat un cap de setmana molt maco on el temps a més ens ha acompanyat i això ha possibilitat una gran afluència de públic”.

Aquestes valoracions es feien ahir a la nit a l'acte de cloenda de la 62a Fira d'Espàrrecs en què, com és tradicional, es van lliurar els diplomes als guanyadors de les paneres i lots d'espàrrecs de la Mostra Agrícola. Enguany, la Mostra Agrícola ha comptat amb 71 participants. Del total, 12 participaven en la categoria de lots d’espàrrecs, 10 a la modalitat de paneres de verdures, 17 en paneres artístiques de fruita i verdura i 32 paneres de llavors.

 

Un any més, els pagesos han dedicat els seus esforços en mostrar el bo i millor del camp gavanenc i la seva creativitat a l’hora de realitzar les paneres artístiques elaborades amb llavors i verdura fresca, essent l’espàrrec el principal protagonista.

 

En aquesta edició els premiats han estat en la categoria de lots d’espàrrecs: Narcís Planas, Salvador Ivern i Josep Ivern. En la categoria de paneres de qualitat: família Vives Rosa, Gabriel i Francesc Purset. En l’apartat de paneres artístiques fetes amb fruita i verdura, el primer premi ha estat atorgat a Narcís Sanfeliu, que ha fet un original tocadiscos. El segon premi  ha estat per Ares Figueras amb la increïble composició d’un armari i la Família Martorell Nalda ha obtingut el tercer premi amb la proposta d’uns simpàtics i entranyables pandes. En la categoria de paneres artístiques fetes amb llavors, Mari Carmen Nalda ha guanyat el primer amb un quadre confeccionat amb llavors sense tenyir. El segon premi ha estat per a una bucòlica postal de Joan Margarit i els cavalls de Maria Antonia Piñol han estat tercers.

 

Per la seva banda, la Mostra Comercial ha comptat amb la presència de 65 expositors distribuïts en tres àrees. Al carrer Sant Pere es trobaven els expositors de venda directa de productes artesans, del sector de l’alimentació o l’equipament personal. A la plaça de Jaume Balmes hi havia els comerços i industries gavanenques que han donat a conèixer els seus productes i serveis. Finalment, al carrer de Martí l’Humà i a la plaça de Jaume Balmes era ocupat pel sector de l’automoció que ha mostrat les seves novetats i també cotxes de segona mà. 

 

La Fira ha comptat amb nombroses activitats organitzades per entitats de la ciutat, a més de tallers i activitats infantils on han participat gairebé 3.500 nens i nenes. Una participació que s’ha incrementat en un 40% respecte al 2014 que va ser de 2.497 infants.

 

La segona edició de  GastroGavà, el nou espai gastronòmic de la Fira, ha estat tot un èxit. 13 restauradors del municipi han ofert, en diferents horaris i torns, un total de 19 tapes de creació pròpia. Enguany com a novetat cada restaurant podia presentar dues tapes, un fet que ha fet créixer l’oferta de la mostra. En total s’han servit 10.700 degustacions, 2.700 més que l’any passat. Aquesta xifra s’ha repartit entre divendres a la nit amb un total de 1.600 (1.300 en 2014), dissabte al matí 2.100 (1.700 en 2014), dissabte a la nit 3.600 (2.700 en 2014) i diumenge al migdia 3.400 (2.340 en 2014). Hi havia dues opcions de compra: un tiquet de 3 euros que incloïa una tapa i una beguda i una segona opció d’un tiquet de 10 euros que donava dret a 4 tapes i 2 begudes.

 

El recinte firal ha mantingut el carrer Sant Pere com el nexe d’unió entre els dos principals espais: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola. Al voltant de la Fira s’han organitzat un bon grapat d’activitats amb tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar.

 

Els guanyadors amb l'alcaldessa i representants de les entitats organitzadores de GastroGavà

El restaurant La Molletería ha estat el guanyador de la segona edició de GastroGavà L’espai gastronòmic es va celebrar en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà i va vendre un total de 10.700 tapes

Ahir a la tarda es van lliurar, a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal, els diplomes als tres restaurants més votats durant la celebració de la segona edició de GastroGavà. El restaurant La Molletaría amb la seva tapa Alegria Mediterrània va ser el més votat amb un total de 264 volts. En segon lloc la Croissanteria Héctor, amb el seu croissant amb amanida i fruites vermelles va rebre 155 vots i el tercer més votat va ser Masia Solior amb 130 vots amb la tapa de patata farcida de brandada de bacallà sobre pebrot del Piquillo i espàrrec.

  La proposta gastronòmica va ser organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació de Restauradors de la ciutat i va comptar amb la col.laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. L’alcaldessa, Raquel Sánchez va felicitar a tots els restauradors per la seva implicació a GastroGavà, un espai gastronòmic que després de dos anys guanya en confiança i credibilitat “els tretze restaurants participants van oferir les seves millors tapes que han estat molt ben valorades per part dels visitants i això s’ha traduït en un increment en el nombre de tapes venudes. És per això, que espero que GastroGavà continui creixent i el proper any siguin més els restaurants participants”. Sánchez també va manifestar la voluntad de treballar, de cara l’any vinent, en potenciar juntament amb la Coopertativa Agropecuaria de Gavà els productes de proximitat “a la nostra ciutat en tenim molts productes de qualitat, entre elles l’espàrrec, així com en el conjunt del Parc Agrari i cal promoure'ls”.

Per la propietària de La Molleteria, Nany Lorenzo, el fet d’haver estat la tapa més venuda suposa “un gran repte i una gran satisfacció personal molt gran donat que ha estat possible al seu company i també al seu fill”.

  GastroGavà va comptar amb la participació de 13 restauradors que van oferir les seves tapes de creació pròpia on l’espàrrec i el producte local van ser els ingredients principals. En aquesta edició s’han servit 10.700 degustacions. Una xifra que segons el president de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, Oscar Teruelo és “una xifra molt alta pels cinc torns que es van oferir i això únicament es pot fer gràcies a la professionalitat dels restaurants que han treballat de valent a la seva cuina. És per això que estem molt satisfets del producte”.

  Durant l’acte també es va fer el sorteig del guanyador d’un viatge per a dues persones que va ser per a Manoli Carmona. L’acte va finalitzat amb un refrigeri i una degustació. Així mateix, la Croissantería Héctor que està celebrant el seu 30 aniversari va oferir bombons en bossetes individuals a tots els assistents.

 

 

 Els guanyadors amb l'alcaldessa i representants de l'Agrupació de Restauradors i de  l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

El restaurant La Molletería guanya la tercera edició de GastroGavà  L’espai gastronòmic es va celebrar en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà i van vendre prop d’11.000 tapes

En un acte celebrat a l'Ajuntament va tenir lloc, ahir a la tarda, el lliurament dels diplomes als tres restaurants més votats durant la celebració de la tercera edició de GastroGavà. El restaurant La Molletaría amb la seva tapa Capritx del Baix ha estat el més votat, per segon any consecutiu. La tapa era una mollete de magret d’ànec amb salsa de ratafia, crema d’espàrrec de Gavà trufat, formatge mató amb mel de canya, toc d’oliva negre, cruixent de porro del Baix i daus de poma caramelitzada.

En segon lloc va quedar la Cresta de llagostí i espàrrec de Mundo Casero. Es tractava, d’una cresta de llagostí amb Espàrrec de Gavà, salsa romesco i pols d’avellanes. La tercera tapa més votada ha estat la de Croissanteria Héctor amb la tapa New York Pastrami,  un croissant multicereals amb carn de bou fumada, espècies, base de mantega al cafè de París i Espàrrec de Gavà amb maionesa de soia.

 

La proposta gastronòmica va ser organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació de Restauradors de la ciutat i va comptar amb la col.laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. L'alcaldessa, Raquel Sánchez, va felicitat a tots els restauradors per la seva implicació a GastroGavà. Així mateix va afirmar que “any rere anys els participants es superen amb les seves tapes aconseguint que un bon producte de la terra es converteixi en un atractiu plat pels comensals”.

  La tercera edició de GastroGavà ha estat tot un èxit. 19 restauradors del municipi van oferir, en diferents horaris i torns, un total de 27 tapes, 15 de les quals amb l’espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista. En total es van servir servit 10.400 degustacions. Aquesta xifra es va repartir entre divendres a la nit amb un total de 1.800 (1.600 en 2015), dissabte al matí 2.000 (2.100 en 2015), dissabte a la nit 2.700 (3.600 en 2015), diumenge al migdia 3.600 (3.400 en 2015) i diumenge tarda amb 300 degustacions (en 2015 GastroGavà no va obrir les seves portes).

 

Enguany la mostra gastronòmica presentava com a novetats l’ampliació de la terrassa per als clients i la instal.lació d’un escenari amb actuacions musicals i activitats infantils de teatre.

 

L’acte també va servir de comiat de Domingo Martínez, president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà que deixa el seu càrrec. Martínez va manifestat que marxa "satisfet del treball realitzat" i animant als restauradors locals "a seguir treballant per difondre els productes de la terra".

 

La presentació de la Fira es va fer als camps de Gabriel Purset

Del 28 al 30 d’abril, Gavà celebra la 64a Fira d’Espàrrecs Divendres 28 d’abril obriran les portes GastroGavà i la Mostra Comercial i dissabte s’inaugurarà la Mostra Agrícola al pavelló Jacme March

Del 28 al 30 d’abril se celebrarà 64 la Fira d’Espàrrecs, un reflex d’un Gavà que avança sense renunciar als seus arrels. El recinte firal s’amplia en 2.500 metres quadrats, passarà a tenir 22.500 metres quadrats de superfície, i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes. El nou tram del recinte estarà en el carrer de Sant Pere en direcció a l’eix de vianants on s’ubicarà la mostra d’automoció. Dissabte 29 s’inaugurarà la Mostra Agrícola,  amb les paneres i lots d’espàrrecs, al pavelló Jacme March. Un dia abans, divendres 28 d’abril, obrirà, a la plaça de Jaume Balmes, la quarta edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals. Una mostra de vins en el marc de GastroGavà; el nou format del Mercat del Camp, i l’ampliació de la mostra comercial són algunes de les novetats d’aquesta edició.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, durant la presentació de la Fira, va remarcar que malgrat que any rere any s’incorporen novetats l’essència és la mateixa, “reproduïm el format perquè funciona, perquè ens agrada i perquè ens permet posar en valor aquest element tan nostre, com són els arrels agrícoles i l’espàrrec i que tant ens identifiquen com a ciutat”. L’alcaldessa va destacar “aquesta exhibició extraordinària i de tanta qualitat amb les seves paneres” que fan els pagesos i va agrair “a les famílies que treballen durant molts dies i fins i tot el dia abans del muntatge de la Fira per fer possible aquest autèntic espectacle per a la vista”. Però la Fira, des de fa uns anys, ve acompanyada d’una mostra gastronòmica  que enguany presenta novetats. “GastroGavà ens permet gaudir de tapes, tasts de qualitat cuinats pels restauradors de la ciutat i amb l’espàrrec com producte estrella, una bona unió de dos sectors econòmics importants de la ciutat. Una mostra que a més en aquesta edició incorpora tast de vins i actuacions musicals”, explica l’alcaldessa.

 

Els estands comercials, el mercat de pagès, activitats culturals i de lleure i els tallers que es faran en col·laboració amb les entitats de Gavà són altres dels aspectes remarcables amb què el visitant, destaca l’alcaldessa podrà gaudir durant el cap de setmana de Fira.

 

Per al vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, la Fira “es presenta molt bé i hi ha molts pagesos amb ganes de lluir-se en aquest dia especial per a la pagesia a Gavà”. Segons Barri “els pagesos se senten orgullosos de participar a la Fira, fer paneres i cada vegada el llistó està més alt. La participació és molt estable perquè som els que som però fruit de l’experiència la qualitat puja amb rere any”.

 

El recinte de la Fira

El recinte firal es divideix en quatre zones: la Zona Plaça de Jaume Balmes on hi haurà el Punt d’Informació Turística i de la Fira, GastroGavà, el Mercat del Camp i un escenari per activitats; la Zona Martí L’Humà on hi estarà l’espai infantil “La Fira t’apropa als Serveis d’Emergència”; la Zona Sant Pere amb Mostra Comercial i Artesanal i la Zona Jacme March amb la Mostra Agrícola, l’Exposició Fotogràfica del 48è Concurs Nacional de Fotografia i l’Espai “Els Petits Pagesos”.

 

Una Mostra de Vins i l’ampliació de la zona de terrassa de GastroGavà és una de les novetats de la Fira. Els experts dels cellers locals Bacu's, Celler La Vinya, Gavavins i Touche Barcelona Celler, oferiran una experiència de sabors molt especials amb un tiquet de 10 € que inclourà 4 degustacions de vi més una copa.

 

La mostra de vins complementarà les degustacions de qualitat i amb espàrrecs de Gavà i productes autòctons que elaboraran especialment per l’ocasió una quinzena de restauradors de la ciutat.

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola.  Quant a GastroGavà, l’organització recau en l’Ajuntament, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i AGT (Associació de Gastronomia i Turisme). El certamen també compta amb el patrocini de Barnasud i IMAQ.

 

Sabors de l'Horta

L’acte de presentació de la Fira es va fer coincidir amb la presentació de Sabors de l’Horta del Baix Llobregat a càrrec de Mireia Monfort, Consellera de Turisme del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Raimon Roda, Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els assistents van tenir l’oportunitat de fer una visita als camps del Parc Agrari, en concret de Gabriel Purset. Durant l’acte es va fer un tast molt “fresc” de l’espàrrec de Gavà dirigit per Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica.

 

Posteriorment al restaurant Les Marines de Gavà un grup de restauradors del col·lectiu Sabors de l’Horta van preparar tot un seguit de tapes on l’espàrrec de Gavà va ser l’ingredient protagonista.

GastroGavà amplia l’oferta amb una mostra de vins i tindrà més espai de terrassa De divendres 28 a diumenge 30 d’abril els visitants podran degustar més de 15 varietats de vins que completaran l’oferta gastronòmica

GastroGavà estrena en aquesta quarta edició una nova proposta, la Mostra de Vins de la mà dels cellers de Gavà. Els experts de Bacu’s, Celler la Vinya, Gavavins i Touche Barcelona Celler oferiran, durant els dies de Fira, més de 15 varietats de vins produïdes en comarques de l’entorn del Baix Llobregat. El visitant podrà adquirir un tiquet de 10 € per fer 4 degustacions i emportar-se una copa.

 

La Mostra de Vins és el complement idoni de l’oferta gastronòmica de la Fira, a càrrec d’una quinzena de restaurants i establiments de Gavà que oferiran tapes exclusives i de qualitat elaborades amb l’espàrrec com a ingredient principal. Enguany, a més l’Agrupació de Restauradors de Gavà presentarà com a tapa l’espàrrec blanc de Gavà al natural.

 

Els visitants tindran a la seva disposició degustacions amb dues opcions de tiquet. La primera consisteix en la degustació de quatre tapes i dues begudes al preu de 12 euros i inclou dos gots. La segona opció té un preu de 3,5 euros i ofereix la possibilitat de consumir una tapa i una beguda, i també inclou un got.

 

Una altra de les novetats és l’ampliació de l’espai de terrassa de GastroGavà a la plaça de Jaume Balmes per oferir més bon servei als visitants de la Fira. A més, hi haurà actuacions i activitats per a tota la família.

 

Horari

L’horari de GastroGavà serà divendres 28 d’abril, de 19 a 22.30 hores; dissabte 29 d’abril, de 12 a 16.30 i de 19 a 22.30 h, i diumenge 30 de d’abril, de 12 a 16.30 i de 19 a 22.30 h.

 

L’espàrrec, protagonista de la mostra gastronómica

Els establiments participants són: Anhel, Croissanteria Héctor, Ermita de Brugués, Forn M. Cruz La Molletería, La Tapería, Major Trentasis, Masia Solior, Mundo Casero, Nostra Pizza, Pizzeria Margu, Sunset Burger, Tasta’mm i Agrupació de Restauradors de Gavà. El restaurant Les Marines col·labora amb l’obsequi d’un sopar per a dues persones al guanyador del concurs per escollir la millor tapa.

 

Les tapes que es podran degustar són: Espàrrec de Gavà amb la seva crema i vinagreta i caneló de porro amb botifarra negre, de l’Anhel. Muffin d’espàrrec amb gambes, melmelada de tomàquet i all negre i ou amb romesco i pizzeta Hèctor, de Croissanteria Héctor. Caneló transparent i coca de Brugués, d’Ermita de Brugués. Orange passion i red&cheese, de Forn M. Cruz. Arrels de la terra i sweet brownie, de La Molletería. Buit al pa de xapata i pizza Tapería, de La Taperia. Quiche d’espàrrec de Gavà i peus de porc, de Major Trentasis. Pastís d’escalivada amb espàrrec blanc, olivada i/o vinagreta d’anxova de l’Escala i cassola de pagès, de Masia Solior. Croquetes d’espàrrec de Gavà & ibèric, de Mundo Casero. Pizza d’espàrrec de Gavà i La nostra pizza, de Nostra Pizza. Crumble d’espàrrec de Gavà i torrada de bacallà confitat, de Restaurant Pizzeria Margu. California Love, de Sunset Burger. Espàrrec de Gavà & burger i esparraca d’espàrrec, de Tasta’mm. L’Agrupació de Restauradors oferirà Espàrrec blanc de Gavà al natural.

 

Del 28 al 30 d’abril se celebra la 64a Fira d’Espàrrecs GastroGavà obre avui, divendres 28 d’abril, a partir de les 19 hores i demà dissabte, partir de les 11.30 hores, la Mostra Agrícola

Del 28 al 30 d’abril se celebra la 64a la Fira d’Espàrrecs, un reflex d’un Gavà que avança sense renunciar a les seves arrels. El recinte firal, que s’amplia en 2.500 metres quadrats, passa a tenir 22.500 metres quadrats de superfície i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes.

 

Avui divendres 28 dʼabril obre les portes GastroGavà i la Mostra Comercial, a la plaça de Jaume Balmes i el carrer de Sant Pere, i demà dissabte, a partir de les 11,30 hores, Mostra Agrícola al pavelló Jacme March

 

La Fira dʼEspàrrecs evoluciona edició rere edició per oferir nous atractius i propostes. Una mostra de vins en el marc de GastroGavà, el nou format del Mercat del Camp, i l’ampliació de la Mostra Comercial són algunes de les novetats. En aquesta edició s’ha fet una redistribució dels espais del recinte firal. El comerç local està ubicat en una zona de pas intens de vianants i integrat amb la zona de venda d’artesania i empreses. D’altra banda, també s’ha reubicat i ampliat l’espai destinat a la mostra d'automoció, generant un continu comercial des de l'eix comercial del carrer de Sant Pere.

 

El recinte firal està dividit en quatre zones: la Zona plaça de Jaume Balmes, on hi ha el Punt d’Informació Turística i de la Fira, GastroGavà, el Mercat del Camp i un escenari per a activitats; la Zona Martí l’Humà on hi ha l’espai infantil “La Fira t’apropa als serveis d’emergència i seguretat”; la Zona Sant Pere, amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció, i la Zona Jacme March amb la Mostra Agrícola, l’exposició fotogràfica del 49è Concurs Nacional de Fo­tografia, i l’espai “Els Petits Pagesos”, l’espai d’Horticultura urbana i l’exposició escola Jacme March i l’Expotractors.

 

Mostra Agrícola

L’ànima de la Fira serà, un any més, la Mostra Agrícola, en què els pagesos s’esforcen per mantenir viu l’origen del certamen. Les paneres de lots d’espàrrecs, de verdures o de productes del camp i les artístiques es podran veure al pavelló Jacme March, a partir de demà, dissabte, 29 d’abril.

 

La Fira oferirà els millors productes de l’horta gavanenca en el seu Mercat del Camp, un espai obert destinat especialment a presentar els productes de km 0 de la ciutat en un entorn més proper al públic, cosa que en facilitarà el coneixement i la venda. El recinte agrícola s’ha reordenat per incorporar-hi elements audiovisuals de promoció de la ciutat, la Fira, i la pagesia gavanenca.

 

GastroGavà

La mostra està organitzada per lʼAjuntament i lʼAgrupació de Restauradors de Gavà, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat presenta novetats. D’una banda, més espai de terrassa, i de l’altra, incorpora una mostra de vins.

La Fira està organitzada per lʼAjuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola. Quant a GastroGavà, lʼorganització recau en lʼA­jun­tament, lʼAgrupació de Res­tauradors de Gavà i AGT (As­sociació de Gastronomia i Turisme). El certamen està patrocinat per Roca, Barnasud i IMAQ.

 

Més informació a www.gavaciutat.cat

Cap de setmana per gaudir de la 64a Fira d’Espàrrecs Avui, dissabte, a partir de les 11.30 h, s’obrirà al públic la Mostra Agrícola al pavelló Jacme March on el visitant trobarà prop d’un centenar de paneres i lots d’espàrrecs

Durant tot el cap de setmana el visitant podrà gaudir de la Mostra Agrícola, degustar tapes de qualitat i amb l'espàrrec com a protagonista i una selecció de vins, a GastroGavà i participar de les activitats programades. Enguany el recinte firal, s’ha ampliat en 2.500 metres quadrats, i té 22.500 metres quadrats de superfície i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes.

Una mostra de vins en el marc de GastroGavà, el nou format del Mercat del Camp, i l’ampliació de la Mostra Comercial són algunes de les novetats. En aquesta edició s’ha fet una redistribució dels espais del recinte firal. El comerç local està ubicat en una zona de pas intens de vianants i integrat amb la zona de venda d’artesania i empreses. D’altra banda, també s’ha reubicat i ampliat l’espai destinat a la mostra d'automoció, generant un continu comercial des de l'eix comercial del carrer de Sant Pere.

El recinte firal està dividit en quatre zones: la Zona plaça de Jaume Balmes, on hi ha el Punt d’Informació Turística i de la Fira, GastroGavà, el Mercat del Camp i un escenari per a activitats; la Zona Martí l’Humà on hi ha l’espai infantil “La Fira t’apropa als serveis d’emergència i seguretat”; la Zona Sant Pere, amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció, i la Zona Jacme March amb la Mostra Agrícola, l’exposició fotogràfica del 49è Concurs Nacional de Fo­tografia, i l’espai “Els Petits Pagesos”, l’espai d’Horticultura urbana i l’exposició escola Jacme March i l’Expotractors.

 

Mostra Agrícola

L’ànima de la Fira és, un any més, la Mostra Agrícola, en què els pagesos s’esforcen per mantenir viu l’origen del certamen. Les paneres de lots d’espàrrecs, de verdures o de productes del camp i les artístiques es poden veure al pavelló Jacme March

 

La Fira ofereix els millors productes de l’horta gavanenca en el seu Mercat del Camp, un espai obert destinat especialment a presentar els productes de km 0 de la ciutat en un entorn més proper al públic, cosa que en facilitarà el coneixement i la venda. El recinte agrícola s’ha reordenat per incorporar-hi elements audiovisuals de promoció de la ciutat, la Fira, i la pagesia gavanenca.

 

GastroGavà

La mostra, que es va obrir, ahir a la tarda i es tancarà diumenge a la nit, està organitzada per lʼAjuntament i lʼAgrupació de Restauradors de Gavà, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat presenta novetats. D’una banda, més espai de terrassa, i de l’altra, incorpora una mostra de vins.

La Fira està organitzada per lʼAjuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola. Quant a GastroGavà, lʼorganització recau en lʼA­jun­tament, lʼAgrupació de Res­tauradors de Gavà i AGT (As­sociació de Gastronomia i Turisme). El certamen està patrocinat per Roca, Barnasud i IMAQ.

 

Més informació a www.gavaciutat.cat

Els portaveus dels grups municipals valoren la 64a Fira d’Espàrrecs La Mostra Agrícola de la Fira és oberta al públic des d’aquest matí i tancarà demà a la tarda

Els portaveus dels sis grups municipals han valorat,  minuts després de la seva inauguració, la 64 edició de la Fira d’Espàrrecs.  El certamen ofereix, durant tot el  cap de setmana gaudir de la Mostra Agrícola, degustar tapes de qualitat amb l'espàrrec com a protagonista a GastroGavà i participar de les activitats programades.

 

Per al portaveu del grup municipal socialista, Miquel Àngel Díaz “estem davant un esdeveniment únic per a la nostra ciutat, però també de projecció metropolitana. La Fira forma part del projecte de ciutat que tenim, un projecte compartit i plural. Som una ciutat metropolitana però també ens agrada sentir-nos un pobla gran. Continuar aquesta tradició al segle XXI i gaudir de la bona feina dels pagesos, del nostre comerç i de la nostra gastronomia, és una manera de fer ciutat i conservar la nostra identitat”.

 

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez ha manifestat que “en aquesta edició es important destacar que hi ha una participació molt més elevada, sobre tot en el concurs d’espàrrecs. Crec que des del sector de la pagesia, amb el Josep com a president, s’està fent un esforç no només per mantenir sinó per reactivar la Fira i crec que és important continuar donant-li aquest punt agrícola. La icona de Gavà és l’espàrrec, aquesta imatge ha de ser bandera de Gavà, no només dels productes agrícoles sinó de tota la ciutat”.

 

Albert Massana, portaveu d’ERC ha manifestat que “hi ha indicis de que aquesta edició serà millor que la de l’any passat. Crec que falta convidar a alguna ciutat que acompanyés a Gavà a la Fira en GastroGavà. Penseu que, per exemple, el Prat ha convidat Gavà. Penso que estaria molt bé convidar a altres pobles i tenir la nostra gastronomia i la d’altres llocs, ens tenim que llençar a la piscina i exportar el que és la Fira d’Espàrrecs de Gavà, les paneres són genials i espero el temps ens acompanyi i vingui molta gent”.

 

El portaveu del grup municipal de Gavà Sí Se Puede (GSSP), Miguel Herrera ha destacat que “per a nosaltres és un honor i un plaer poder estar aquí i gaudir de la feina dels pagesos de Gavà. Sobretot volem remarcar el valor que té el camp, el parc Agrari, no només com a part de l’ecosistema per la nostra ciutat sinó també com a font econòmica. És un fet que hauríem de valorar i impulsar i, per descomptat donar tot el nostre suport  als pagesos, a la ciutat i a la Fira a més de convidar a tothom a visitar-la i gaudir-la”.

 

Mónica Parés, portaveu del PP, ha valorat la trajectòria de la Fira “són 64 anys que demostren el tarannà de la pagesia de la nostra ciutat, un tarannà que es demostra davant molts factors, inclòs contra la situació política i social, que ha fet que aquesta fira es transformés. Es important que aquesta tradició es vagi ampliant més enllà de les nostres fronteres, donant-la a conèixer i per això donem les gràcies als ressò que es fa des dels mitjans de comunicació locals i també, darrerament des d’altres mitjans. Hem de fer, entre tots, que l’espàrrec de Gavà i la nostra pagesia sigui reconeguda per la seva professionalitat i la passió amb la que sempre han treballat”.

 

El portaveu del grup municipal de CiU i tinent d’alcalde de l’Àmbit de Comerç i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano s’ha mostrat “content i satisfet per una Fira que ens identifica com a ciutat i que tenim arrelada com la Festa Major, una arrel que tenim i sentim. Estem satisfets i contents, no només els pagesos que són els que ho viuen i treballen, sinó tota la ciutadania. Veiem una Fira millorada que s’actualitza i que augmenta la participació dels propis pagesos amb les paneres. Això demostra que la feina del camp és manté i que cada vegada agafa més força, això es un orgull com a gavanenc i com a representant del meu grup polític. Convido a tota la ciutadania a gaudir d’aquesta Fira”.

 

Enguany el recinte firal, s’ha ampliat en 2.500 metres quadrats, té 22.500 metres quadrats de superfície i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes.

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 Següent > Final >>

bannerpdf

Resum de l'any 2017

Resum de l'any 2017 (esports)

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Cuinem a casa - Pastís de salmó

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.